Nieuw

Zweden gaat zijn no-go zones geheim stempelen – benoemen is “demoniseren”

Verschillende Zweedse gemeenten klagen erover dat de lijst van zogeheten “kwetsbare gebieden” [newspeak voor no-go zones] een negatief effect op hen heeft. Nu heeft de politie verklaard dat ze de lijst misschien geheim maken. Het voorstel krijgt kritiek te verduren.

Vandaag de dag staan er op de lijst 23 migrantengebieden met bijzonder grote sociale en criminele problemen. Een daarvan is Gottsunda en het gemeenteraadslid Erik Pelling (Sociaal Democraten) vertelt het dagblad DN dat het “rampzalig” is om op de lijst te belanden.

– In een situatie waarin we hier investeringen nodig hadden en de bouw van nieuwe huurwoningen gepland hadden, kreeg Gottsunda in plaats daarvan een sterke negatieve stempel, vertelt hij aan DN.

Ook andere gemeenten willen van de lijst verdwijnen, zoals Linköping, dat het stadsdeel Skäggetorp op de lijst heeft staan. Daar is gemeenteraadslid Niklas Borg (Moderaten) van mening dat de lijst “de woningbouw demoniseert”.

Kan de lijst geheim maken
Nu meldt DN dat het “uiterst onzeker” is of de politie in de toekomst met een geactualiseerde lijst zal komen. De reden zou moeten zijn dat de inlichtingeneenheid van NOA [Nationale Operationele Dienst van de politie] overweegt of de lijst contraproductief kan zijn en dat meerdere gemeenten bang zijn om op de lijst terecht te komen.

– Of er mogelijk een nieuw, geactualiseerd beeld van de situatie komt, is nog niet bekend, zegt Jonas Beltrame-Linné, perssecretaris bij NOA aan DN.

De maatregel wordt bekritiseerd
De bekende debater en schrijver Thomas Gür schrijft sarcastisch over hoe “goed” hij het idee vindt en verwijst naar Orwell’s dystopische boek uit 1984:

Goed idee! Geheimhouding van alle politiek ongemakkelijke informatie. Onwetendheid is kracht! Het is genoeg dat Big Brother je ziet.
– / –
“Vandaag de dag zijn er 23 gebieden in het hele land geïdentificeerd”. Erik Pelling (S), voorzitter van de gemeenteraad in Uppsala, vertelt DN dat hij Gottsunda zo snel mogelijk van de lijst wil schrappen.
– Voor ons was het rampzalig om er uiteindelijk op te komen. In een situatie waarin we hier investeringen nodig hadden en de bouw van nieuwe appartementen gepland hadden, kreeg Gottsunda een sterk negatief stempel.
De gemeenteraad van Linköping, Niklas Borg (M), heeft dezelfde wens om van het epitheton uit het district Skäggetorp af te komen.
– De lijst demoniseert de woningbouw en creëert onzekerheid op zich, zegt hij tegen de krant.
Volgens DN is het “uiterst onzeker” of de lijst dit jaar wordt gepubliceerd.
– Of er mogelijk een nieuw, geactualiseerd beeld van de situatie komt, is nog niet bekend zegt Jonas Beltrame-Linnaeus, perssecretaris bij de nationale operationele dienst van de politie, aan DN.

 • Zeer kwetsbare gebieden
 • Risico gebieden
 • Kwetsbare gebieden

Bron: Polisen öppnar för att mörka listan över ”särskilt utsatta områden”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8504 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Zweden gaat zijn no-go zones geheim stempelen – benoemen is “demoniseren”

 1. veni vidi foetsie // april 3, 2019 om 16:40 //

  En die Zweden op de emigratie beurs specifiek Nederlands medisch personeel willen werven….je vraagt je af wat er in Zweden aan de hand is, al die nieuwkomers zouden toch de “vacatures” vullen……
  Hetzelfde in Nederland, iedere blanke niet werkende wordt met de zweep en op straffe van hel en verdoemenis “gemotiveerd” aan het werk te gaan omdat er een “arbeidstekort” zou zijn, maar qua productieve banen is er weinig, enkel de kunstmatig gecreerde tijdelijke werkverschaffing in het kader van milieu en het huisvesten en verzorgen van nieuwe burgers en het vervangen van betaald personeel door “vrijwilligers” in het kader van participatie, welke door hun “participatie” juist betaald werk de nek omdraaien…

  …..wie vooruit durft te kijken ziet een enorm kunstmatig toneelstuk dat inklapt als de rest van de wereld ” ons” gemaakte geld niet meer wil…..niet voor niets wil de Chinees vooral betaald worden in grondstoffen….die zijn niet onderhevig aan inflatie of marktineenstorting.

  Zweden is letterlijk het land van de fapper in de kast met een strop om de nek: een heerlijke high van het Gutmensch spelen en dan trappelend de dood in….

  Liked by 1 persoon

1 Trackback / Pingback

 1. Zweden gaat zijn no-go zones geheim stempelen – benoemen is “demoniseren” – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s