Nieuw

Sarkozy: Macron moet de Gele Hesjes keihard aanpakken

Voormalig Frans president Nicolas Sarkozy heeft gewaarschuwd dat de huidige strijd tussen president Emmanuel Macron en de Gilets Jaunes (Yellow Vest) beweging “slecht zal eindigen”.

Sarkozy veroodeelde Macron hard omdat hij geen krachtige actie ondernam tegen geweld van radicalen binnen de Yellow Vest-beweging en zei: “Macron moet handelen om het gezag te herstellen. De staat moet antwoorden. Ik weet zeker dat hij het zal doen. Maar het moet nu en met uiterste vastberadenheid gebeuren”, meldt Le Figaro.

De opmerkingen komen slechts enkele dagen nadat Sarkozy op 31 maart naast de huidige president op het Glières-plateau in Haute-Savoie verscheen voor de herdenking van de gevechten tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1944, waarbij honderd verzetsstrijders door toedoen van het nazi-regime om het leven kwamen.

Sarkozy is ook in conflict gekomen met Macron over de houding van Macron tegenover de Hongaarse premier Viktor Orbán.

“Mijn vriendschap met Viktor Orbán maakte een einde aan mijn zwijgen,” zei Sarkozy en voegde eraan toe: “Europa moet niet sektarisch zijn.

De voormalige Franse leider voegde eraan toe dat hij er meer en meer zeker van is dat het bewind van Macron “slecht zal eindigen”.

“Op een gegeven moment zal het zich omdraaien, en rechts moet er klaar voor zijn,” zei hij.

Sarkozy is niet de enige Franse president die zich uitspreekt over de toekomst van het land. De vorige president van Frankrijk, François Hollande, vertelde Le Parisien dat hij geloofde dat “extreem-rechts” op een dag aan de macht zou komen in Frankrijk.

Hollande, die zijn ambt met een goedkeuringscijfer in de enkele cijfers verliet, zei ook dat hij vreesde dat de Europese Unie verlamd zou kunnen raken door de grote populistische winst bij de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei.

“Ik ben bang voor zijn verlamming. Populistische regeringen zoals het Italië van Matteo Salvini of het Hongarije van Viktor Orbán willen dat Europa niet verder komt. En ze hebben de middelen om elke ontwikkeling binnen de Europese Raad tegen te houden”, zei hij, en hij voegde eraan toe dat hij voorstander was van een unie rond Frankrijk en Duitsland.

De basis voor een dergelijke unie werd eerder dit jaar gelegd door Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel, toen zij beiden een verdrag ondertekenden om de samenwerking tussen hun twee landen te versterken.

Bron:

Former French President Warns Macron’s Battle with Yellow Vests Will End ‘Badly’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Sarkozy: Macron moet de Gele Hesjes keihard aanpakken

 1. Ze moeten die kleine opneuker op een spiets zetten en langzaam laten zakken.

  Like

 2. Bijna goed. De gele hesjes moeten macron hard aanpakken. Tijd dat wapens uit het vet worden gehaald. Waar rede stilzwijgt, begint de knuppel te slaan

  Like

 3. Freija // april 4, 2019 om 13:45 //

  De hele kliek is zover naar links afgezakt dat ze nu iedere niet-communist als `extreem rechts` bestemplen. En marche gillette jeunes!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s