Nieuw

Facebook gaat nu wereldwijd tegen de “vijandigheid tegen de islam” strijden

Facebook vecht nu voor de online-veiligheid van moslims. Als opmaat hiervoor werd in Groot-Brittannië samen met de groep “Faith Associates” een handleiding geproduceerd. Dit is belangrijk, aldus de CEO, Shaukat Warraich, omdat er een dramatische toename is van islamofobe retoriek en terroristische inhoud op het net.

Het handboek (PDF) is voor alle moslims online beschikbaar en zal ook in het Verenigd Koninkrijk in moskeeën worden verspreid.

Taboewoord “islamitische terreur”
Facebook-oprichter Mark Zuckerberg richt zich in de handleiding persoonlijk tot de gebruikers: “Als u een moslim bent in onze gemeenschap, heet ik u hier als Facebook-oprichter altijd welkom. Wij zullen vechten voor uw rechten en een vreedzame en veilige omgeving voor u creëren”.

Noch Zuckerberg, noch Warraich, noch Warraich, noch de inhoud van het handboek noemen de term “islamitische terreur” ook maar één keer, of dat er ook sprake is van “extreem links geweld”.

Echte islamitische boodschappen?
Als voorbeelden van haatdragende berichten worden aangehaald: “Alle moslims zijn terroristen”, “alle moslims zijn slecht en je moet iets tegen hen doen”, “als niet-moslims de islam aanvallen, vallen ze aan”; “er zijn hier te veel moskeeën, ik zal ze allemaal aanvallen”.

Bovendien wordt aanbevolen om twijfelachtige inhoud onmiddellijk te melden – en tegelijkertijd “berichten te plaatsen of te delen met echte islamitische boodschappen van vrede, barmhartigheid en tolerantie”.

Wereldwijde Facebook censuur
Simon Milner, hoofd van Facebook in het Verenigd Koninkrijk, zei dat ze op vele fronten zeer succesvol tegen dergelijke inhoud strijden: met kunstmatige intelligentie (zoekmachines), antiterrorisme-experts en teams over de hele wereld die Facebook-inhoud controleren.

Bron:

Facebook geht jetzt weltweit gegen „Islam-Feindlichkeit“ vor

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.216 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8643 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Facebook gaat nu wereldwijd tegen de “vijandigheid tegen de islam” strijden

 1. Suikerberg behoort tot de club van foute joden, blijkbaar beseft hij nog steeds niet dat hij in de ogen van die verotte en smerige moslims gewoon dood moet.
  Suikerberg is een verrader van zn eigen volk.

  Like

 2. KNETTERGEK // april 3, 2019 om 13:01 //

  Huh Facebook wat is dat

  Like

 3. Strike // april 3, 2019 om 13:56 //

  Eerst maar eens de vijandigheid en agressie tegen ‘ongelovigen’ bestrijden?
  Dat is toch de de grootste veroorzaker van vijandigheid?

  Liked by 1 persoon

 4. Tja het is precies hetzelfde vooringenomen gedrag van de kiezers die decennia lang fout gestemd hebben op de reguliere politiek, met name op de PvdA, nu blijven naar mijn mening veel van deze lieden nog steeds hun account continueren en tegen beter weten in, zich nog steeds narcistisch vermaken op Facebook, het is toch zó gezellig joh (Kuch).

  Like

 5. Brutaal: Facebook wilde van nieuwe gebruikers het wachtwoord van hun email weten

  https://jdreport.com/brutaal-facebook-wilde-van-nieuwe-gebruikers-het-wachtwoord-van-hun-email-weten/

  Like

 6. syberspees // april 3, 2019 om 19:28 //

  Gelukkig is de militaire houding van Israel ten opzichte van haar buurlanden ook een hele veilige omgeving voor moslims

  Like

 7. Peerke Deelen // april 3, 2019 om 20:10 //

  Vind je dat gek het word voor 72 % beheerd door moslims !!!!🖕🖕🖕🖕🤬🤬🤬🤬😠😠😠😠

  Like

 8. templars2017 // april 4, 2019 om 00:43 //

  het handboek (pdf) is al niet meer te vinden …404 page not found

  Like

 9. Vanaf nu dus in code spreken en schrijven…..dat doen moslims ook.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s