Nieuw

91 jaar oude Zweed veroordeeld voor het online bekritiseren van de islam

Een 91-jarige Zweedse man is veroordeeld voor haatdragende taal nadat hij de islam op sociale media had gekritiseerd.

De man, die een van de oudste Zweden is die is veroordeeld voor haatdragende uitlatingen, plaatste verschillende commentaren in een Facebook-groep waarin hij geringschattende opmerkingen maakte over moslims, rapporteert de Lokaltidningen.

Onder de geplaatste berichten was er een waarin de oudere man zei, verwijzend naar moslims: “Je kunt met de beste wil van de wereld deze wezens geen mensen noemen. Ze lijken ingeteeld te zijn terwijl ze doorgaan”.

De districtsrechtbank van Kristianstad veroordeelde de man wegens haat tegen een etnische groep, opmerkend dat de post een potentieel publiek van 12.000 had bereikt en bijna een jaar had gestaan.

“De berichten bevatten inhoud die duidelijk beledigend is voor moslims en het drukt daarom dergelijke onnauwkeurigheid uit zoals wordt vereist om voor misdaden tegen etnische groepen aansprakelijk te worden gesteld”, zegt de bovengenoemde rechtbank-

Terwijl de normale straf voor het misdrijf twee maanden gevangenisstraf kon omvatten, kreeg de 91-jarige samen met een voorwaardelijke veroordeling een boete van 6.500 Zweedse kronen (650 euro).

De zaak is slechts de laatste waarin Zweedse gepensioneerden in rechtszaken worden betrokken en wegens haatdragende online-meningen worden veroordeeld. In 2017 werd een man van zeventig jaar in Göteborg veroordeeld voor een gelijkaardige boodschap waarin hij op Facebook naar moslims verwees als “apen”. Waarbij de particuliere “sociale rechtvaardigheidsgroep Näthatsgranskaren” (Internet-onderzoekers) vorig jaar lof oogstte voor de toename, met de mededeling dat ze in één jaar tijd minstens 800 aangiften bij de politie hadden verricht.

De groep gaf ook toe dat de gemiddelde demografie van degenen die zij bij de politie hadden aangemeld over het algemeen oudere vrouwen boven de 65 jaar waren.

Zweden zal naar verwachting nog eens 7,5 miljoen Zweedse kronen (750.000 euro) van de Europese Unie ontvangen om dit jaar aan projecten tegen haatdelicten te besteden.

Bron:

91-Year-Old Swede Convicted for Criticizing Islam Online

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8627 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on 91 jaar oude Zweed veroordeeld voor het online bekritiseren van de islam

 1. NIET GEVONDEN ???

  >

  Like

 2. 91 jaar oude Zweed veroordeeld voor het online bekritiseren van de islam, tot zover vaderlandsliefde en weg gefilterd nationalisme bij de links feministische, cultureel Marxistische regering van Zweden, denk dat zij allen een doodswens hebben.

  Like

 3. Chegar // april 3, 2019 om 18:34 //

  Alles moeten wijken voor blanken hobby ‘ s in europa. Zodra er wat is
  Tussen moslims of zwarten direct racisme etc zieke doorgedraaide blanken ook in nl. Moslims en zwarten opzetten. Zo zijn blanken nu eenmaal vette klootzakken.

  Like

 4. En dat op die leeftijd?? Dat ze die man toch met rust laten…

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. 91 jaar oude Zweed veroordeeld voor het online bekritiseren van de islam – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s