Nieuw

Orbán blijft razen en wil bondgenootschap met Salvini

Na de schorsing van het Hongaarse lidmaatschap van de Europese Volkspartij probeert Viktor Orbán de krachten te bundelen met Matteo Salvini in Rome, zo meldt de Kronen Zeitung.

“Hongarije is te klein om zijn mening in Europa op te leggen. De media, NGO’s en universiteiten in Europa zijn allemaal tegen ons en kunnen ons vernietigen. Daarom hebben we sterke bondgenoten nodig”, aldus Orban tijdens een weekendconferentie over migratie in Boedapest. De populistische regering in Rome voert een immigratiebeleid dat vergelijkbaar is met dat van Orbán, schrijft de Kronen Zeitung. Naast Polen hoopt Orbán nu ook Italië als groot EU-land als bondgenoot te winnen.

“Na de Europese verkiezingen zullen we binnen Fidesz beslissen wat goed is voor Hongarije, of we in de Volkspartij moeten doorgaan of dat we een plaats moeten krijgen in een nieuwe partijalliantie”, zei Orban op de radio op zondag, en voegde daaraan toe dat de 13 betrokken partijen zonder uitzondering allemaal voorstander zijn van immigratie en migratie niet willen tegenhouden, maar deze willen legitimeren.

“We moeten hen daar in Brussel laten zien dat wat er in Hongarije gebeurt de wil van het Hongaarse volk is en zij niet in de verschillende linkse of naar links georiënteerde partijen of in de kantoren van de zogenaamde burgerorganisaties van George Soros beslissen wat er in Hongarije, Europa en in Brussel gebeurt”, zei Orbán.

De critici van Fidesz behoren tot een pro-migratieplatform dat verscheidene partijen overspant en “zijn voet tussen de deur in EPP heeft,” zei de premier. Het resultaat is dat de hele EPP voortdurend naar links verschuift.

De pro-migratievleugel van de partij heeft er geen geheim van gemaakt dat zij na de Europese verkiezingen een grote coalitie wil die pleit voor meer immigratie. Achter de schermen hebben ze “in principe al de handen geschud” en ze willen een grote coalitie die migratie ondersteunt, met de Groenen, de liberalen en de socialisten. Ze weten ook dat Fidesz zoiets nooit zou steunen, zegt Orbán. “Ook hier in Hongarije zouden we nooit een coalitie vormen met de partij van de voormalige socialistische premier of met de Democratische Coalitie, en we willen ons niet in een soortgelijke situatie op Europees niveau bevinden”, voegde hij eraan toe.

De EVP is niet langer de sterke partij van Helmut Kohl’s tijd. Het is “bezweken aan een ongelukkig lot”. Het had zijn soevereiniteit verloren en de linkervleugel dicteerde. Zij wil zelfs samenwerken met links, wat vooral in de Midden-Europese landen tegenstrijdig is.

Bron:

PATRIOTEN VEREINGT EUCH! ORBÁN SUCHT SCHULTERSCHLUSS MIT SALVINI

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s