Nieuw

Milaan, de Arabieren zijn de baas op het plein: “De Italianen zijn gevangenen”

In Piazza Selinunte leven de Milanezen onder bedreiging. “Ze zullen me vermoorden”, zegt een dame, terwijl een andere Italiaan toegeeft:”Ik ben gedwongen om gewapend te zijn”.

Elisabetta woont sinds 1989 in Piazzale Selinunte, in San Siro. Haar leven in het gebied wordt, net als dat van vele anderen, gekenmerkt door bedreigingen, intimidatie en onnodige overtredingen onderweg. “Het was een prachtige buurt. Residentieel, het is geen voorstad. Maar nu is het niets,” vertelt zij Il Giornale. “Een paar dagen geleden keerde een heer terug van het werk en zonder fundamentele reden sloegen ze hem in elkaar en braken zijn hoofd. Nu, kunnen we zelfs overdag niet meer veilig naar buiten”.

In deze vierhoek van angst, bedekt met sociale woningbouw, is het zeldzaam om een woord Italiaans te horen spreken. En het is voldoende om een wandeling door deze straten te maken om te beseffen dat de situatie uit de hand loopt. Federico Botteli, gemeenteraadslid van district 7, geeft het ook toe: “In San Siro zijn er een aantal misdaden als drugshandel, prostitutie en andere misdaden die hoger zijn dan het gemiddelde van andere Milanese districten. Dit is objectief ook te wijten aan het feit dat er een hoog percentage buitenlanders is,” legt hij uit.

De weinige overgebleven Italiaanse winkels worden voortdurend beroofd. Een winkelier – die om veiligheidsredenen liever anoniem blijft – vertelt ons over zijn ervaring. “Weet je hoe vaak ze me met de dood bedreigden? Deze komen binnen en ze zeggen je ‘geef mij dit en dat’. En totdat je ze geeft wat ze willen, blijven ze daar. Nu is het continu”, vertelt hij. “Ik ben bewapend, ik maak geen grapje, ik heb geen alternatief.” We vragen hem wie deze mensen zijn die dreigen en stelen. “Ze zijn allemaal immigranten en weet je waarom? Om het simpele feit dat hier, geen Italiaan meer leeft”.

Iets verderop gaan we de apotheek in met uitzicht op het plein. Zodra ze de camera ziet, anticipeert de dame achter het loket ons: “Ik wil geen uitspraken doen om redenen die u zich kunt voorstellen”. Ook zij, zoals zoveel anderen die we hebben ontmoet, geeft er de voorkeur aan niet geïnterviewd te worden. Ze zijn geïrriteerde burgers en willen geen risico nemen. Maar bovenal zijn het burgers die zichzelf als buitenlanders in eigen land voelen. Zoals Paola, een fictieve naam, die werkt in een lokale bar. “Ik wil praten, maar ik wil niet herkenbaar zijn,” zegt ze. “De meeste nomaden die hier wonen hebben de kinderprostitutie in hun handen. Ik zie altijd veel meisjes die prostituees zijn. Dit gebeurt in een aantal bewoonde woningen,” zegt ze. “Bovendien heb ik verschillende Italiaanse vriendinnen die met Arabieren zijn. Eerst zijn het allemaal rozen en bloemen, dan, als ze eenmaal weten dat ze ze in hun handen hebben, beginnen ze ze in elkaar te slaan. En kunnen ze niet langer in opstand komen”.

In een straat die uitkijkt over het plein komen we een oude dame tegen. Ze loopt met moeite, langzaam. Ze vertelt ons dat ze hier al zo’n twintig jaar woont, in een café. Nu is ze alleen en ziek. “We hebben het punt bereikt dat de gevangenis niet San Vittore is – zegt ze – maar onze huizen. We moeten binnen blijven met de deuren op slot. We lijken allemaal onder huisarrest te staan ​​”. En dan besluit ze: “Ik heb niet de economische mogelijkheid, anders zou ik zijn vertrokken”.

Bron:

Milano, gli arabi padroni della piazza: “Gli italiani sono prigionieri”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on Milaan, de Arabieren zijn de baas op het plein: “De Italianen zijn gevangenen”

 1. antiislamnu // april 3, 2019 om 05:16 //

  Like

 2. Lars030 // april 3, 2019 om 10:19 //

  RECONQUISTA (3x)

  Like

 3. razzle dazzle // april 4, 2019 om 00:30 //

  jeetje waarom pikken die italianen dit????Onbegrijpelijk!!!

  Like

 4. Nou dat is in NL ook het geval aan het worden, alleen loopt dit proces alsnog achter bij bv Milaan. Het hele culturele uitgaansleven is om zeep geholpen door ondernemersvijandige regeltjes en een woud van vergunningen die vrijwel niet meer verstrekt worden.
  Daarentegen natuurlijk wel voor de allochtone ” middenstand” Die regels zijn dan weer anders en makkelijker of worden in zn geheel niet eens toegepast.
  Allemaal recepten voor burgeroorlog!
  Alleen nog maar negertenten en shishalounges.

  Like

 5. Oftewel blanken zitten bang en bibberend binnen en zij hebben alle ruimte. Kost een oorlog om de straat terug te winnen en ze allemaal er uit te slaan en te schieten!

  Like

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Milaan, de Arabieren zijn de baas op het plein: “De Italianen zijn gevangenen” | toodlessss
 2. Milaan, de Arabieren zijn de baas op het plein: “De Italianen zijn gevangenen” – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s