Nieuw

Marokkaan vermoordt Italiaan “omdat hij er gelukkig uitzag”

Said Mechaout (links) melde zich zondag bij de politie aan. Zijn motief: "Ik heb hem [Stefano Leo, rechts] gekozen omdat hij er gelukkig uitzag". Fotocollage © PI-news.

Italië – Vijf weken na de misdaad werd de moord op Stefano Leo opgelost. De 33-jarige verkoper werd op 23 februari op weg naar zijn werk in Turijn op de promenade van de Po. Said Mechaout door een 27-jarige Marokkaan doodgestoken, Said Mechaout, die het slachtoffer niet kende, melde zich op zondag bij de politie aan. Zijn motief – “Ik koos hem omdat hij er gelukkig uitzag” – liet de politieagenten sprakeloos achter.

“Ik ben de moordenaar van Stefano Leo. Ik kom hier om mezelf aan te geven. Ik voel me vervolgd door de Carabinieri. Ik wil geen kwaad meer doen. Van alle voorbijgangers die langskwamen, koos ik deze jongeman omdat hij mij gelukkig leek. En ik besliste zijn geluk te doden”, zei Said Mechaout op zondag kort na 15:00 aan de dienstdoende politieman bij de ingang van het Turijn wijkbureau. De politieagenten, die hun oren nauwelijks konden geloven, geloofden eerst dat de 27-jarige Marokkaan een mythomaan (fantast] was. Maar dat veranderde snel.

Tijdens het verhoor, dat tot in de avonduren duurde in aanwezigheid van de geïnformeerde Carabinieri, die de moord op Stefano Leo onderzocht, kwamen steeds meer details aan het licht die alleen de moordenaar van de 33-jarige, oorspronkelijk uit Biella, had kunnen weten. Later leidde de moordenaar de Carabinieri naar de plaats waar hij het moordwapen had verborgen – een lang mes.

Ongeveer vijf weken geleden, op zaterdag 23 februari om 11.00 uur, had de 27-jarige Marokkaan Stefano Leo, die op weg was naar zijn werk, met een enkele maar fatale messteek in de nek vermoord. “Ik zag hem, hij keek me aan en ik dacht dat hij moest lijden zoals ik lijd”, zei Said Mechaout tegen de sprakeloze rechercheurs.

Zowel Stefano Leo, die enkele jaren in Australië bij een Hare Krishna-gemeenschap had doorgebracht, als de in Marokko geboren Said Mechaout waren nog maar een paar maanden in Turijn. Said Mechaout, die een gering strafblad heeft, was nadat zijn huwelijk was afgelopen op het verkeerde spoor gekomen. “Mijn leven is slecht. Ik kende Stefano niet”, vertelde de 27-jarige aan de Carabinieri, die hun aanvankelijke vermoedens bevestigd zag. Na de moord realiseerden rechercheurs zich al snel dat de 33-jarige het slachtoffer was geworden van een willekeurige moord, gebaseerd op getuigenissen van getuigen die een agressieve man hadden zien vluchten. Op zondagavond werd Said Mechaout gearresteerd en overgebracht naar de gevangenis.

Zelfs geharde en ervaren rechercheurs werden sprakeloos achtergelaten door de moord op de alom geliefde 33-jarige. Nadat de nabestaanden kennis hadden genomen van de bekentenis en de arrestatie, mengde de bittere woede zich met hun verdriet.

“Als het hem is, wil ik nu weten waarom hij het heeft gedaan. Het niet begrijpen doodt me. Dat wat me opbrandt is het ontbreken  van duidelijke antwoorden over Stefano”, zei de vader van Stefano, Maurizio Leo.

Bron:

Ohne Worte: „Ich habe ihn ausgesucht, weil er glücklich ausgesehen hat“

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Marokkaan vermoordt Italiaan “omdat hij er gelukkig uitzag”

 1. Yvonne // april 2, 2019 om 19:42 //

  Ach blij kijken mag ook al niet meer, dus omdat dat gedrocht ongelukkig is moet een ander dood
  Dan heeft hij hier niet veel mensen te doden in de winkels vind ik de mensen steeds chagrijniger kijken, of het ligt aan mij dat ik iedereen zo kwaad vind kijken
  Ook in Afghanistan een vrouw geslagen in het openbaar omdat ze muziek luisterde

  Like

 2. Chegar // april 3, 2019 om 18:41 //

  Zieke gestoorde marokaan. Waarom doen hun dit niet in marokko wel elders gekke schapen.
  En blanken hun maar verdedigen met bla bla bla. Loop naar de graf van ALI lul.

  Like

 3. razzle dazzle // april 4, 2019 om 00:01 //

  die arabieren zijn gewoon stinkend jaloers op de de vrijheid van de westerlingen daarom die agressie schop ze maar terug naar hun thuisland dan??

  Like

 4. razzle dazzle // april 4, 2019 om 00:09 //

  ik hou ze ver van mij zover dat mogelijk is is ga er zo min mogelijk mee om voor zover dat mogelijk is ik ga wonen ver bij die lieden vandaan voor zover dat mogelijk is!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s