Nieuw

Komiek leidt de presidentsverkiezingen in Oekraïne

Komiek Volodymyr Zelenskyj leidt de eerste ronde van de Oekraïense presidentsverkiezingen, die later in april in een tweede ronde zullen worden afgehandeld.

Volodymyr Zelenskiy is komiek en acteur die onder meer meespeelt in een televisieserie waarin hij onvrijwillig wordt benoemd tot president van Oekraïne.

Maar nu kan dit werkelijkheid worden.

Bij de Oekraïense presidentsverkiezingen op zondag kreeg Zelenskiy in totaal 30,4 procent van de stemmen.

Hij heeft onder andere beloofd een einde te maken aan de oorlog in Oost-Oekraïne en de corruptie in het land. Hij moet echter zelf connecties hebben met de anti-Russische oligarch Ihor Kolomojskyj.

Op de tweede plaats eindigt de huidige president, Petro Porzhenko, die sinds 2014 aan de macht is, met 17,8 procent van de stemmen.

De derde was Julia Timosjenko met 13,11 procent.

Aangezien geen van de kandidaten meer dan 50 procent van de stemmen kreeg, zal de verkiezing op 21 april in een tweede ronde worden afgehandeld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Komiek leidt de presidentsverkiezingen in Oekraïne

 1. koddebeier // april 2, 2019 om 10:52 //

  Ik krijg wel eens het idee dat er alleen maar komieken in de politiek (vooral in de Europese Unie) zitten want veel verstand van zaken hebben de meesten niet !!

  Like

 2. Horatius // april 2, 2019 om 15:42 //

  Zelfs hier in Nederland zien we het niet gebeuren dat een komiek een prominente rol kan spelen in de politieke arena.

  Alhoewel Freek de Jonge als lijstduwer van GroenLinks nog heel wat extra stemmen zou kunnen binnenhalen voor deze partij van klimaatidioten en antifascisten.

  Binnenkort verlaat de grootste komiek van de EU, een zekere Claude Juncker al waggelende zijn post en laat een grote puinhoop achter van lege champagneflessen, onbetaalde rekeningen van apothekers en een gigantische stapel ongelezen documenten waar echter wél zijn handtekening onder staat.
  Men is naarstig op zoek naar een geschikte opvolger met een gulle lach, van onbesproken gedrag, het liefst een vrijgezel en geen toestanden met alcohol en al te bereidwillige vrouwen.

  Het schijnt dat er in Den Haag, verborgen in een torentje een kandidaat zit te wachten op een uitnodigend gesprek vanuit Brussel of Straatsburg.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s