Nieuw

Het globale migratiepact wordt EU-rechtelijk van kracht

Het aanvankelijk zogenaamd niet-bindende globale migratiepact moet door de EU-commissie in geldende EU-wetgeving worden omgezet. Dit is de conclusie van een juridisch advies van de Commissie. Oostenrijk, dat het migratiepact heeft verworpen, heeft al geprotesteerd.

Het Globale Migratiepact (GCM) is niet bindend; Merkel en haar cohorten hebben dit sprookje keer op keer verteld. De vele twijfels die aan hun verklaringen kleefden, konden ondanks de vele herhalingen echter niet worden weggenomen. Zoals nu door een vertrouwelijk juridisch advies van de Europese Commissie is bevestigd, waren deze twijfels meer dan terecht. De Europese Commissie wil het globale migratiepact omzetten in toepasbaar EU-recht.

De lidstaten van de EU moeten “overeenkomstig het beginsel van loyale samenwerking” eraan werken om “de verwezenlijking van de doelstellingen te vergemakkelijken, met inbegrip van de uitvoering van het GCM”. De landen moeten zich onthouden van maatregelen “die de verwezenlijking van deze doelstellingen in gevaar kunnen brengen”. De goedkeuring van het globale migratiepact betekent “dat het GCM een integrerend deel uitmaakt van de standpunten van de Unie op het gebied van ontwikkelingssamenwerking”.

Enkele dagen geleden heeft Oostenrijk een protestverklaring tegen het standpunt van de Europese Commissie ingediend. Zij hadden zich uitgesproken tegen de goedkeuring van het GCM. Daarom heeft de EU niet het recht om zich te verzetten tegen het besluit van een soevereine staat en te doen alsof er geen sprake was van afwijzing: “Het beginsel van samenwerking kan niet zo worden geïnterpreteerd dat internationale teksten ook worden toegepast voor de landen die er uitdrukkelijk niet mee instemmen”.

In december vorig jaar hadden in totaal 152 staten, voornamelijk landen van herkomst van migratie, ingestemd met het GCM. 24 staten hebben niet aan de stemming deelgenomen, 17 hebben tegen de aanneming gestemd. Daaronder bevinden zich vooral de landen van bestemming, die nu al de fatale gevolgen van dit volstrekt verkeerde beleid voelen – of waarin de politiek zich niet om deze gevolgen bekommert, zoals in Merkel-Duitsland.

Bron:

Der globale Migrationspakt soll zu geltendem EU-Recht werden

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8504 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Het globale migratiepact wordt EU-rechtelijk van kracht

 1. Dan kunnen wij als Nederland nu ongestraft dat verdrag opzeggen wegens leugens van de EU, een prachtige kans op van dat rot verdrag af te komen.
  https://gravatar.com/site/signup/e

  Liked by 1 persoon

 2. Strike // april 2, 2019 om 16:43 //

  Firma leugen en bedrog…….

  Like

 3. Wanneer beginnen we nu eindelijk eens aan de ontmanteling van dat waardeloze instituut. Het is toch alleen maar uitstel. Ik hoop echt dat 23 mei het begin van het einde zal betekenen. En de biljardenschuld af laten lossen door die zakkenvullers die er rijk van zijn geworden.

  Like

 4. antiislamnu // april 3, 2019 om 05:18 //

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Het globale migratiepact wordt EU-rechtelijk van kracht – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s