Nieuw

Grote impuls voor christelijke maatschappelijke waarden onder de Zweden

© Samhällsnytt

Het hoge niveau van immigratie naar Zweden heeft ertoe geleid dat traditionele en voor velen de voor de hand liggende Zweedse waarden – waarvan er vele een christelijke basis hebben – in twijfel getrokken en verdrongen worden ten gunste van andere waardesystemen. Uit een recent onderzoek blijkt dat steeds meer Zweden het belangrijk vinden dat de samenleving in Zweden gebaseerd is op christelijke waarden.

Voor de verkiezingen van 2014 onderzocht het Enquête-instituut van de Linnaeus Universiteit in Växjö hoeveel van de kiezers het belangrijk vinden dat de Zweedse samenleving gebaseerd is op christelijke waarden. 20 procent gaf toen aan dat zij het belangrijk vinden. Voorafgaand aan de verkiezing van afgelopen najaar antwoordden twee keer zoveel, 40 procent, bevestigend over hetzelfde onderwerp.

Magnus Hagevi, professor in de politieke wetenschappen, zegt in een commentaar aan de Zweedse radio dat het niet gaat om een religieuze christelijke opleving. Het aantal belijdende christenen in Zweden is niet toegenomen.

In plaats daarvan is de grote toename te zien bij de seculiere Zweden. Volgens Hagevi is er een duidelijk verband met de groeiende kritiek op het gevoerde immigratiebeleid. Veel mensen vinden dat de Zweedse waarden bedreigd worden en men legt overeenkomsten tussen de Zweedse en de christelijke waarden in tegenstelling tot en confrontatie met de buitenlandse en islamitische waarden.

Welke Zweedse waarden de respondenten precies als christelijk beschouwen, blijkt niet duidelijk uit de enquête. Hagevi is echter van mening dat er een verschil is tussen de seculiere groep en de bekende christelijke groep waarin Zweedse waarden als rustend op christelijke gronden moeten worden beschouwd.

De grootste toename is te zien bij de kiezers met partijgezindheid met de Moderaten [vergelijkbaar met de Nederlandse VVD]  en de Sociaal Democraten. Volgens het onderzoek is er echter onder alle partijen sprake van een opwaartse trend in de verdediging van de christelijke waarden van de samenleving.

Bron:

Stort uppsving för kristna samhällsvärderingar bland svenskarna

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Grote impuls voor christelijke maatschappelijke waarden onder de Zweden

  1. Daniël // april 2, 2019 om 12:08 //

    Logisch. Een actie leidt tot een reactie. Het zal nog veel heftiger worden. Goede zaak.

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Grote impuls voor christelijke maatschappelijke waarden onder de Zweden – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s