Nieuw

AIVD waarschuwt voor toenemende invloed radicale predikers in onderwijs

Zoetermeer AIVD kantoor (wikipedia)

De AIVD waarschuwt in zijn jaarverslag voor radicale invloeden in het onderwijs. De inlichtingendienst schrijft dat “radicaalislamitische aanjagers” een steeds nadrukkelijker rol spelen in het onderwijsaanbod voor jonge moslims. Op de langere termijn kan dat de democratische rechtsorde ondergraven, aldus de AIVD.

De dienst noemt naschoolse lessen in Arabisch en de islam als voorbeelden, “op het eerste oog laagdrempelig en onschuldig”. “Wij zijn echter van mening dat kinderen en jongvolwassenen door deze invulling van het onderwijs vervreemden van de samenleving en mogelijk belemmerd worden in hun deelname aan de maatschappij. Dit wordt veroorzaakt door de onverdraagzame en antidemocratische denkbeelden van de initiatiefnemers.”

NOS >>

Hier staat het hele verslag (PDF, 32 pagina’s).

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on AIVD waarschuwt voor toenemende invloed radicale predikers in onderwijs

 1. Worden ze eens wakker. Die overbetaalde klootzakken. Wilders roept het al jaren en dat wordt genegeerd. Ik houd het er op dat de AIVD gewoon kijkt wat Wilders roept, het laat sudderen en jaren later hetzelfde zegt. Lekker goedkoop scoren. Maar nu nog de oorzaak elimineren.

  Liked by 1 persoon

 2. koddebeier // april 3, 2019 om 11:36 //

  Nederland op z’n smalst: zeiken, kamer vragen, debatten enz, enz en……..wat doet de regering er aan……NIETS, helemaal niets, verder dan ouwe hoeren of wat loze maatregeltjes komen ze
  niet. Wat een in en in triest landje zijn we geworden !
  Het land van pappen en nat houden en hopen dat het overwaait.
  Echter het zal alleen maar erger en erger worden, slappe hap !!

  Like

 3. Jeanette K // april 4, 2019 om 11:03 //

  Hoofdoorzaak van alle door allahschreeuwers opgestarte ellende in deze wereld: de koran.
  Oorzaak nr 2: HET PROJECT. Zelfs met instructie om de islam met geweld door uw strot te persen!!
  http://antivenin.blogspot.com/2007/10/het-moslim-broederschap-project.html

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. AIVD waarschuwt voor toenemende invloed radicale predikers in onderwijs – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s