Nieuw

USA zuidgrens – ‘Een systeembrede ineenstorting’

De crisis aan de grens breidt zich uit:

Zelfs de voorgestelde muur van Trump kan de golf van migranten die de Rio Grande Valley overlopen niet stoppen, waar de overgrote meerderheid binnenstroomt om asiel aan te vragen, zei Jim Darling burgemeester van McAllen.

Een muur zou gebouwd moeten worden op dijken ongeveer een mijl van de kronkelende Rio Grande, die de grens tussen de VS en Mexico is. De migranten zullen enkel de rivier hoeven oversteken om op het grondgebied van de V.S. te zijn en asiel te zoeken, zei hij.

“Dat is geen oplossing voor asielzoekers,” zei Darling.

Eenmaal in de VS verdringen de migranten – voornamelijk gezinnen uit Midden-Amerika – zich in faciliteiten die zijn ontworpen voor alleenstaande volwassen mannen, zei Theresa Brown, directeur van immigratie en grensoverschrijdend beleid van het in Washington gevestigde Bipartisan Policy Center en een voormalig CBP-beleidsadviseur voor presidenten George W. Bush en Barack Obama.

Meer en meer, brengen de smokkelaars grotere aantallen families samen en brengen hen over Rio Grande, wetend dat zij de faciliteiten zullen overbevolken en tot hun datum dat ze voor de immigratierechtbank moeten verschijnen worden vrijgelaten, zei zij.

In het kader van de grenswet van de V.S., mag de ‘Border Patrol’ migranten niet langer dan 72 uren vasthouden.

Gewoonlijk draagt Border Patrol ze over aan Immigration and Customs Enforcement, dat gezinnen tot 20 dagen kan vasthouden. Maar al deze faciliteiten zijn overvol, zei Brown, waardoor Border Patrol de transfer naar ICE overslaat en migranten massaal naar opvangcentra vrijlaat.

“Dit is een systeembrede ineenstorting,” zei ze.

Bron:

‘A System-Wide Collapse’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s