Nieuw

Thierry Baudet and the Significance of Borders

Baudet screenshot NPO

In the recent Dutch provincial elections, the big winner was the nationalist Forum for Democracy (FvD) party, led by Thierry Baudet. Founded only a couple of years ago, the FvD garnered more votes than any other party, and is now far more popular than Geert Wilders’s Party for Freedom (PVV), previously the biggest party on the nationalist Right in the Netherlands.

Baudet is an intriguing character. Of partial Indonesian ancestry, some of his statements seem to suggest “ethno-nationalist” leanings. In a speech delivered after FvD’s election win, Baudet spoke in romantic terms about Western civilisation, saying “We survived the ice ages, we have slain mammoths. We are the carriers and inheritors of the greatest civilisation that has ever existed”.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Trackback / Pingback

  1. Thierry Baudet and the Significance of Borders – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s