Nieuw

Terreurfonds – Geld van Britse belastingbetalers hielp Al-Qaeda en Osama Bin Laden te financieren na fraude van £8 miljard

Het geld werd naar Pakistan en Afghanistan gesluisd om terreur trainingskampen en educatieve programma's te financieren

80 miljoen pond van het geld van de Britse belastingbetalers werd gestolen en gebruikt om Osama Bin Laden’s terreurgroep Al-Qaeda te financieren, hebben gelekte inlichtingendossiers onthuld.

Een netwerk van Brits-Aziatische gangsters (moslims dus) uit heel Groot-Brittannië – waarvan gezegd wordt dat ze banden hebben met de 7/7 bomaanslagen in Londen, waarbij 52 mensen zijn omgekomen – zouden naar verluidt BTW- en uitkeringsfraude gepleegd hebben tegen de schatkist.

In meer dan twee decennia heeft de bende, die in Londen, Buckinghamshire, Birmingham, Northwest England en Schotland opereerde, ongeveer 8 miljard pond publiek geld achterovergedrukt, zo bleek uit een onderzoek van The Sunday Times.

Een deel van het kolossale bedrag kwam ook van hypotheek- en creditcardfraude die gericht was op banken en particulieren, zo blijkt uit de krantenberichten.

De fraudeurs hebben naar verluidt 1 procent van het gesaldeerde geld – met een waarde van 80 miljoen pond – naar al-Qaeda in Pakistan en Afghanistan gestuurd. (Tut, tut, slechte moslims. 2% zakat is verplicht, Fub)

Men begrijpt dat het geld door de terreurgroep werd gebruikt voor de financiering van trainingskampen, extremistische onderwijsprogramma’s en andere terroristische activiteiten.

Top geheime inlichtingendocumenten van MI5 zouden aantonen dat een deel van het geld de compound van Osama bin Laden in Pakistan bereikte voordat hij in 2011 werd gedood door Amerikaanse special forces.

Osama_bin_Laden_compound1 (wikipedia)

TERREURBELASTINGFRAUDE
De details van het bedrag dat aan de Britse belastingbetaler werd onttrokken, kwamen van HM Revenue and Customs (HMRC) en Special Branch, die de bende gedurende 20 jaar hebben onderzocht.

Sommige informatie werd ontdekt op een afgedankte laptop die in 2001 in Afghanistan werd gevonden door CIA- en MI6-agenten die op Bin Laden jaagden.

HMRC-onderzoeken vonden ook verbanden tussen de bende en 7/7 bombardementen van de terrorist Shehzad Tanweer twee jaar voor de aanslag van 2005.

De Britse autoriteiten werden voor het eerst op de hoogte gebracht van de activiteiten van het netwerk in 1995.

Volgens geheime politierapporten zei een informant toen dat geld op bankrekeningen onder valse namen werd geplaatst voordat het uit het land werd gestuurd “voor terroristische of drugsdoeleinden”.

De informant zei: “Aziatische klanten komen regelmatig met boodschappentassen vol contanten.”

Osama Bin Laden met rechts Ayman al-Zawahiri. (bron: Wikimedia Commons)

GEBREK AAN INFORMATIE-UITWISSELING HEEFT GELEID TOT STOPZETTING VAN VERVOLGINGEN”.
Ondanks de bevindingen, vertelde een douanebeambte The Sunday Times hij werd verhinderd intelligentie met MI5 te delen omdat HMRC vertrouwelijkheid van de belastingsverslagen van de terreurverdachten wilde handhaven.

Hij beweerde dat het delen van informatie tot vervolgingen had kunnen leiden die de bende onschadelijk zou hebben gemaakt.

Een bron dicht bij de zaak vertelde de krant: “HMRC had geen concept van big-picture denken.

“Na 9/11 had het geen informatie-uitwisseling met de Security Service [MI5] en de Secret Intelligence Service [MI6].

“Toen werd dit, zelfs als het op zijn plaats was, overruled door de regels dat belastingdossiers heilig zijn.

“HMRC heeft nog steeds geen concept over hoe het zou moeten werken als een agentschap naast de inlichtingendiensten in het beschermen van de natie en haar belangen”.

Meg Hillier, voorzitster van de openbare accountantscommissie, zei dat ze overweegt een parlementair onderzoek in te stellen naar de fraude.

Ze vertelde de krant: “Vertrouwelijkheid van belastingbetalers is belangrijk, maar wanneer individuen belasting ontwijken om ons schade te berokkenen, moeten de juiste instanties worden ingelicht.

“HMRC deelt routinematig informatie met andere instanties, dus ik vind het buitengewoon dat ze dat in dit geval niet hebben gedaan.

Maar een woordvoerder van HMRC verwierp de beweringen dat het geen informatie deelt in terreurzaken.

Bron:

British taxpayers’ money helped fund al-Qaeda and Osama bin Laden after £8bn stolen in HMRC fraud

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

6 Comments on Terreurfonds – Geld van Britse belastingbetalers hielp Al-Qaeda en Osama Bin Laden te financieren na fraude van £8 miljard

 1. veni vidi foetsie // april 1, 2019 om 11:44 //

  https://www.goededoelennederland.nl/sector/sectoronderzoek/beloning-directeuren-goede-doelen

  Lees “goede” tussen aanhalingstekens, het is een relatief mooi klinkend maar uitgemergeld woord, net als democratie, burgerrechten of vrijheid….

  Feitelijk is iets dat zichzelf moet adverteren als goed, eerlijk of iets van die strekking hetzelfde als een piratenschip met een vlag met sterren en cirkels die eerlijkheid en menselijkheid verkoopt met moord partijen en verzwegen geweld tegen burgers…..

  Like

 2. Wim Vreeswijk // april 1, 2019 om 14:25 //

  Is het nou 8 miljard of 80 miljoen? Ik kan me voorstellen dat je niet iedere dag met zoveel geld op zak loopt, maar toch svp wat nauwkeuriger publiceren graag !

  Like

 3. 8 miljard gefraudeerd, waarvan ze 1% = 80 miljoen hebben overgemaakt aan de terreurorganisatie.

  Ik zei nog dat 1% maakt dat ze slechte moslims zijn, omdat 2% verplicht is.

  Like

 4. marijke // april 2, 2019 om 05:02 //

  Het hele artikel kan de prullenbak in, want er klopt geen zak van :
  De e c h t e Osama bin Laden is al overleden door ` nierfalen ` op 16 december 2011 !
  De invaller van hem is vervolgens overleden in november 2007 ( dat heeft Benashir Butto nog verteld in een interview, vervolgens werd ze zelf vermoord daarna ) en de 3e Osama bin Laden, heette Tim Osman en was in dienst van de CIA , en dat heeele vang-spelletje is uiteraard IN SCENE GEZET, van hoger-illuminati-hand inclusief zogenaamde navy-seals
  ( bah bah kots ) ….en de heele wereld zat weer spannend aan de TV-buis gekluisterd, het zal eens niet zo zijn ! Hoef je niet te vragen waar al die `fraude ` terecht is gekomen :
  Natuuuurlijk in de zakken van HEN die dit georganiseerd hadden…..dat geld is gewoon
  terug-gecirculeerd. En Al-Qaeda bestaat niet, is gewoon een `woord ` , verzonnen voor het spel

  Like

 5. Maar de banken hebben het wel keurig overgemaakt. Kan toch makkelijk dat bepaalde öntvangers”geblokkeerd worden?

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Terreurfonds – Geld van Britse belastingbetalers hielp Al-Qaeda en Osama Bin Laden te financieren na fraude van £8 miljard – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s