Nieuw

Nieuwe waanzin uit Brussel: EU wil CO2-brandblusapparaten afschaffen

Het is nu bekend dat er een nieuwe EU-richtlijn in voorbereiding is met als doel het verbieden van CO2-brandblusapparaten om de “door de mens veroorzaakte” kooldioxide-uitstoot binnen de EU verder te verminderen.

CO2 – het wonderwapen voor de bestrijding van branden

CO2 is een zeer effectief middel in draagbare brandblussers die gebruikt kunnen worden om beginnende branden effectief te bestrijden. Tijdens het blusproces verdringt het geconcentreerde kooldioxide de zuurstof aan de bron van de brand en verstikt het vuur bijna abrupt.

Er zijn ook mobiele en stationaire CO2-blussystemen. Deze laatste overspoelen de hele ruimte met kooldioxide om silo’s of opslagplaatsen voor brandbare vloeistoffen te beschermen. De zeer krachtige CO2-blussystemen worden ook gebruikt in fabrieken en machinekamers van schepen.

In Duitsland worden jaarlijks ongeveer 200.000 draagbare brandblussers met CO2-vulling verkocht aan particulieren. Er zijn twee maten beschikbaar: 2kg en 5kg. Geprojecteerd naar alle lidstaten van de EU, resulteert dit, samen met de grote blussystemen met een capaciteit van 200 kg en de mobiele blussystemen met tot 60 kg koolstofdioxide vulling, in een aanzienlijke hoeveelheid van de vermeende “klimaatmoordenaar”.

In particuliere huishoudens worden CO2-handblussers meestal gebruikt om branden in elektrische apparaten te blussen. Een van de grote voordelen van dit gas is het residu-vrij blussen, want na een brand is de waterschade vaak groter dan de werkelijke brandschade. En terwijl poederbrandblussers vervolgens de gehele woninginrichting besmetten en moeten worden afgevoerd, ontsnapt de kooldioxide zonder residu’s in de atmosfeer. Geen wonder dus dat de CO2 -handblussers zo populair zijn bij de consument en zo gehaat bij de Europese commissaris voor Milieu Karmenu Vella. Daarom wil de Europese Commissie nu CO2-gebaseerde blussers verbieden om de vermeende “klimaatmoordenaar” aan te pakken.

Eerst zijn de handbrandblusapparaten aan de beurt.

In de meeste gevallen zijn het particuliere huishoudens en kleinere bedrijven die zich hebben uitgerust met met CO2 gevulde handbrandblusapparaten. En wie is verbaasd, dit zijn de eerste op de afvuren lijst. Het is de bedoeling dat de 2kg handbrandblusapparaten met CO2-vulling op 1 januari 2020 verboden worden en de 5kg handbrandblusapparaten met CO2-vulling op 1 januari 2021. Dan worden de grotere blussystemen toegevoegd. Zoals aangekondigd door het Bondsministerie van Milieu zal de richtlijn zodanig in nationaal recht worden omgezet dat de eigenaars van dergelijke blusapparaten deze op eigen kosten als gevaarlijk afval moeten verwijderen. Een overtreding van deze bepaling, d.w.z. het bezit van dergelijke apparatuur na het verstrijken van de desbetreffende termijn, wordt beboet als een administratief delict.

Schoorsteenvegers als regelaars

Het is de bedoeling om het verantwoordelijkheidsgebied van de schoorsteenveger in de toekomst uit te breiden. Naast regelmatige inspecties van verwarmingssystemen zullen schoorsteenvegers ook verantwoordelijk zijn voor het illegale bezit van CO2-blussers na 2021 en overtredingen melden. Daarnaast wil het ministerie van Milieu, in samenwerking met het ministerie van Onderwijs en Cultuur, scholen voorzien van “informatie” over de klimaatschadelijke aard van CO2-handblussers. De leerlingen moeten worden aangespoord om hun ouders opheldering te verschaffen over deze omstandigheid, indien een dergelijke brandblusser in het huishouden aanwezig is. Het is zeker dat de “klimaat-enthousiaste” jongeren deze suggestie met plezier zullen volgen.

In de toekomst zal het het beste zijn om een natte doek te gebruiken om de vlammen te doden als er brand uitbreekt in de huiskamer. Het belangrijkste is om het klimaat te redden! Met dank aan Gretl!

Bron:

Neuer Wahnsinn aus Brüssel: EU will CO2-Feuerlöscher abschaffen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

8 Comments on Nieuwe waanzin uit Brussel: EU wil CO2-brandblusapparaten afschaffen

 1. peterkijn // april 2, 2019 om 01:52 //

  Wanneer zullen die dwazen aan de galg komen?

  Like

 2. Yvonne // april 2, 2019 om 06:36 //

  Leuke 1 aprilgrap, Fub!

  Like

 3. trebor2110 // april 2, 2019 om 08:41 //

  ik zou ook alle koolzuurhoudende dranken afschaffen .

  Like

 4. koddebeier // april 2, 2019 om 09:17 //

  Wat kan je anders verwachten van een club krankzinnige fascistische idioten ?

  Like

 5. peterkijn // april 2, 2019 om 11:43 //

  Ik heb me laten vangen!!! 🙂

  Like

 6. Hoe dom is dit plan?
  99% van de brandblussers wordt nooit gebruikt, dus gratis opslag.
  Veel beter is elke Europeaan er een gratis te geven: 740 miljoen keer 2 kg is de gratis opslag van 1.480 miljoen kg co2. Dat er ook een paar kg gebruikt wordt om te blussen is te verwaarlozen.

  Like

 7. Dat fe politici in Brussel niet van deze wereld zijn is al heel lang duidelijk. Het zijn kleinzielige neuzelaars die totaal niets te doen hebben en dus maffe dingen verzinnen om hun salaris veilig te stellen. Het wordt tijd dat politici die op grote schaal invloed hebben een proef van bekwaamheid moeten afleggen waarbij gekeken wordt of zij per vakgebied wel voldoende geschoold zijn. En dat eerder gisteren dan vandaag.

  Like

 8. Deskundigen staan altijd bij de zijlijn, Zeker als je voorstelt om een beginnende brand met een natte doek te blussen? Nou ik hoop dat die mafkezen zelf eens een brand met een natte doek moeten blussen, dan weten ze tenminste dat ze weer een claim kunnen doen bij de verzekeraar ( hoe veel hoger zullen de premies worden?) omdat ALLES dan is afgebrand.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Nieuwe waanzin uit Brussel: EU wil CO2-brandblusapparaten afschaffen – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s