Nieuw

Het Finse Hooggerechtshof wijst het beroep van Nordic Resistance Movement toe, maar voert een tijdelijk verbod in

Het Finse Hooggerechtshof heeft besloten het beroep van de Noordse verzetsbeweging tegen het verbod van de organisatie in Finland toe te wijzen. Elke activiteit van de Beweging in het land zal echter tijdelijk worden verboden totdat het besluit is genomen. Het tijdelijke verbod zal naar verwachting ongeveer een jaar duren.

Het Finse Hooggerechtshof heeft vandaag aangekondigd dat het beroep van de Noordse verzetsbeweging tegen haar verbod in het land is toegewezen. Dit betekent dat het besluit om de beweging te verbieden, dat door de politiecommissie is geëist en door zowel de districtsrechtbank als het hof van beroep is goedgekeurd, nu door het Hooggerechtshof moet worden beproefd.

Het Hooggerechtshof heeft ook bepaald dat de activiteiten van de verzetsbeweging tijdelijk zullen worden opgeschort totdat het Hof een uitspraak heeft gedaan over de zaak. Het tijdelijke verbod werd door de politiecommissie geëist.

Het Hooggerechtshof verklaart het volgende over zijn beslissing voor het proces:

According to the Police Commission there are grounds to dissolve the NRM, as the organisation engages in activity that significantly contravenes laws and good customs, including spreading hate rhetoric about immigrants, sexual minorities and Jews; questioning the Holocaust; glorifying fascists; and sanctioning violence that occurred during the organisation’s operations. The NRM has disputed the Police Commission’s claims. The NRM regards its activities as falling within the boundaries of free expression and assembly.

De Hoge Raad zal zijn definitieve uitspraak doen nadat de zaak is berecht. De gemiddelde doorlooptijd voor beroepszaken bij de Hoge Raad is ongeveer een jaar nadat het beroep is toegewezen. Gedurende deze periode is het de Nordic Resistance Movement verboden om in Finland actief te zijn.

Wij zullen meer informatie publiceren naarmate deze beschikbaar komt.

Bron:

Finnish Supreme Court grants Resistance Movement’s appeal but implements temporary ban

Zie ook:

Zweden: Joden roepen op tot een verbod op Scandinavische verzetsbewegingen tegen immigratie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1107 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

1 Trackback / Pingback

  1. Het Finse Hooggerechtshof wijst het beroep van Nordic Resistance Movement toe, maar voert een tijdelijk verbod in – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s