Nieuw

Duitsland: 57 procent van de uitkeringsgerechtigden heeft een migrantenachtergrond

© Pixabay

Het aandeel van mensen met een migratieachtergrond in de ongeveer 2,3 miljoen werklozen in Duitsland heeft een hoogtepunt bereikt. Volgens een evaluatie van de Bundesagentur für Arbeit (BA) in februari is het overeenkomstige percentage nu 46 procent.

Van de 4,1 miljoen zogenaamde inzetbare begunstigden is het aandeel migranten maar liefst 57 procent. Naast de werklozen omvat deze categorie ook toeslagen, d.w.z. mensen die een aanvullende uitkering ontvangen van het arbeidsbureau omdat hun inkomen uit arbeid niet voldoende is om in hun levensonderhoud te voorzien.

In de afgelopen vijf jaar is het aandeel migranten aanzienlijk toegenomen. Vóór het begin van de migratiecrisis eind 2013 was dat 36 procent bij de werklozen en 43 procent bij de uitkeringsgerechtigden. Volgens het Federaal Agentschap moet deze stijging worden gezien “tegen de achtergrond van de veranderende samenstelling van de zeer heterogene groepen mensen met een migratieachtergrond”.

De “toename van het aantal werkloze vluchtelingen” had een beslissende invloed op de algemene ontwikkeling. De groep “inzetbare begunstigden in het kader van de migratie van vluchtelingen” is gegroeid tot 591.000 (december 2018).

Toen deze categorie in juni 2016 voor het eerst werd geënquêteerd, werden er nog 291.000 geteld. In de BA-statistieken worden asielzoekers, getolereerde personen en erkende vluchtelingen samengevat als “personen in de context van de migratie van vluchtelingen”. Niet inbegrepen zijn gezinsleden die zich bij hen hebben gevoegd en voormalige asielzoekers die een vestigingsvergunning hebben gekregen.

De autoriteiten van Neurenberg wijzen erop dat de gegevens van hun evaluatie mogelijk geen exact beeld geven van de werkelijkheid. De reden: De informatie over de migratieachtergrond is vrijwillig. Slechts 79 procent van de uitkeringsontvangers heeft informatie verstrekt.

Volgens de officiële definitie heeft een persoon een migratieachtergrond als hij of zij of ten minste één ouder niet met de Duitse nationaliteit is geboren. 24 procent van de bevolking voldoet aan dit criterium, ongeveer een op de twee in deze groep heeft een Duits paspoort.

Bron:

Arbeitslose und Aufstocker haben zu 57 Prozent Migrationshintergrund

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Duitsland: 57 procent van de uitkeringsgerechtigden heeft een migrantenachtergrond

 1. florent // april 2, 2019 om 11:12 //

  Like

 2. Horatius // april 2, 2019 om 11:17 //

  Deze statistieken liegen niet en daarmee wordt het linkse sprookje van de ijverige asielzoeker die zich volledig in wil zetten voor een zelfstandig bestaan op de arbeidsmarkt volledig doorgeprikt.
  Men is hier blijkbaar alleen maar naar toegekomen om te parasiteren op de verzorgingsstaat en als bonus hebben we ook nog te maken met een sterk toegenomen criminaliteit en een religieus geïnspireerd geweld waaronder een forse serie terreuraanslagen.

  Wat is dus de toegevoegde waarde van het omvolkingsproces waar maar geen einde aan lijkt te komen? Praktisch nihil en toch worden politici die hier met inhoudelijke argumenten kritiek op uitoefenen weggezet als racisten, fascisten en bewonderaars van een zekere Adolf Hitler.
  Het liefst zou men deze z.g. populistische partijen via een aangepaste wetgeving verbieden en er zijn al bepaalde tekenen die hier op wijzen.

  We mogen toch aannemen dat ook de verantwoordelijke linkse politici kennis nemen van deze statistieken maar of ze negeren het, of men wentelt zich in wollig taalgebruik om dit te bagatelliseren met de argumenten dat de integratie enige tijd zal kosten en het op termijn allemaal wel goed zal komen. Voorts zijn vele immigranten nog getraumatiseerd, beheersen de taal nog niet voldoende of de werkgevers maken zich schuldig aan discriminatie.

  En dit beeld zien we dus in geheel West-Europa en toch wordt het nog steeds getolereerd dat er nog dagelijks nieuwe nepvluchtelingen de oversteek wagen vanuit Noord-Afrika om hier de zielige vluchteling uit te hangen en het leger van de miljoenen werklozen te komen versterken.
  Het zijn dus eigenlijk een soort bezettingstroepen met een dubbele agenda en voor de bezettingskosten draait de argeloze burger op.

  Waaruit bestaat die dubbele agenda dan? vraagt de autochtoon die zich alleen maar zorgen maakt over het klimaat.
  Islamisering, het uithollen van onze verzorgingsstaat en het organiseren van maffiabendes die profiteren van het milde strafklimaat en vooral niet te vergeten de ‘kennismigranten’ die op de langere termijn hier de macht zullen overnemen met behulp van de linkse kerk.

  Maar er is nog hoop: Salvini en Baudet worden gezamenlijk de leiders van een EU-kritische verzetsbeweging met een brede steun van het grootste gedeelte van de Europese bevolking.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Duitsland: 57 procent van de uitkeringsgerechtigden heeft een migrantenachtergrond – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s