Nieuw

Duidelijk vandaag: Fenixx koopt GeenStijl

Na onderhandelingen met GeenStijl’s eigenaar dit weekend, is het nu duidelijk dat het eigenaarsbedrijf van Fenixx het in crises verkerende nieuwsportaal overneemt. De aankoopprijs wordt symbolisch 1 euro, maar in ruil daarvoor neemt Fenixx de verborgen schuldenlast over die op de schouders van GeenStijl rust.

De administratieve rechtbank heeft GeenStijl onlangs het groene licht gegeven voor de wederopbouw als alternatief voor een faillissement. Aan het einde van de week was het echter duidelijk dat men gedoemd was te mislukken nadat verschillende actoren die zich eerder bereid hadden verklaard om met kapitaal in te treden zich terugtrokken.

– We lieten al van ons bij GeenStijl horen toen de informatie begon uit te lekken dat de site insolvent was, maar kregen vervolgens de koude hand, zegt Fenixx’s verantwoordelijke uitgever Matheus van Dagenlinden.

Wat is er sindsdien gebeurd, waardoor de eigenaar van gedachte is veranderd?

– Verschillende dingen. Het feit dat het bezoekersaantal sindsdien dramatisch is gedaald is een factor, een andere is dat de vorige financiers koudwatervrees kregen. Sinds het eerste contact zijn we er ook in geslaagd om een goed plan te ontwikkelen voor hoe de site verder met winst kan worden aangestuurd en hoe de schulden worden weggewerkt.

Het gaat om vrij grote vorderingen, het gaat om een flink bedrag. Hoe moet Fenixx baat hebben bij het beheer ervan?

– Op dit moment kan ik geen details onthullen over de schuldsanering, afgezien van het feit dat we erin geslaagd zijn om beloften van substantiële afschrijvingen te krijgen en dat we een sterke financier in de rug hebben.

Wie is het?

– Ik kan helaas pas zijn naam onthullen wanneer de koopovereenkomst is ondertekend, wat, als alles volgens plan verloopt, halverwege de week zal plaatsvinden.

Kunt u iets zeggen over de publicistische plannen?

– Het idee is om van GeenStijl een pro-blanken nationalistische site te maken. Formeel heeft GeenStijl zichzelf “rechts” genoemd, maar het cultureel marxisme sijpelde langzaam door. Daar wordt nu een eind aangemaakt. We willen de linkse liberale hegemonie in het Nederlandse medialandschap doorbreken en de diversiteit vergroten, iets wat volgens ons goed is voor de democratie.

Heeft u dit verankerd met de redactie van GeenStijl?

– We hebben nog niet de gelegenheid gehad om de redactie te ontmoeten, alleen met de eigenaar die op de hoogte is van de nieuwe richting. Matheus van Dagenlinden komt later deze week vanuit Stockholm naar Amsterdam en zal voor ons een ontmoeting met GeenStijl hebben en een andere redactie opzetten.

Hoe denkt u dat het bericht zal worden ontvangen?

– Het zullen zeker harde gesprekken worden. We verwachten dat sommige medewerkers het magazine zullen willen verlaten en we hebben ook een lijst van een aantal mensen die we zelf willen vervangen. Maar de overgrote meerderheid, die zich de laatste tijd zorgen maakt over het feit dat ze werkloos zouden geworden, denken we dat ze het als een aangename boodschap zullen ervaren dat ze voor de toekomst een baan hebben.

Blijft de nieuwe GeenStijl als gratis portaal op het internet?

– Daarover zijn we op dit moment in gesprek. Matheus van Dagenlinden gelooft dat dit model het einde van de weg heeft bereikt en pleit ervoor dat GeenStijl wordt omgezet in een geabonneerde site. Maar er is nog niets besloten.

Wat gebeurt er nu met Fenixx?

– In de nabije toekomst zullen er geen veranderingen plaatsvinden. Het zijn twee totaal verschillende projecten. Ik en de anderen die met Fenixx werken, zullen dat blijven doen.

Maar de overname van de exploitatie van GeenStijl is nog steeds een grote uitdaging?

– Ik ben ervan overtuigd dat Matheus van Dagenlinden de juiste man is voor deze job. Dagenlinden slaagt er meestal in om alles te doen wat hij wil. En hij heeft zich daarbij omringd door deskundige adviseurs.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8627 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

19 Comments on Duidelijk vandaag: Fenixx koopt GeenStijl

 1. 1 April !!! Kikker in je bil. 😉

  Liked by 2 people

 2. De blokkade gold tot 9.30 dus noem mijn naam maar, als financier.
  Vanmiddag neem ik de Dagelijkse Standaard ook over en morgen Frontaal Naakt.
  Morgenavond is er een borrel voor de redacties waarvan 97% ter plaatse ontslagen wordt in Brasserie De Tèrp in Wijchen. Geen gezuip, alleen koffie of thee.

  Liked by 1 persoon

 3. 1 april?
  Oh, dat wist ik niet.

  Like

 4. Duidelijk een 1 april grap. Maar jullie kunnen best een concurrent worden en zelfs groter dan Geen Stijl. Qua nieuws zijn jullie dat al maar die reaguurders blijven leuk dus lees Geen Stijl ook elke dag effe

  Like

 5. Den Briel werd ingenomen door de Geuzen, een bijeengeraapte entiteit. Zo kunnen Fenixx en GS het Binnenhof ook overnemen volgend jaar dan maar?

  Like

 6. Republikein // april 1, 2019 om 11:23 //

  🍰😖🎂🍺

  Like

 7. Republikein // april 1, 2019 om 11:24 //

  Geinig.

  Like

 8. syberspees // april 1, 2019 om 11:41 //

  Ik heb alle terreurfondsen vandaag overgenomen. Voor een symbolisch bedrag van 1 gulden.
  En ik ga emigreren naar de top van de himalaya.
  Ik vond het erg enerverend om mijn gal met jullie te delen maar in de himalay is er geen internet.😢
  Dus wil ik jullie allemaal heel veel suces, kracht en gezondheid toewensen.
  Wie weet tot weers ziens 😢
  Als jullie in de buurt zijn schroom niet en klim ff langs.😢
  Ciao
  Arriverderci
  Goodbye
  Auf wedersehn
  😢😢😢😢

  Liked by 1 persoon

 9. Ik ga met Syberspees mee naar de Himalaya om mij te ontwikkelen tot yoga meester en al die wereldse ellende achter mij te laten. Namaste !

  Liked by 1 persoon

 10. walterh66 // april 1, 2019 om 19:47 //

  GeenStijl heeft toch kapitaalkrachtige en gulle joodse sponsors?

  Waarom zouden ze anders iedereen die kritiek heeft op israel of joden onmiddellijk wegjorissen of verbannen?

  Like

 11. Feniks // april 1, 2019 om 20:41 //

  Haha

  Like

 12. veni vidi foetsie // april 1, 2019 om 20:53 //

  Als financieel genie adviseer is ze te laten betalen voor de overname, ten slotte is er meer overtollig niet echt anticonformeteerbaar* personeel dan kwaliteits pennenschuivers, welke bij GeenStiel op een vinger te tellen is….

  *ik spreek ook “Baudets” als m’n kont is samengeknepen.

  Like

 13. edwin vissers // april 1, 2019 om 22:48 //

  xandernieuws offline 1 april ?

  Like

 14. Like

 15. Ik weet dat hij jaren geleden al van website host wilde veranderen (kregen we eens een vraag over), maar dat heeft hij nooit gedaan.

  Nu is zijn host dus gestopt.

  We zullen hem ergens anders wel weer terugzien gok ik.

  Like

 16. marijke // april 2, 2019 om 02:05 //

  ach gutttt die Xander, lang lid geweest van, poeh poeh ….dat irritante gemodereer daar, dit kan niet en dat is krom……Mijn eerste ban ( van de 3 of 4 ) zal geweest zijn rond 2010/2011
  of iets, was januari weet ik nog : ik was zo geirriteerd dat ik een afbeelding stuurde van een paar VUURRODE LIPPEN ( met scherp schrijfsel erbij ) weet niet meer precies….Het werd zeer aanmatigend opgepakt, en JAAAA hoor : Mijn allereerste BAN-ontmaagding was een feit, voor 1 jaar geloof ik toen hahahahahahahahahahaha was wel lachen…..
  Nou XANDER mijn allerbeste wensen en het ga je goed, groetjes van Marijke ( mijn bijnaam van toen weet ik helaas niet meer ) ……kusje !

  Like

 17. Ach, wij bannen mensen om CAPS 😎

  Like

 18. marijke // april 2, 2019 om 04:20 //

  ach ach spuitelf weer…..ik ben niet de enige hier hoor die wel eens CAPS gebruikt, let er maar eens op…..maar ik ben w e l de enige hier die er altijd commentaar op krijgt. CAPS gebruik je om een woord te benadrukken dat belangrijk is, in een zin. En dat er dan gezegd wordt dat dat SCHREEUWEN zou betekenen, daar zijn de meningen over verdeeld. Er zijn er hier zeker 4 die dat regelmatig doen, maar okeee bij mij valt het natuurlijk wel op, en bij die andere niet blijkbaar….Ik heb in ieder geval nog nooit een ban gehad omdat ik onbeleefd of onbeschoft zou zijn en schelden is mij zeer vreemd, en zooo is dat, en niet anders ! En zo een ban zal ik ook nooooit krijgen om die redenen, en dat kunnen velen mij niet navertellen
  ik ben zoals ik ben, en ik ga me hier niet anders voor doen, zoals veel mensen op internet, die huichelaars. nou welterusten en slaap lekker allemaal

  Like

 19. marijke // april 2, 2019 om 04:30 //

  verwarring : Is Xandernieuws nou gestopt na 10 jaar, of na 20 jaar ??? raaaarrrrr En waarom ? …of is dat een indiscrete vraag ? Met pensioen of zo ?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s