Nieuw

VROUWENRECHTEN? Man gedwongen om Ex toe te staan om sperma te gebruiken om zwanger te worden – en dan kinderopvang en alimentatie te betalen

Voor alles wat we horen over vrouwen die zogenaamd niet dezelfde rechten hebben als mannen, lijkt het er zeker op dat vrouwen in sommige gevallen meer rechten hebben dan mannen.

Voorbeeld: Een hof van Arizona besliste onlangs dat de wens van een vrouw die het bewaarde sperma van haar ex-man wil gebruiken om zwanger te worden “belangrijker is dan de wens van de man om geen vader te worden”. Door deze uitspraak van de rechtbank zou de man ook aansprakelijk kunnen zijn voor 18 jaar kinderalimentatie.

In 2014 werd Ruby Torres gediagnosticeerd met bilaterale borstkanker. Ze kreeg te horen dat ze na chemotherapie waarschijnlijk niet zwanger zou kunnen worden. Zij en haar toenmalige vriend John Terrell besloten om enkele embryo’s te bewaren zodat ze op een dag moeder zou kunnen worden.

Het echtpaar zou uiteindelijk trouwen, maar vervolgens scheiden, volgens The Arizona Republic. Tijdens de echtscheiding wilde Terrell ervoor zorgen dat Torres de embryo’s niet kon gebruiken om zwanger te worden. Hij bracht zijn zaak naar de Maricopa County Superior Court, die oordeelde dat de embryo’s naar een derde partij moesten gaan. Torres ging in beroep en won op 14 maart.

“De rechtbank (van eerste aanleg) heeft een fout gemaakt toen het zwaar gewicht toekende aan het onvermogen van een van de partijen om” co-ouder “te zijn,” schreef rechter Jennifer B. Campbell in een 2-1 beslissing die de bevindingen van de lagere rechtbank vernietigde. “Niets in het verslag suggereert dat een van hen verwacht of bedoeld was om een nageslacht afkomstig van de embryo’s méé op te voeden”.

Terrell, zo blijkt, weigerde oorspronkelijk zijn sperma voor de embryo’s te doneren, maar veranderde van gedachten toen Torres voorstelde dat ze in plaats daarvan het sperma van een ex-vriend zou gebruiken. De rechtbank oordeelde dat het echtpaar alleen instemde met het bewaren van de embryo’s vanwege de mogelijkheid dat Torres in de toekomst niet meer in staat zou zijn om zwanger te worden, niet voor de twee tot co-ouderschap op een bepaald moment.

In haar afwijkende mening schreef rechter Maria Elena Cruz dat Torres en Terrell een contract ondertekenden toen zij de embryo’s bewaarden die beide ouders “uitdrukkelijke, schriftelijke toestemming” zouden moeten geven voor het gebruik van de embryo’s. Torres getuigde zelfs erkennend dat “wij een contract ondertekenden en dat wij akkoord gingen met deze bepalingen”.

De gerechtshof heeft dat contract nu genegeerd, aldus rechter Cruz.

“Zijn contracten van belang? Ik geloof van wel,” schreef Cruz. “Daarom, omdat het contract van deze partijen uitdrukkelijk het resultaat belemmert dat door de meerderheid wordt bereikt, en omdat het buiten onze bevoegdheid ligt om het bewijsmateriaal opnieuw te wegen, zou ik het vonnis van de rechtbank (van eerste aanleg) bevestigen, of, als alternatief, de kwestie opnieuw aan de rechtbank (van eerste aanleg) voorleggen om opnieuw de belangen van de partijen te wegen”.

The Arizona Republic meldt dat dit geval ertoe heeft geleid dat de staatswetgevers vorig jaar een wet hebben aangenomen die verdere individuen in vergelijkbare situaties zou bevrijden van de verantwoordelijkheid voor kinderen die tegen hun wil zijn verwekt. The Arizona Republic beschrijft het wetsvoorstel als “dat levensvatbare embryo’s van een gescheiden paar moeten worden toegekend aan de ouder die een kind zal laten geboren worden” maar “geeft ook aan dat de andere ouder geen rechten of plichten heeft.”

Dit zal Terrell natuurlijk niet helpen, die waarschijnlijk verplicht aan kinderalimentatie vast zit als Torres de embryo’s gebruikt.

Bron:

WOMEN’S RIGHTS? Man Forced To Allow Ex To Use Sperm To Get Pregnant – And Then Pay Child Support

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on VROUWENRECHTEN? Man gedwongen om Ex toe te staan om sperma te gebruiken om zwanger te worden – en dan kinderopvang en alimentatie te betalen

  1. veni vidi foetsie // april 1, 2019 om 20:49 //

    Embryo’s bewaren…? nou ja, klinkt aprillig…

    Als het dan toch wettelijk mogelijk is lichaamsappen te claimen van je ex, ik wil 5 liter bloed van m’n ex, aankomende gisteren als het kan….

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. VROUWENRECHTEN? Man gedwongen om Ex toe te staan om sperma te gebruiken om zwanger te worden – en dan kinderopvang en alimentatie te betalen – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s