Nieuw

Ultra-extreme IS-gevangenen verspreiden terreur in kampen

Kampen in Oost-Syrië waar IS-aanhangers worden vastgehouden, worden beschreven als broeinesten voor het jihadisme. De spanningen tussen de verschillende groepen zijn groot en de meedogenloze extremisten verspreiden terreur in het kamp, zo vertellen verschillende gevangenen.

Sinds de Koerdische strijdkrachten het laatste bolwerk Al-Baghuz van de terroristische organisatie van de islamitische staat hebben veroverd, zijn de vrouwen en kinderen van de IS-mannen in de afgelopen maanden het gebied ontvlucht en zijn ze opgesloten in het al-Hol-kamp.

In een speciale omheining bevinden zich ongeveer 9.000 buitenlanders, waaronder Zweden. Ze worden begeleid door gewapende bewakers wanneer ze naar de markt gaan of voedselrantsoenen halen.

Gevangenen die het persbureau AFP tijdens een bezoek aan het kamp ontmoette, beschrijven de sterke spanningen tussen de buitenlanders. De getuigenissen duiden op een mate van extremisme dat zelfs binnen een terroristische beweging als de IS varieert.

– We hebben niet dezelfde mentaliteit. Zij (de meest extreme) willen ons hun visie op de islam afdwingen, zegt Vanessa, die zich in Guyana in Zuid-Amerika bekeerde en in 2013 aansloot bij de IS-mannen en vrouwen.

– Ze noemen ons ongelovigen, zegt ze.

Bewoners van het kamp wijzen gevangenen van sommige nationaliteiten aan als extremer dan anderen.

“De terroristen van de toekomst”
– De vrouwen en kinderen moeten opnieuw worden geïntegreerd in hun thuisland, zegt Abdel Karm Omar, vertegenwoordiger van de semi-onafhankelijke Koerdische regering die het noordoosten van Syrië controleert.

– Anders worden ze de terroristen van de toekomst, waarschuwt hij.

In het door IS zogenoemde kalifaat, dat in 2014 in grote delen van Syrië en Irak werd uitgeroepen, werden kinderen systematisch geïndoctrineerd en gedwongen om getuige te zijn van openbare executies. Als teken van voortdurende loyaliteit aan de IS wijzen sommige kinderen in het kamp met de vinger naar de lucht tijdens de uitzending van de AFP.

Een vrouw dreigt een fotograaf te slaan, terwijl anderen die thuis willen komen, beweren dat ze spijt hebben van hun toetreding tot de IS en zijn des te meer bereid om te praten.

Angstaanjagende gevangenen
Ook een Belgische, die in 2013 naar Syrië kwam, beschrijft hoe sommige gevangenen in al-Hol “zeer extreme waarden” hebben.

– Ze schrikken me af, zegt ze.

– Alleen al praten met de bewakers of vragen om naar de markt te gaan, kan ons ‘ongelovigen’ maken in hun ogen. Deze meest extreme IS-vrouwen geloven dat het vrij is om van de ‘ongelovigen’ eigendom te stelen, zegt de Belgische vrouw.

– Ze kunnen onze tenten afbranden en met ons doen wat ze willen, voegt ze eraan toe.

Bij de ingang van de buitenlanders-omheining zijn verschillende vrouwen zichtbaar uit onder meer Algerije en Oekraïne. Zij stellen dat het hun beurt is om naar de markt te gaan, om hen heen zijn blonde en Centraal-Aziatische kinderen gemengd.

Telefoons worden in beslag genomen
De vrouwen keren terug van de markt met wagons vol eieren, aardappelen, luiers en gascontainers. Alles wordt zorgvuldig onderzocht door de bewakers, die orders hebben om ongebruikelijke kostbaarheden en mobiele telefoons in beslag te nemen, te registreren en op te slaan. Deze veiligheidsmaatregelen moeten voorkomen dat degenen die in het kamp verblijven van elkaar stelen, goederen smokkelen of contact opnemen met de buitenwereld, aldus Hassan.

De bewakers controleren een zwarte handtas en nemen een telefoon en een klein stukje papier met een contactnummer in beslag.

– Dat is niet van mij, het is van mijn vriendin, beweert de Tunesische eigenaresse.

In een andere tas vinden de bewakers een ring en een zware gouden ketting, zorgvuldig verborgen in een plastic zakje. De opgewonden eigenaresse probeert de bewaker tevergeefs de handen van de bewaker weg te duwen en haar spullen terug te nemen.

– Ze komt niet terug in het kamp, ze gaat naar de cel, zegt de bewaker.

De vrouw grijpt het prikkeldraadhek vast en schreeuwt haar beklag uit.

Bron:

Ultraextrema IS-fångar sprider skräck i läger

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8669 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Ultra-extreme IS-gevangenen verspreiden terreur in kampen

 1. Laten ze elkaar maar opruimen. Scheelt ons dan weer werk.

  Like

 2. Johan P // maart 31, 2019 om 21:12 //

  Nee, ze moeten niet worden geintegreerd in de landen van herkomst, maar daar worden vervolgd voor moedwillige deelname aan een terreurorganisatie en bij veroordeling daar worden opgehangen.
  Dat geeft dan ook meteen een duidelijk signaal naar andere would-be jihadisten en vrouwelijke aanhang

  Like

 3. Dat ze daar maar blijven en in geen geval hier toelaten…grenzen sluiten voor die rotzooi…geen vuilnis toelaten…

  Like

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Ultra-extreme IS-gevangenen verspreiden terreur in kampen – LekwaalMedia.nl
 2. Ultra-extreme IS-gevangenen verspreiden terreur in kampen | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s