Nieuw

Hongarije beweert dat een ISIS-koppensneller die zich voordeed als vluchteling een pre-paid betaalkaart van de EU had

De Hongaarse regering beweert dat een vermoedelijke terrorist van Islamitische Staat die Europa is binnengekomen en zich voordeed als vluchteling in het bezit was van een vooruitbetaalde debetkaart van de Europese Unie, en dat de EU 64.000 van dergelijke kaarten heeft uitgegeven aan migranten.

“Een Syrische onderdaan met de naam F. Hassan werd in Boedapest vastgehouden door de ambtenaren van het Counter-terrorism Centre (TEK) op verdenking van terreurdaden, waaronder betrokkenheid bij explosieve aanslagen en het uitvoeren van meervoudige executies in zijn thuisland in 2016,” meldde Dr. Zoltán Kovács, de Hongaarse staatssecretaris voor internationale communicatiewoordvoerder van het kabinet van premier Viktor Orbán.

“TEK werkte samen met Europol en de geheime diensten van verschillende landen om de vermeende criminele activiteiten en het Europese netwerk van de Syrische man, die vermoedelijk een hooggeplaatste leider van de IS is geweest, te onderzoeken”, vervolgt Kovács, en beschrijft hoe de asielzoeker had beweerd dat hij voor de Griekse veiligheidsdiensten werkte nadat hij was ontdekt en voor de rechter was gebracht.

“Zijn verhaal heeft een diep verontrustende kant,” ging hij verder, en hij beweerde dat, na de eerste ontkenningen, “de [Europese] Commissie eindelijk heeft toegegeven dat de Verenigde Naties en de Europese Unie [vooruitbetaalde] kaarten hebben uitgedeeld aan migranten die het grondgebied van de EU hebben bereikt” – waarvan er naar verluidt 64.000 “alleen al in januari” aan migranten zijn uitgedeeld.

“En het wordt erger,” voegde Kovács eraan toe. “Rapporten zeggen dat [de voorgestelde jihadist] een maandelijkse betaling van 500 EUR op zijn debetkaart heeft ontvangen. Dat is ruim boven het huidige brutominimumloon in Hongarije”.

“De pro-immigratiebelangen in Brussel gaan te ver. Hoeveel Europese burgers zijn er bewust voorstander van halfbakken ideeën zoals het uitdelen van voorafbetaalde debetkaarten aan migranten, die worden belast met het geld van de Europese belastingbetaler? Niet alleen zal het niets doen om migratie tegen te houden, maar erger nog, dit zal de veiligheid van de Europeanen in gevaar brengen”, brieste hij.

De beweringen dat de Europese Unie, de Verenigde Naties en miljardair opengrenzenactivist George Soros al geruime tijd anonieme, vooruitbetaalde debetkaarten aan migranten uitdelen, in overleg of via afzonderlijke initiatieven, zijn al geruime tijd een twistappel tussen pro- en anti-massamigratiecommentatoren.

Linkse fact-checkers zoals AfricaCheck, dat gedeeltelijk wordt gefinancierd door Soros’ Open Society NGO, hebben de beweringen als vals afgedaan, vooral omdat ze betrekking hebben op hun donor – maar de Europese Commissie heeft nu toegegeven dat ze het geld dat ze van de EU-lidstaten, waaronder het Verenigd Koninkrijk, gebruikt om “een programma van de UNHCR voor vooraf betaalde debetkaarten voor vluchtelingen en asielzoekers in Griekenland” te financieren.

De Commissie beweert dat de kaarten beperkt zijn tot vluchtelingen en asielzoekers, niet anoniem, en alleen geldig in Griekenland – maar de Hongaren hebben hun versie van de gebeurtenissen betwist.

De EC….. zegt dat “er geen anonieme debetkaarten zijn”. Ze geven echter zelf toe dat de enige vorm van identificatie met betrekking tot de bankkaarten een nummer is,” schreef Kovács begin maart.

“Heb je dat begrepen? Terwijl EU-burgers zich aan strenge regels moeten houden om bankkaarten te bewaren, verwacht Brussel niet hetzelfde van migranten van wie de identiteit vaak niet kan worden vastgesteld,” klaagde hij.

De Hongaarse minister beweerde ook dat de afgifte van de kaarten aan vluchtelingen en asielzoekers “de grenzen tussen vluchtelingen en economische migranten vervaagt”.

“Economische migranten kunnen ook asielaanvragen indienen, maar het indienen van een aanvraag betekent op zich niet dat de aanvrager een vluchteling is,” wees hij erop.

“Dit creëert niet alleen een andere aantrekkende factor, maar geeft ook aanleiding tot ernstige bezorgdheid over de veiligheid. De burgers van Europa hebben het recht om dit te weten”.

bron:

Hungary Govt Says Suspected ISIS Beheader Had Pre-Paid Debit Card from EU

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Hongarije beweert dat een ISIS-koppensneller die zich voordeed als vluchteling een pre-paid betaalkaart van de EU had

 1. antiislamnu // maart 31, 2019 om 19:30 //

  Hoe is het mogelijk dat sorros dit soort staats ondermijnende activiteiten uit kan halen oprotten met die ouwe gek .
  En voor al onze eu dictators die dit mogelijk hebben gemaakt is het tijd om samen met deze ouwe gek te sterven .

  Liked by 1 persoon

 2. CurvedAir // april 4, 2019 om 11:12 //

  Niet zo spectaculair als je bedenkt dat een hoog percentage van de allochtonen die Nederland overstroomd hebben bestaat uit ISIS-symphatisanten die een bankpas hebben waarmee ze hetzelfde kunnen doen. Het saldo van de bankrekeningen wordt gewoon aangevuld door de noodlijdende en naïeve Nederlandse overheid.

  Volgende nieuwsbericht.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s