Nieuw

Brisante getuigenis onthult de betrokkenheid van Oekraïne bij de MH17-ramp

Een voormalige inlichtingenofficier van de Oekraïense veiligheidsdienst (SBU) heeft een explosieve getuigenis afgelegd waaruit blijkt dat de Oekraïense regering betrokken was bij het neerhalen van het MH-17 passagiersvliegtuig in 2014.

Alle 283 passagiers en 15 bemanningsleden aan boord kwamen om het leven bij de crash, die door de Oekraïense regering, de Verenigde Staten en de reguliere westerse media aan Rusland is verweten.

Vasily Prozorov heeft inmiddels asiel aangevraagd in Rusland. Ook beschuldigde hij de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk ervan een SBU-divisie te hebben opgeleid die terugkeerde naar Oekraïne om in het door oorlog verscheurde Donbassgebied terroristische aanslagen te plegen.

De identiteit van Prozorov werd tot de persconferentie geheim gehouden. Hij stelde zich tijdens de media-informatie voor als voormalig SBU-agent van 1999 tot 2018. Na de Maidan-schietpartij in Kiev 2014 nam hij contact op met de Russische inlichtingendienst en begon hij undercover te werken in het centrale kantoor van de SBU.

Zijn meest schokkende onthulling ging over het neerhalen in 2014 van Malaysian Airlines Flight 17, of MH-17, die vrijwel onmiddellijk door de Oekraïense regering, de Verenigde Staten en een groot deel van de westerse mainstream media aan Rusland werd verweten. Volgens Prozorov was de Oekraïense regering echter een “medeplichtige van de Maleisische MH-17 vluchtramp”.

Hij zegt dat hij al snel achterdochtig werd tegenover het Oekraïense leiderschap en sprak  ondubbelzinnige zijn mening uit dat president Poroshenko en zijn persdienst vooraf op de hoogte waren van de vliegramp.

“Ten tweede, de vijandelijkheden waren toen al enkele maanden aan de gang, maar het luchtruim boven het gebied was niet gesloten”.

Toen hij meer wilde weten over de omstandigheden van de ramp, antwoordde een hoge SBU-officier: “Steek je neus niet in deze zaak, als je geen problemen wilt hebben”. Ondanks deze ontmoedigende opmerking, “lekte er uiteindelijk toch wat informatie uit”.

Hij besloot: “Naar mijn mening waren er twee mannen betrokken – de huidige plaatsvervangend hoofd van het Oekraïense presidentiële staf Valery Kondratyuk en hoofd van de inlichtingendienst van het Oekraïense ministerie van Defensie, Vasyl Burba.

Een gezamenlijk onderzoeksteam concludeerde in mei vorig jaar in een tussentijds rapport dat de raketlanceerder die de raket had afgevuurd die het vliegtuig had neergehaald mogelijkerwijs door de Russische 53e luchtdefensie raketbrigade was gebracht, maar Rusland verwierp de beschuldigingen van de JIT.

Het Ministerie van Defensie zei dat geen enkel luchtverdedigingssysteem van de Russische strijdkrachten ooit de Russisch-Oekraïense grens had overschreden, meldde het Russische nieuwsagentschap TASS.

Onderzoek door de  Amerikaanse onderzoeksjournalist Robert Parry gaf aan hoe het “onafhankelijke” MH-17-onderzoek bijna volledig afhankelijk was van informatie van de SBU uit Oekraïne. Volgens Parry suggereert deze controle “dat de SBU het JIT zou wegsturen van elk bewijs dat een eenheid van het Oekraïense leger zou kunnen betrekken bij het neerschieten”.

Een van de bronnen van Parry beweerde zelfs dat de CIA, net als Prozorov, bewijzen had gevonden dat de Oekraïense regering inderdaad “medeplichtig” was geweest aan het MH-17-incident.

“Een bron die werd geïnformeerd door Amerikaanse inlichtingenanalisten vertelde me dat de conclusie van de CIA wees op een losgeslagen Oekraïense operatie waarbij een hardlijner-oligarch betrokken was met het mogelijke motief om het officiële vliegtuig van de Russische president Vladimir Poetin uit Zuid-Amerika die dag met soortgelijke markeringen als de MH-17 neer te schieten. De  bron zei dat ondanks een Oekraïens oorlogsvliegtuig vaststelde dat het vliegtuig niet Poetin was, de aanval hoe dan ook doorging, met de veronderstelling dat de tragedie direct aan de pro-Russische rebellen of aan Rusland zou worden toegeschreven”, zei Parry.

De voormalige SBU-officier Prozorov gaf ook aan hoe de SBU na de staatsgreep geheime gevangenissen had gevestigd waar prominente dissidenten door de door VS gesteunde regering werden ondervraagd, gemarteld en gedood. Een van deze gevangenissen, gelegen aan een landingsbaan in Mariupol, kreeg de bijnaam “de bibliotheek” en de gevangenen werden “boeken” genoemd.

De black-site gevangenissen en andere gebieden werden vaak “geleid” door buitenlandse adviseurs uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De SBU blokkeerde met name de inspanningen van de VN om de omvang van deze praktijk te onderzoeken.

Prozorov heeft Rusland geïnformeerd over de verblijfplaats van Russische Life News-journalisten die in mei 2014 door Oekraïense militairen in de buurt van Slavyansk werden vastgehouden.

De leiders van de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk zijn het slachtoffer geworden van speciale operaties en niet van interne conflicten. “Ik ben niet alwetend, maar wat Motorola en Givi betreft ben ik er 100 procent zeker van dat het een operatie was van de speciale vijfde afdeling van de SBU en de speciale operationele strijdkrachten (SOF) van de Strijdkrachten van Oekraïne,” legde hij uit.

Bron:

Explosive testimony reveals Ukraine’s involvement in MH17 disaster

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8466 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

11 Comments on Brisante getuigenis onthult de betrokkenheid van Oekraïne bij de MH17-ramp

 1. Like

 2. Denk logisch.Wie had er belang bij?
  Oekraine? ja. Om de schuld te schuiven naar rusland of rebellen.
  Rebellen? nee; zou hun ongeloofwaardig en onsympathiek maken
  Rusland? Nee, geen nut, geen noodzaak

  Verder:
  NL heeft belang bij grote contracten met Oekraine
  NL heeft de data als staatsgeheim verklaard
  Kabinet NL is eurofiel en zo links als de pest; 300 lijken is niks
  Kabinet NL wil Oekraine bij Nato en basis daar
  Kabinet wil EU leger met vestigingen in Oekraine.

  Als laatste Rutte is een corrupte hond en verdient het vuurpeleton.

  Liked by 3 people

 3. Tom Brans // maart 31, 2019 om 08:32 //

  En opnieuw is er een insider die de waarheid durft te vertellen. En ook hij zal wel weer worden doodgezwegen door de westerse media (Die eigendom zijn van mensen en / of instellingen die alle belang hebben bij het verdonkeremanen van de feiten en de waarheid!).

  Like

 4. Laurens // maart 31, 2019 om 09:26 //

  Dit MOET GROOT bekend worden ook voor de nabestaanden !!! De onderste steen he Rutte !!
  Maar hij zal boven op de steen moeten blijven staan !!! Van wie ?? De NAVO de EU de toen malige regering van de USA?? En waarom kreeg Oekraïne een veto recht over de bericht geving
  Aangaande de ramp met de MH 17 ?? heb samen met mijn vrouw menig keer met MH17 naar naar Bali gevlogen het had ons ook kunnen overkomen !! Het zal wel om geopolitieke ,, belangen gaan ,, Oekraïne moet en zal ingelijfd worden in de EU !!

  Like

 5. Daarom is een open democratie zo belangrijk, de macht moet bij het volk blijven alle machtsblokken die burgers kunnen overheersen zijn gedoemd om ellende te veroorzaken omdat individuen te veel macht krijgen. De EU is goed op weg en MH17 is helaas een goed voorbeeld van gekronkel om burgers buitenspel te zetten en te houden.

  Like

 6. Gladiator // maart 31, 2019 om 12:40 //

  Even voor alle duidelijkheid…….deze man, welke natuurlijk zeer explosieve zaken aan het licht brengt, vergeet in mijn optiek wel te vermelden HOE dit toestel, de MH17, uit de lucht is gehaald, dus ik bedoel, is het door een zogenaamde “Bukraket” uit de lucht gehaald óf door 2 straaljagers van de luchtmacht van Oekraïne!!!

  En net dát is een zeer belangrijk aspect en zelfs een doorslaggevend aspect.

  Want zou deze zelfde man met keihard bewijs komen dat dus 2 straaljagers de MH17 uit de lucht geschoten hebben, wat naar mijn mening de enige echte optie is daar het verhaaltje “bukraket” gewoon te idioot voor woorden is, dán staat m.i. de hele westerse politieke kluit oorlogshitsers behoorlijk te kijk alsmede de farce…..het JIT genaamd!!!!

  Wederom leugens leugens leugens…..echter, hoe lang nog…..want dit moet echt stoppen!!!

  Gladiator

  Liked by 1 persoon

 7. @Gladiator: Om het even. Volgens mij zijn beide landen schuldig maar wordt er door het westen maar één schuldige aan gewezen. En dat heeft inderdaad te maken met bepaalde belangen en haantjes gedrag van westerse politici. Ik heb die Oekraïners nooit vertrouwd en zal ze ook nooit vertrouwen. Net zo min als Rusland, China en Amerika.

  Like

 8. vonpuffelen // maart 31, 2019 om 14:08 //

  “Denk logisch.Wie had er belang bij?”
  Welke inteeltfamile is er grootaandeelhouder van Royal Dutch Shell en vertelt ballenjongen Rutte waar de onderste begraven blijft?

  https://www.foeeurope.org/a57b3243b4fb771d61a6c607c4c615f1

  Like

 9. Ik doe al enige jaren onderzoek naar het MH370 en MH17 verhaal en kwam op het net allerlei zaken tegen die de aandacht verdienen. Hopelijk kan ik een aantal hier delen. Als eerste wil ik de aandacht schenken aan de foto van de welbekende Cor Pan (Cor Schilder) die de grap maakte op FB “mocht ie verdwijnen, zo ziet ie eruit”. Een grap die me later aan het denken zette toen ik zag dat nimmer iemand meer een reactie plaatste op zijn FB vanaf 2014. Zelfs niet op zijn verjaardagen lijkt men hem te herinneren of te eren. Op het neuswielluik staat RC van de MRC. Terwijl de MH17 de MRD was en er RD had moeten staan. https://www.facebook.com/cor.pan.7
  Op flight radar bleek de MH17 een geannuleerde vlucht te zijn op die datum. Vervolgens vond ik een schokkende video van mensen die ter plaatse waren 20 minuten na het neerkomen van het vliegtuig. In deze video is te zien en te horen dat men daar voornamelijk Aziatische lijken aantrof (geen Europeanen), die niet bloedde, maar doordrenkt waren in conserveringsmiddel dat groen oplichtte. Ze waren in verregaande staat van ontbinding en de meeste waren volledig naakt en werden gevonden bij de buik van het toestel. Alsof ze in het ruim waren opgestapeld. Degenen die nog kleding aan hadden zaten vaak nog in een stoel vast gegespt. Er werden slechts 6 tot 7 kinderen gevonden, terwijl de MH17 half vol zou zitten met kinderen. Een Nederlandse arts ter plaatse verklaarde dat de slachtoffers al dagen voor de crash dood hadden moeten zijn en er tekenen waren van marteling. (Denk aan orgaanroof). Op telefoons, tablets en laptops werden alleen data en foto’s aangetroffen van 2013, terwijl het op dat moment inmiddels juli 2014 was. In de bagage werd alleen winterkleding aangetroffen, terwijl de MH17 onderweg was naar een snikheet oord. Uit een Oekraïns voertuig kwamen onbeschadigde en ongeldig gemaakte paspoorten die men in de puinhopen en bij naakte (!) lijken gevonden zou hebben. Onderzoekers lijken ervan overtuigd dat dit niet de MH17, maar de verdwenen MH370 was met haar passagiers, waarbij ze tevens verwijzen naar de configuratie van de ramen rechts tussen cockpit en eerste deur en de positie van de vlag. Echter het bouwjaar van de MH17 was 1997 en dat van de MH370 2002. Op onderdelen die werden aangetroffen vond men op diverse stukken het bouwjaar 1997. De MH370 was onderweg naar China in wintertijd, hetgeen de winterkleding in de bagage verklaard. Deze verdween in maart 2014. Het heeft er alle schijn van dat in elk geval de passagiers van de MH370 in de MH17 werden gedumpt en het plan al bestond om het toestel neer te halen met jets, die behalve 30mm geschut ook air to air raketten hebben gebruikt die hetzelfde doen als een Buk. Deze explodeert en fragmenteert vlakbij het doel. Ik heb diverse video’s waarin getuigen ter plaatse verklaren dat zij gevechtsvliegtuigen van Oekraïne hebben gezien die de MH17 neerhaalden. Uiteraard werd dat genegeerd om Rusland te demoniseren en Oekraïne en haar medeplichtigen buiten schot te houden. Rutte en Opstelten o.a. Tijdens een toespraak van Rutte zie je dat Opstelten heel onnatuurlijk een illuminatie gebaar maakt met zijn handen, alsof ie wil zeggen “wij zijn betrokken en fuck you all”. Als we het MH17 monument bekijken, z.g.n. gekozen uit meerdere ontwerpen door de nabestaanden, zien we het alziend oog van de illuminatie. Wat hebben we daar begraven? Niemand van de nabestaanden heeft een geliefde mogen identificeren. Waar de passagiers zijn van de MH17 en of er überhaupt wel slachtoffers te betreuren zijn, vraag ik mij nog steeds af. Men werkt maar al te graag met crisisacteurs om het volk te misleiden. Het moge duidelijk zijn dat zij zich niet bekommeren vanwege het feit dat het MH17 verhaal zomaar staatgeheim werd. Op zich al bijzonder opmerkelijk te noemen. Wat heeft men te verbergen?
  https://www.liveleak.com/view?i=fbf_1429163375

  http://humansarefree.com/2014/07/busted-mh-17-was-in-fact-lost-flight-mh.html

  Like

 10. Was de video vergeten van de toespraak van Rutte en een Opstelten met zijn handgebaar. https://www.youtube.com/watch?v=HQHZe24tkKs

  Like

 11. Jw Hulshoff // april 3, 2019 om 22:21 //

  Eindelijk een aanemlijk verhaal

  Like

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Brisante getuigenis onthult de betrokkenheid van Oekraïne bij de MH17-ramp – LekwaalMedia.nl
 2. Brisante getuigenis onthult de betrokkenheid van Oekraïne bij de MH17-ramp | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s