Nieuw

Asielkapers riskeren lange gevangenisstraffen in Malta  

Lopen het risico op een gevangenisstraf van zeven jaar tot levenslang

Een asielzoeker wordt gearresteerd door de Maltese politie. Facsimile YouTube

De asielzoekers die eerder deze week een schip op de Middellandse Zee hebben gekaapt, lopen nu het risico op lange gevangenisstraffen in Malta. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini omschrijft de migranten als “piraten”, omdat mensen die op zee gered worden geen schip kapen en de koers ervan gaan bepalen.

Op woensdag berichtte Fenixx over een grote groep asielzoekers die met geweld een Turks vrachtschip onder controle kreeg dat hen probeerde te redden. In totaal werden ongeveer 120 indringers opgepikt aan de Libische kust. Toen de asielzoekers ontdekten dat het schip hen terug naar Libië wilde vervoeren, hebben ze het schip gekaapt en de bemanning opgedragen om koers naar Europa te zetten.

Maltese speciale troepen rukten uit en beveiligden het schip. Drie personen uit Guinee en Ivoorkust, naar verluidt 15, 16 en 19 jaar oud, werden gearresteerd op verdenking van de kaping. Het is een misdaad die in Malta als een terroristische daad wordt beschouwd, wat betekent dat deze personen nu wegens kaping het risico lopen op een gevangenisstraf van zeven jaar tot levenslang, zo meldt Deutsche Welle.

In de Maltese rechtbank hebben de migranten de aanklacht ontkend en beweren dat ze volledig onschuldig zijn.

Salvini noemt ze “piraten”
Toen woensdag het nieuws verspreidde dat een schip gekaapt door was asielzoekers, vertelde de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini verslaggevers dat deze mensen geen migranten waren.

– Zogenaamde zielige migranten die een schip en de bemanning ervan kapen die hen redden omdat de migranten zelf de koers ervan wilden bepalen, zei Salvini.

In plaats daarvan beschreef Salvini de mensen als piraten die geen hulp zouden krijgen van Italië en Italië alleen zouden zien met behulp van een verrekijker, schrijft Samhällsnytt.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8469 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Asielkapers riskeren lange gevangenisstraffen in Malta  

 1. Nou daar zal Malta blij mee zijn, kunnen ze nog opdraaien voor alle kosten,gevangenis, rechter enz
  Zal wel papier prikken worden, ach ze waren zo verward dat ze de kapitein vriendelijk verzocht hebben om richting Italië te varen

  Like

 2. antiislamnu // maart 31, 2019 om 19:22 //

  En kijk weer zijn die daders zeer jong wat een verrot vuilnis is het ook wat hier heen komt dit soort mongolen moet je niet om je heen hebben

  Liked by 1 persoon

 3. vangie1206j // april 1, 2019 om 01:27 //

  Ik hoop dat andere reders zo verstandig zijn na dit voorval niemand meer uit zee op te pikken. Laat ze maar verzuipen ze hebben willens en wetens deze weg ik bedoel zee gekozen en zijn dus verantwoordelijk voor hun daden ook als ze koppie ondergaan.

  Liked by 2 people

 4. Eigen volk eerst // april 1, 2019 om 06:57 //

  De profiteurs weten heel goed welk risico ze lopen. Dus laat het schip terugvaren naar waar ze opgepikt zijn. Én leg dit schip met mensensmokkelaars daar gelijk aan de ketting. We hebben al meer dan genoeg profiteurs en heel Europa wordt erdoor ontwricht.

  Like

 5. Horatius // april 1, 2019 om 10:04 //

  Twee van de kapers vallen onder het jeugdstrafrecht volgens het Europees Hof van Justitie dus dat wordt een symbolische straf en daarna alsnog een voorlopige verblijfsstatus.
  Of wordt hier een duidelijk signaal afgegeven dat de maat meer dan vol is en ons geduld ook met die nepvluchtelingen?
  We zullen het zien…

  Like

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Asielkapers riskeren lange gevangenisstraffen in Malta   – LekwaalMedia.nl
 2. Asielkapers riskeren lange gevangenisstraffen in Malta | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s