Nieuw

Hongaarse minister: “Er bestaat geen mensenrecht op migratie”

Foto: Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó. © Agencia de Noticias Andes (CC BY-SA 4.0)

In een televisie-interview heeft de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Szijjártó opnieuw gewaarschuwd voor het zogeheten VN-migratiepact, dat Hongarije zoals bekend is niet heeft ondertekend. Het pact, zeer bekritiseerd door de minister, gaat slechts over het beteugelen van de migratie zonder deze te stoppen. De VN doet ook alsof er geen veiligheidsrisico’s verbonden zijn aan de nieuwe volksverhuizingen. Het pact behandelt migratie als een fundamenteel mensenrecht, maar:
– Er is geen wet die zegt dat iemand willekeurig op een kaart een bestemming kan kiezen en dan illegaal tientallen grenzen kan oversteken om daar te komen.

– Het document is ook gevaarlijk omdat elk land moet kiezen tot welke categorie het behoort – een doorvoerland of een land van bestemming – en het feit wordt niet gerespecteerd dat landen mogelijkerwijs geen van beide categorieën willen kiezen. Het recht van Hongarije om zelf te beslissen of migranten al dan niet het land binnenkomen is fundamenteel, aldus Szijjártó, en voegt daaraan toe dat de EU het migratiepact bindend voor alle lidstaten wil maken.

In een ander interview met staatsradio zei Szijjártó:
– Er zijn mensen die geloven dat de EU sterk zal zijn als zij uit verzwakte lidstaten bestaat, maar de Hongaarse regering verwerpt dit om redenen van identiteit en de culturele, religieuze en historische traditie.

Bron:

Ungarischer Außenminister: „Es gibt kein Menschenrecht auf Migration“

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8626 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Hongaarse minister: “Er bestaat geen mensenrecht op migratie”

 1. Fransdo // maart 30, 2019 om 19:29 //

  Marrakesh gaat zogezegd over het beheersen en reguleren van migratiestromen en dus zowel aankomst als terug sturen. Dit had echter niet nodig geweest als men deze migratiestromen tijdig had gestopt. Dit noemt men ook wel het paard achter de wagen spannen, putten dempen als de kalveren al verzopen zijn, mosterd na de maaltijd enz.

  Like

 2. Jack vanderVeen // maart 31, 2019 om 07:17 //

  Twee facetten omtrent Marrakech verdict:
  1. Het functioneert absoluut niet, anders hadden we nu geen illegalen meer binnen onze poorten die we reeds, per brief, buitengezet hebben. Want illegaal is legaal plus.
  2. Het gehele verdrag is volledig jurudisch bindend, althans voor de mensenrechten respecterende landen. Dus alleen de westerse landen.
  Juridisch bindend, want intens verklaring is ook een juridische instemming, ook wanneer men verwijst naar aspect dat men geen rechten mag ontlenen eraan.
  Men= iedereen behalve rechterlijke macht.

  Like

 3. Fransdo // maart 31, 2019 om 16:08 //

  Helemaal gelijk Jack, sterker nog, voor ‘beschaafde landen’ als het onze nog steeds lijkt te zijn zal het straks juridisch bindend zijn want wij worden geacht de juridische consequenties te snappen terwijl derde wereldlanden daar weer niet zo op aangekeken zullen worden. Het ligt er ook een beetje aan aan welke gerecht je dat voor legt, een Nederlandse rechtbank of een Sharia-rechtbank ergens in een woestijnoase of in een lemen hut ergens in donker Afrika.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Hongaarse minister: “Er bestaat geen mensenrecht op migratie” – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s