Nieuw

Orban waarschuwt voor een demografische vloedgolf uit Afrika

Premier Viktor Orban riep op tot snelle actie tegen de demografische vloedgolf uit Afrika tijdens een migratieconferentie waar voormalige hooggeplaatste politici het woord voerden.

Tijdens de conferentie over migratie in Boedapest, vorig weekend georganiseerd door Mathias Corvinus Collegium, zei Orban: “We moeten nu handelen. Als de Europese beleidsmakers niet onmiddellijk actie ondernemen, zal het onmogelijk zijn om later nog te stoppen wat er in gang gezet is,” meldt het portaal Freewestmedia.

De Hongaarse premier citeerde VN-gegevens die erop wijzen dat de bevolking van Afrika in 13 jaar tijd met een half miljard mensen zal groeien en dat de kloof tussen de levenskwaliteit in Afrika en Europa nog groter zal worden. “De migratiedruk vanuit Afrika zal zeker toenemen,” zei hij. Orban zei dat de Afrikanen in hun eigen land geholpen moeten worden in plaats van in Europa. De migratieaanpak van het oostelijke en westelijke deel van Europa moet nu met elkaar in overeenstemming worden gebracht, omdat dit later onmogelijk zou worden, aldus Orban.

Volgens de voormalige Tsjechische president Vaclav Klaus was massale migratie de grootste uitdaging van het huidige tijdperk. Het is belangrijk een onderscheid te maken tussen individuele migratie en massamigratie. Landen hebben een relatief groot vermogen om individuele migranten op te nemen, maar massamigratie bedreigt de sociale cohesie en leidt tot culturele, sociale en politieke conflicten. Europese politici zouden dit niet zien, waarschuwde hij.

David Coleman, hoogleraar demografie aan de universiteit van Oxford, verwacht een nieuwe migratiegolf uit Afrika, die gepaard zal gaan met een bevolkingsexplosie in combinatie met demografische achteruitgang in Europa. Coleman zei dat massale migratie geen oplossing was en hij klaagde over de verwaarlozing van de Europese defensie. Migratie is niet de juiste oplossing voor een vergrijzende samenleving, omdat het leidt tot een onbeheersbare bevolkingsgroei en veranderingen in etnische omstandigheden.

Bron:

Orban warnt vor einer „demografischen Flutwelle“ aus Afrika

De rest van het artikel is verschrikkelijk:

Jaime Mayor Oreja, voormalig Spaans minister van Binnenlandse Zaken en voormalig vice-president van de EVP, zei dat er naast de migratiecrisis een diepere crisis was. De ziel, de waarden en de persoonlijkheid van het continent waren verloren gegaan onder de “talloze instellingen” van de EU. Een verzwakking van de Europese orde kan de omstandigheden van geweld op de langere termijn versterken. De lidstaten van de EU worden niet bedreigd door politiek extremisme, maar worden blootgesteld aan “extreme wanorde”. Zonder vernieuwing zou Europa niet in staat zijn om effectief om te gaan met migratie. Daarom moet het eerst goed worden begrepen waar het fouten heeft gemaakt en wanneer en waarom het zijn christelijke waarden heeft verloren, voegde Oreja eraan toe.

Het EVP is de grootste EU-partij en dus de grootste verantwoordelijke. Iedereen die daar lid van is zou zich stil moeten houden in afwachting van berechting. En Oreja, pleit hier voor vernieuwing (van de EU), dat is precies wat de verschrikkelijkste aller verschrikkingen altijd zegt; Verhofstadt. De EU moet niet vernieuwd worden maar gesloopt.

Alexander Downer, voormalig Australische minister van Buitenlandse Zaken, bekritiseerde het migratiebeleid van Europa als “rampzalig” en “verschrikkelijk”. Hij zei dat de verkeerde beoordeling van de situatie de politieke veiligheid had ondermijnd. De meeste kiezers zijn van mening dat migratie in een geglobaliseerde wereld niet kan worden beheerst en daarom niet kan worden tegengehouden. Downer heeft het beleid van open grenzen verworpen. Hij is ervan overtuigd dat samenlevingen niet mogen worden veranderd door migratie. “De ,,nieuwkomers zouden zich aan lokale gemeenschappen moeten aanpassen,” toegevoegde Downer.

We moeten helemaal geen nieuwkomers. We moeten eerst 5 miljoen buitenlanders repatriëren. Tot die tijd schrappen we het woord immigratie in zijn geheel.

Nicholas Sarkozy, de voormalige Franse president, beschreef Hongarije als “het land van mijn vader”, een moedig land met een grote geschiedenis, “een door en door Europees land dankzij zijn waarden, cultuur en geschiedenis en ook een democratisch land”. Verwijzend naar de verkiezingsoverwinning van Fidesz in 2010, 2014 en 2018, zei hij: “Als iemand de verkiezing drie keer op rij wint in een onstabiele wereld, verdienen ze respect”.

Punt één geloof ik niet dat Sarkozy dat gezegd heeft. Punt twee hoort die op een schavot.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Orban waarschuwt voor een demografische vloedgolf uit Afrika

  1. Jack vanderVeen // maart 29, 2019 om 05:53 //

    We moeten Afrika helpen met heel veel water en voedsel. Met daarin onvruchtbaarheid medicamenten.
    Of gewoon zijn natuurlijke beloop laten gaan. Zelfdestructie door overbevolking en dus voedsel en water schaarste.

    Liked by 1 persoon

1 Trackback / Pingback

  1. Orban waarschuwt voor een demografische vloedgolf uit Afrika – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s