Nieuw

Moskee eist excuus van de Spaanse koning voor de Reconquista en de overwinning op de islam

Verovering van Toledo door Alfonso VI.

In een verklaring op de Facebook-pagina van de moskee roept men koning Felipe VI op om “schuld te erkennen voor ontheemding en moord op orders van katholieke koningen”. De moskee wordt echter bekritiseerd voor het niet noemen van de islamitische verovering van Iberia zeven eeuwen eerder.

In 1492 werd de islamitisch bezetting van Spanje beëindigd – wat de naam reconquista kreeg. De Moren die in Spanje bleven, mochten blijven op voorwaarde dat ze zich aan de Spaanse gewoonten en regels hielden – niet in de laatste plaats met betrekking tot hun kleding.

Nu wil een moskee in Sevilla in Spanje voor deze behandeling een verontschuldiging van de Spaanse koning. De moskee beweert in haar verklaring, die op Facebook viraal is geworden, dat “er nog nooit zo’n wrede vervolging en poging tot eliminatie van een religieuze groep zoals die van oude Spaanse koningen, zoals Felipe II, heeft plaatsgevonden”.

Tegelijkertijd wijst men in de sociale media erop dat de moskee niet vermeldt dat de Reconquista een reactie was op een eerdere verovering van Iberia door de Arabieren in 711. In die tijd werden christenen onderworpen aan veel grotere beperkingen van hun rechten en werden ze in de praktijk slaven.

“Als nakomeling van de bovengenoemde koningen heeft u de kans om de moslimgemeenschap respect te tonen, afkeuring voor de islamofobe tendensen tegen de islamitische gemeenschap en u te verontschuldigen voor de gruweldaden waaraan we waren blootgesteld.

Uwe Majesteit, ik hoop dat u mijn gedachten deelt en kijk uit naar een duidelijk antwoord op mijn eisen, die zowel eerlijk als logisch zijn”, besluit de brief die door Yihad Sarasua is ondertekend.

Bron:

Moské kräver ursäkt från spanska kungen för Reconquista och seger över islam

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Moskee eist excuus van de Spaanse koning voor de Reconquista en de overwinning op de islam

 1. Jack vanderVeen // maart 29, 2019 om 23:00 //

  Ik vind deze eis best stoer en gedurfd. OF het geheugen en kennis over de Europese geschiedenis van deze moslims begint pas bij de 16e eeuw.
  De rest daarvoor is beter te vergeten. Anders komen Chinezen, Indiërs en nog veel meer volkeren aankloppen bij de islam. Ook in Afrika.

  Like

 2. tim pietersen // maart 30, 2019 om 00:51 //

  donmeh chutzpah……….

  Like

 3. syberspees // maart 30, 2019 om 08:18 //

  Wat een klapviool

  Like

 4. Brutale mensen hebben de halve wereld?

  Like

 5. Greg Reconquista // maart 30, 2019 om 11:05 //

  De enige reden waarom dat graf- en inteeltvolk tegenwoordig zoveel noten op hun zang heeft, is omdat wij het hen toelaten. Indien we wat meer respect hadden voor onszelf, hadden we die barbaren al lang getoond waar zich de rode lijn bevindt. Die imam moet overigens zijn geschiedenis eens leren. Dan zou hij weten dat hij de Spaanse koning islamitische excuses moet aanbieden voor het binnenvallen en veroveren van het Iberische schiereiland zeven eeuwen eerder.

  Liked by 1 persoon

 6. Wat zijn ze toch goed in het omdraaien van de feiten en zelf hebben ze nooit schuld.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s