Nieuw

Italië heeft het legaal gemaakt om inbrekers neer te schieten

De bewijseis  van directe fysieke dreiging is verwijderd. "Nu weten de schurken dat het nog moeilijker zal worden om inbreker te zijn in Italië"

Het Italiaanse parlement heeft gisteren met goedkeuring gestemd voor een wetswijziging die de mogelijkheid van legitieme zelfverdediging uitbreidt. De wetswijziging houdt in  dat het legaal is om een ​​indringer neer te schieten zonder te hoeven bewijzen dat deze een onmiddellijke fysieke bedreiging vormde.

Afgelopen donderdag heeft het Italiaanse parlement voor een wetswijziging gestemd die de mogelijkheid van legitieme zelfverdediging uitbreidt. Het parlement heeft het voorstel met een grote meerderheid aangenomen, met 201 tegen 38 stemmen.

Voorheen vereiste de wet het bewijs dat een indringer een onmiddellijke fysieke bedreiging vormde voor de bewoners. Nu is deze eis verwijderd.

Dit betekent dat men altijd het recht heeft om zich met behulp van een wapen te verdedigen als er een potentiële bedreiging ontstaat, ongeacht of de indringer een direct fysiek gevaar vormt.

– Dit is een zeer mooie dag. Eindelijk is het onschendbare recht van Italianen op legitieme zelfverdediging bevestigd, zei de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini.

– Vanaf vandaag zullen de schurken weten dat het nog moeilijker zal zijn om inbreker te zijn in Italië, het zal een nog gevaarlijkere activiteit zijn, vervolgde hij.

De wet biedt ook gratis rechtsbijstand aan mensen die zich met wapens verdedigen. Tegelijkertijd wordt de straf voor indringing en inbraak verhoogd tot maximaal zes jaar gevangenisstraf en de straf voor gewapende overvallen tot tien jaar gevangenisstraf.

Bron:
Italy just made it easier to claim self-defence if you kill or injure an intruder

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8469 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Italië heeft het legaal gemaakt om inbrekers neer te schieten

 1. Jack vanderVeen // maart 29, 2019 om 07:32 //

  geldt dit ook voor italianen in nederland?
  dan ga ik PER DİRECT de italiaanse nationaliteit ophalen.

  Like

 2. vangie1206j // maart 29, 2019 om 07:51 //

  Kijk eens aan het begin is er. De overheid haalt zelf dat schoren binnen en het is dan niet meer dan normaal dat wij ons en onze spullen beschermen.

  Like

 3. En toch is remigratie een beter wapen, naast uiteraard dat zelf verdediging een natuur recht is.

  Like

 4. Joey France // maart 29, 2019 om 13:44 //

  My home is my castle! Iedereen moet legaal het volle recht hebben indringers te neutraliseren.

  Like

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Italië heeft het legaal gemaakt om inbrekers neer te schieten | toodlessss
 2. Italië heeft het legaal gemaakt om inbrekers neer te schieten – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s