Nieuw

“ExpressZeitung”: marxisten van beide machtsblokken hebben de EU samen gepland

Een cruciale Bilderbergpersoonlijkheid die westerse en communistische plannen voor de wereldregering aantoonbaar met elkaar verbindt, is tot nu toe crimineel verwaarloosd: de Amerikaanse bankier David Rockefeller was tot zijn dood in maart 2017 een bijzonder meesterbrein van de macht.

Velen zagen hem als misschien wel het meest zichtbare deel van een geheime elite die streeft naar wereldwijde dominantie. David Rockefeller zelf bevestigde in zijn autobiografie dat dit geen ongegronde beschuldigingen waren:

Sommigen geloven zelfs dat we deel uitmaken van een geheime cabine die tegen de belangen van de VS indruist en die mij en mijn familie kenmerkt als ‘internationalisten’ en samenzweerders die, samen met anderen wereldwijd, een geïntegreerde mondiale politieke en economische structuur creëren – een verenigde wereld, zo u wilt. Als dat de aanklacht is, dan ben ik schuldig, en daar ben ik trots op”.

De Rockefeller-familie was en is waarschijnlijk nog steeds een van de raakvlakken tussen de wereldmachtaspiraties van de twee grootmachten, de VS en Rusland. Na de oprichting van de Amerikaanse Federal Reserve, die uiteindelijk (nog steeds) de wereldwijde financiële markt in handen heeft en bij de oprichting waarvan de familie betrokken was via senator Nelson Aldrich (schoonvader van John D. Rockefeller Jr.), steunden de Rockefellers de bolsjewistische revolutie in Rusland in 1917 via hun banken en hielden daarna het noodlijdende communistische systeem wereldwijd in leven door technologische transfers.

Ook David Rockefeller maakte geen geheim van zijn sympathie voor het communisme. Hij werd in 1973 in Rood China ontvangen, terwijl Mao’s Culturele Revolutie nog in volle gang was. In Time Magazine kon hij zich enthousiasme nauwelijks voor zich houden:

Wat de prijs voor de Chinese revolutie ook moge zijn, zij heeft uiteraard niet alleen een succesvollere en meer missiegerichte administratie opgeleverd, maar heeft ook geleid tot een hoog moreel en doelgerichtheid in de gemeenschap. Het sociale experiment in China onder leiding van voorzitter Mao is een van de belangrijkste en succesvolste in de geschiedenis.

Als sommige mensen vergeten zijn wat Rockefeller bedoelde met “prijs”, er stierven minstens 45 miljoen mensen tijdens Mao’s megalomane experiment van de “Grote Sprong Voorwaarts”.

De Trilaterale Commissie

Tot aan zijn dood was David Rockefeller, samen met koningin Beatrix van Nederland – waarschijnlijk de opvolger van prins Bernhard – en Henry Kissinger een “StamBilderberger” die bij vrijwel alle jaarvergaderingen aanwezig was. Na de dood van prins Bernhard en Joseph Retinger kan worden aangenomen dat het triumviraat Rockefeller-Beatrix-Kissinger het stokje overnam.

In 1973 richtte David Rockefeller de zogenaamde Trilaterale Commissie (TK) op. Het “bilaterale” Bilderbergpersoneel (Europa/VS) ontmoette hier een derde groep: de elites van een ander groot economisch gebied op de wereld, namelijk Japan/Azië. Vandaar de naam “Trilaterale Commissie”. Prof. Richard Aldrich schreef in 1997:

De impact van Bilderberg is onmogelijk te meten, maar gedurende drie decennia is er een consistente deelname van topmensen, waaronder alle Britse premiers en bijna alle Duitse bondskanseliers. Dit, samen met hun uiteindelijke ontwikkeling tot Trilaterale Commissie in de jaren zeventig met de betrokkenheid van Japan, suggereert dat de deelnemers het evenement de moeite waard vonden.

De historicus ziet de Trilaterale Commissie (TK) als een product van de Bilderbergfamilie, wat meer dan aannemelijk lijkt vanwege de overlappende medewerkers en de oprichter.

Zbigniew Brzezinski

Het idee om de Trilaterale Commissie op te richten kwam van niemand anders dan de beruchte Amerikaanse geostrategicus Zbigniew Brzezinski. Zoals Die ZEIT in 1977 schreef: “Brzezinski en Rockefeller ontmoetten elkaar […..] op een Bilderbergconferentie, de instelling waar de leidende elites van West-Europa en Amerika al twee decennia lang een ongeremd debat over kritieke gemeenschappelijke problemen voeren. Op hun terugvlucht hebben ze hun gedachten samengevat in de beslissing om een Bilderberg te stichten die werd uitgebreid met Japan”.

Zbigniew Brzezinski, een politiek strateeg die net als David Rockefeller in 2017 stierf, en veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Jimmy Carter (ook lid van de TK) van 1977 tot 1981, werd door het publiek gezien als een radicale drijvende kracht achter het Amerikaanse rijk en een vastberaden strijder tegen het communistische systeem in de Koude Oorlog. Maar net als David Rockefeller was Brzezinski niet zo negatief over de ideologie van de Sovjet-Unie als men zou denken. In zijn boek “Between Two Ages” in 1970 lichtte hij vanuit zijn standpunt de “vier fasen van de mensheid” toe. De eerste fase zou de religieuze fase zijn geweest, de tweede de natiestaatfase, die we gelukkig allebei zouden hebben overwonnen. De derde, de marxistische fase, zou uiterst belangrijk zijn geweest en de vierde, de ideale fase waarin we ons nu bevinden, zou de fase van het “rationeel humanisme” zijn geweest. Hij schreef over de marxistische fase:

“Nationalisme heeft het zelfbewustzijn van mensen slechts gedeeltelijk vergroot (let op: in vergelijking met de religieuze fase). Het was meer een massamiddel voor menselijke passies en fantasieën dan een conceptueel actiekader dat het mogelijk maakte om de werkelijkheid te analyseren en vervolgens bewust te hercompileren. Daarom was het marxisme ook een belangrijke en creatieve fase in de ontwikkeling van de universele visie van de mens.

Het marxisme is de gelijktijdige overwinning van de uitwendige actieve mens op de innerlijke passieve mens en de overwinning van de rede op het geloof: het benadrukt het vermogen van de mens om zijn materiële bestemming te bepalen – beperkt en gedefinieerd als de enige realiteit van de mens – en het postuleert het absolute vermogen van de mens om zijn werkelijkheid te begrijpen als een uitgangspunt voor zijn actieve inspanning om deze te veranderen.

Het marxisme stelt, meer dan welke andere methode van politiek denken ook, de systematische en rigoureuze bestudering van de materiële werkelijkheid en de daaruit voortvloeiende instructies voor actie bloot. Meer nog, het marxisme vertegenwoordigde in zijn tijd de meest geavanceerde en systematische methode om de dynamiek van sociale ontwikkeling te analyseren, deze te categoriseren en bepaalde principes van sociaal gedrag te extrapoleren.”

Het stoorde hem ook niet dat het echte bestaande marxisme een beetje uit de hand was gelopen:

In die zin heeft het marxisme gediend als een mechanisme voor menselijke ‘vooruitgang’, hoewel het in de praktijk vaak zijn idealen niet heeft waargemaakt. Teilhard de Chardin merkt op dit punt op dat ‘hoe monsterlijk het ook is, is het moderne totalitarisme in werkelijkheid geen vertekening van iets groots en dus heel dicht bij de waarheid?

Voor Brzezinski is het marxisme dus een “mechanisme voor menselijke vooruitgang” en niet een betekenisloze, onmenselijke ideologie die het leven heeft gekost aan meer dan honderd miljoen mensen.

Volgens Brzezinski wordt de laatste fase waarin we ons nu bevinden geacht de kleine fouten van het marxisme uit te roeien. Rationeel humanisme” zou een Amerikaanse versie van het communisme moeten zijn, waarin technologie het mogelijk maakt om meer “gelijkheid” te bereiken. De natiestaat heeft zijn tijd gehad en banken en grote bedrijven nemen de scepter over:

De natiestaat als een fundamentele eenheid van het georganiseerde menselijke leven is niet langer de belangrijkste creatieve kracht: ‘Internationale banken en multinationals opereren en plannen in perioden die ver vooruit lopen op de politieke concepten van de natie.’

Daarom is politieke centralisatie, zoals in het geval van de EU, een voordeel, want dan kunnen banken en bedrijven enorme markten veiligstellen door middel van lobbyen. Allereerst beschrijft Brzezinski het alleen maar. Hij denkt er uitgebreid over na dat natiestaten hebben overleefd, over globalisering en sterkere samenwerking, maar in een opmerking tegen het einde van het boek laat hij uiteindelijk uit de zak wat zijn werkelijke doel was:

Hoewel het doel om een gemeenschap van ontwikkelde landen te vormen minder ambitieus is dan het doel van de wereldregering, is het beter haalbaar.

Brzezinski streeft daarom in de tekst naar een wereldregering en beveelt aan om zoveel mogelijk stappen in deze richting te zetten – volledig volgens de Monnet/Juncker methode van kleine stappen, totdat er geen weg terug is.

Dit artikel verscheen voor het eerst in de “Express-Zeitung”, nummer 23.

Bron:

„ExpressZeitung“: Marxisten beider Machtblöcke planten die EU gemeinsam

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on “ExpressZeitung”: marxisten van beide machtsblokken hebben de EU samen gepland

  1. peterkijn // maart 30, 2019 om 11:07 //

    Er is inderdaad geen weg meer terug. Het beest had moet worden afgeslacht toen het nog klein was.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s