Nieuw

Controversiële prediker bezoekt Zweden – “de feministische hel”

Steven Anderson, Foto: Faithful Word Baptist Church/Wikipedia.

De Amerikaanse predikant Steven Anderson, die vanwege zijn kritiek op de homolobby, abortus en feminisme als controversieel wordt beschouwd, heeft een bezoek aan Zweden gepland, dat hij “de feministische hel” noemt.

De Amerikaanse predikant Steven Anderson leidt een christelijke gemeente, Faithful Word Baptist Church, in de stad Tempe, Arizona. Maar via de videosite YouTube hebben zijn preken een wereldwijd publiek bereikt. Zijn kanaal op YouTube heeft meer dan 100.000 abonnees en heeft tot nu toe meer dan 57 miljoen views geregistreerd.

Anderson is relatief onbekend in Europa, maar in de Verenigde Staten wordt zijn kerk in de gaten gehouden als een “extreemrechtse groepering” en vijf landen in de wereld – Groot-Brittannië, Canada, Zuid-Afrika, Jamaica en Botswana – hebben hem vanwege zijn boodschap de toegang geweigerd.

Waar de critici zich vooral aan ergeren in de preken van Anderson is zijn verzet tegen abortus en promiscuïteit, met name gemanifesteerd in de sterke lobbygroepen van homo- en transseksuele rechten, maar ook zijn kritiek op de joodse macht en islam.

Nu wil de Zweedse minister van Energie en Digitalisering, Anders Ygeman (Sociaal Democraten), Anderson ervan weerhouden Zweden binnen te komen. Op Twitter schrijft Ygeman:

“Haatpredikers en andere extremisten die haat en bedreigingen verspreiden, moeten aan de grens worden tegengehouden. De EU zou een lijst moeten opstellen van sancties voor haatzaaiers, waarmee de toegang tot het Schengengebied wordt ontzegd.”

Vorig jaar hebben de sociaal-democraten een politiek voorstel gedaan om de regels aan te scherpen om te voorkomen dat religieuze en politieke extremisten naar Zweden reizen. De partij stelt voor dat de relevante autoriteiten, zoals de politie, de Migratiedienst en de Dienst Vreemdelingenzaken – Zweedse consulaten en ambassades in het buitenland – de mensen met “verkeerde” meningen beter in de gaten houden.

De belangrijkste reden is dat de Zweedse autoriteiten mensen willen kunnen tegenhouden vanwege hun mening, ook al hebben ze geen misdrijf gepleegd, omdat ze menen dat ze misdrijven plegen zoals het “haatzaaien tegen een bevolkingsgroep”.

Steven Anderson verwacht echter geen problemen in verband met zijn bezoek aan Stockholm in mei. Integendeel, hij kijkt ernaar uit om “zijn vele luisteraars en sympathisanten in Zweden te ontmoeten”. Anderson gelooft ook dat zijn boodschap nodig is in Zweden. In een videoclip zegt hij dat “Zweedse protestanten zo gedegenereerd zijn dat mensen geloven dat ze atheïsten zijn”.

Anderson heeft ook de Zweedse abortuswetten sterk bekritiseerd en zegt in een commentaar op Zweden:

– Ik zou niet in die feministische hel willen leven, hoeveel je me ook betaalt.

Bron:

Utkastad från fem länder – nu ska hatpredikanten till Sverige
Anders Ygeman på Twitter

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.166 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8172 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s