Nieuw

Aantal asielzoekers naar Japan dramatisch gedaald na strengere regels – 42 kregen asiel

De daling van vorig jaar is de eerste in acht jaar. Vergeleken met 2017 was de daling 47 procent. Van de 10.493 asielzoekers zijn er 42 asiel verleend, een verdubbeling ten opzichte van 20 in het jaar daarvoor.

Na een hervorming in 2010, waardoor asielzoekers van wie het proces langer dan zes maanden duurde, een werkvergunning kregen, nam het aantal aanvragers aanzienlijk toe. In januari 2018 heeft de overheid de regels echter aangescherpt nadat het systeem werd misbruikt door asielzoekers die dachten dat ze in Japan konden werken zolang ze asiel aanvroegen.

De asielzoekers van vorig jaar kwamen uit 74 verschillende landen. De meeste kwamen uit Nepal, gevolgd door Sri Lanka, Cambodja, de Filipijnen en Pakistan. Asielzoekers uit deze vijf landen daalden met 41 procent ten opzichte van 2017, maar maakten nog steeds 55 procent van het totaal uit. Van de 42 personen die asiel kregen, kwamen de meeste uit Congo, gevolgd door Jemen en Ethiopië.

Nog eens 40 personen uit onder andere Syrië en Pakistan kregen een verblijfsvergunning.

Vorig jaar werden 16.269 mensen uit Japan gedeporteerd, een stijging van 19 procent, wegens het overschrijden van de tijd in het land die hun visum toelaat , deel te nemen aan ongeoorloofde activiteiten en voor andere schendingen van de migratiewetten van het land. Meer dan 60 procent van de uitgezette personen werkte illegaal.

Bron:

Japan marked first fall in asylum-seekers in eight years in 2018 amid tougher screening
Antalet asylsökande till Japan minskar dramatiskt efter tuffare regler

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Trackback / Pingback

  1. Aantal asielzoekers naar Japan dramatisch gedaald na strengere regels – 42 kregen asiel – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s