Nieuw

Politici en joodse organisaties woedend over nieuwe Rammstein-video

De PR-machine voor het nieuwe album van de band Rammstein loopt gesmeerd: De nu uitgebrachte promotiefilm voor het nieuwe album van de hardrockgroep “Rammstein” wekt ergernis onder politici, historici en joodse verenigingen. “Met deze video is de band de grens overschreden”, zegt Charlotte Knobloch, voormalig voorzitter van de Centrale Raad van Joden, tegen de Bild-Zeitung (donderdag editie). De “instrumentalisering en bagatellisering van de Holocaust”, die op de beelden te zien was, was onverantwoordelijk.

– Met deze video heeft de band de grens overschreden. Hoe Rammstein het lijden en de moord op miljoenen mensen hier misbruikt voor amusementsdoeleinden is frivool en weerzinwekkend, zegt Knobloch.

– Met de enscenering van de muzikanten van Rammstein als terdoodveroordeelde concentratiekampgevangenen heeft men de rode lijn overschreden. Als dit alleen dient om de verkoop van het nieuwe album te bevorderen, beschouw ik het als een smakeloze exploitatie van de artistieke vrijheid, aldus Felix Klein, federaal regeringscommissaris voor antisemitisme.

– Een andere vorm van lijkenschennis. Volkomen onaanvaardbaar, aldus de joodse historicus Michael Wolffsohn.

– Vrijheid van kunst is een groot goed in onze samenleving. Maar persoonlijk vind ik deze reclame smakeloos, volgens FDP-commissaris voor de mensenrechten Gyde Jensen.

Karin Prien, minister van Onderwijs in Sleeswijk-Holstein en woordvoerster van het Joods Forum in de CDU, was ook ontzet:

– Het is een walgelijke smakeloosheid die uiteraard alleen maar dient om clicks te genereren,  is de ontzetting van Karin Prien, minister van Onderwijs in Sleeswijk-Holstein en woordvoerster van het Joods Forum in de CDU.

– De Shoa is niet geschikt voor reclame. Voor wat dan ook, maakte FDP buitenlandexpert Alexander Graf Lambsdorff duidelijk.

Iris Rosenberg, spreker van het Jeruzalem Holocaustherdenkingsmonument Yad Vashem, nam de commercial van Rammstein aan om op te roepen tot een verantwoorde omgang met de herinnering aan de vermoorde Joden.

– Yad Vashem levert over het algemeen geen kritiek op artistieke werken die doen denken aan Holocaustbeelden. Wij geloven dat een respectvolle artistieke representatie van het onderwerp legitiem kan zijn zolang het de herinnering aan de Holocaust niet beledigend, kleinerend of minachtend is. En het niet alleen een middel is om de aandacht van het publiek te trekken. Daarom roept Yad Vashem kunstenaars op om verantwoordelijk te handelen en de herinnering aan de slachtoffers en overlevenden van de Holocaust die de verschrikkingen van die tijd hebben overleefd te respecteren, zegt Rosenberg aan de krant Bild.

Op deze foto zien we hoe Joden tijdens het Purimfeest in Israël de spot drijven met 911 en zijn slachtoffers.

Het is nog steeds volstrekt onduidelijk wat Rammstein en het nummer eigenlijk willen zeggen. Maar het zal zeker geen positief “verhaal” over het Derde Rijk zijn.

Bron:

PR funktioniert: Politiker und jüdische Verbände empört über neues Rammstein-Video

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8507 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Politici en joodse organisaties woedend over nieuwe Rammstein-video

 1. trebor2110 // maart 28, 2019 om 19:15 //

  ze maken toch ook films en boeken over de holocaust voor het amusement , hele bioscoopzalen vol

  Liked by 2 people

 2. Ik heb de boodschap begrepen…

  Like

 3. J.Lewis // maart 29, 2019 om 10:22 //

  Alsof de zionisten niet hypochritisch zijn door aan de holocaust, minder dan de helft dan structureel wordt gesuggereerd, elke week te blijven verdienen door dit elke week op welke manier dan ook in de westerse Main Stream Media op te rakelen.

  Like

 4. Geweldige band.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Politici en joodse organisaties woedend over nieuwe Rammstein-video – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s