Nieuw

Nieuw klinisch verschijnsel – het Syndroom van Greta

Zoals u wellicht hebt gelezen, raast er een nieuwe virus over de planeet, met name in Europa, namelijk het “Syndroom van Greta”.

Het heeft in Amerika nog geen voet aan de grond gekregen en misschien gebeurt het nooit (wat ik zou toejuichen). Als u of uw nakomelingen nog niet besmet zijn, prijs uzelf gelukkig en let op mogelijke symptomen. Het onderstaande is een verkorte samenvatting van de kritieke condities:

Gretaficatie -101

Er zijn slechts enkele eisen – of voordelen – vereist:

 • Er zijn ruime leeftijdsgrenzen: Van vijf tot 19 jaar.
 • Er zijn geen opleidingseisen.
 • Er is bijna of geen inspanning nodig.
 • Het is een makkelijke manier om vrijaf te krijgen van school (of kleuterschool).
 • Een groot aantal regeringsvertegenwoordigers keuren het goed.
 • Verschillende leerkrachten kunnen deelnemers belonen met “goedmens”-bonussen.

U vraagt zich misschien af: Hoe is deze infectie überhaupt in de wereld gekomen?

Enkele historische details

Zoals ik me herinner, viel het ontstaan van het Syndroom van Greta samen met de recente World Economic Forum, die nu al tientallen jaren jaarlijks in Davos, Zwitserland wordt gehouden. Deze Pow-Wow brengt de machtigen van de hele wereld bij elkaar – maar alleen als ze uitgenodigd worden. Verschillende NGO’s, met name Greenpeace, maken van de gelegenheid gebruik om daar op dat moment hun eigen “topontmoeting” te houden.

In een van die illustere gelegenheden werd de jonge dame Greta Thunberg (geboren in 2003) uit Zweden uitgenodigd om de grotendeels afwezige menigte toe te spreken. Greta had toen al naam gemaakt door regelmatig op vrijdag te gaan demonstreren voor het Zweedse parlementsgebouw in Stockholm. Haar grootste zorg, zo blijkt, was om de mensen daar te overtuigen of te dwingen en, indien mogelijk ook elders, door te gaan met de taak om “het klimaat te redden”.

Onmiddellijk is het aantal Greta-volgelingen der “klimaatbezorgden” in andere Europese landen explosief gestegen. Zo waren er in Duitsland talrijke berichten over lagere en middelbare scholieren die op vrijdag de klas oversloegen om voor “klimaatrechtvaardigheid” en aanverwante ideeën te demonstreren. Deze “klimaatacties” werden door verschillende politici op hoog niveau, zoals de Duitse bondskanselier Angela Merkel, gesteund of goedgekeurd en hebben zich snel verspreid naar Frankrijk, België, Nederland, andere Europese landen en Australië.

School spijbelen… Binnenkort ook buurt bij u in de buurt

De afgelopen weken is het aanvankelijke enthousiasme voor het school spijbelen en het (mogelijk) niet overgaan naar de volgende klas of behalen van schooldiploma echter aanzienlijk afgenomen. Of was het koude weer het probleem?

Maar grijns nog niet; het komt binnenkort, d.w.z. op 15 maart 2019, naar uw omgeving. Op die noodlottige dag, bekend als de Idus van maart, bijna 2.000 jaar geleden, begon het Romeinse Rijk in een lange ondergang te glijden. Dit jaar op die datum wil een 13-jarig meisje uit Californië, dat nu in New York City woont, de volgende activiste van dat klimaatgenre worden en bereid een grote rally in de Big Apple voor. Natuurlijk is de “beweging” sterk afhankelijk van de steun van andere “anti-carbonizers”, zoals 350.org, Greenpeace, Sierra Club, extinctie rebellie, thisiszerohour.org, dosomething.org, enzovoorts.

LEES OOK: Het Romeinse Rijk ging ten onder als Europa

Het is nog te vroeg om te zeggen of die “beweging” zelfs maar voet aan de grond op dit continent [= Amerika] krijgt. Maar dit doet me denken aan mijn volgende taak:

Bereid kleindochters voor op klimaatactivisme

Het is duidelijk dat ik mijn twee kleindochters (nu 5 en 7 jaar oud) moet voorbereiden om klimaatrechtvaardigheid- amazones te worden. Met enige overredingskracht zouden zij in de nabije toekomst in de voorhoede van het klimaatactivisme moeten kunnen staan. Natuurlijk heeft het klimaat dit nodig, vindt u niet?

Houd vooral geen rekening met de mening van oma – het maakt niet uit.

Gretaficatie betekent in werkelijkheid “Geen school op vrijdag”.

Bron:

Gretafication—a new Syndrome

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Nieuw klinisch verschijnsel – het Syndroom van Greta

 1. tim pietersen // maart 29, 2019 om 03:08 //

  een fellow (((huwhite)))

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Nieuw klinisch verschijnsel – het Syndroom van Greta – LekwaalMedia.nl

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s