Nieuw

Matteo Salvini: “Mijn hoofddoel is het redden en vernieuwen van Europa

De Italiaanse viceminister-president en minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini. Foto: Facebook.

Matteo Salvini wil de EU niet verlaten, maar van binnenuit veranderen. Hij heeft zichzelf tot taak gesteld Europa te redden en te vernieuwen.

De Italiaanse viceminister-president en minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, verscheen met een glimlach op een persconferentie in Milaan, waar ook de Lega is gevestigd. Sputnik Italia meldt dat zijn partij het aantal stemmen bij de regionale verkiezingen in Basilicanta kon verdrievoudigen tot 19 procent ten opzichte van vorig jaar.

Hoe ziet het lot van Europa eruit, gezien het feit dat Italië volgens een rapport waarschijnlijk het meest eurosceptische land is na Tsjechië? Vroeg men de politicus naar zijn prognose voor de Europese verkiezingen, moet Italië de EU verlaten?

– Noch ik, noch onze regering hebben het idee om de Europese Unie te verlaten. Tegelijkertijd zijn wij overtuigd van de noodzaak om de wetten en de openbare orde te veranderen, zodat men lid van de EU kan blijven met een gevoel van zelfrespect en waardigheid, aldus Salvini op maandag.

In antwoord op de opmerking dat de Italianen uiterst kritisch staan tegenover de EU, zei de vice-regeringsleider dat de realiteit sterker is dan propaganda:

– U kunt EU-vlaggen op uw balkon hijsen. Maar wat voor soort Europa is dit? Een Europa dat wordt bedreigd door de Bolkestein-richtlijn waarin 300.000 banen en miljoenen banen door de Europese normen voor landbouw en visserij worden bedreigd. Een Europa dat ons wordt opgedrongen door de Fornero-wet (de pensioenwet van 2011, die in Italië sterk wordt bekritiseerd). Een Europa dat ons vertelt dat Italië de belastingen niet mag verlagen. Een Europa dat niets heeft gedaan om ons te helpen het probleem van de migratie op te lossen.

Salvini herinnerde eraan dat de regeringsleider Giuseppe Conte sinds juni vorig jaar vraagt om een herziening van de in de Dublin-Conventie vastgelegde migrantenquota – tot nu toe zonder resultaat:

– Dit is precies de reden waarom de Italianen, die nog steeds op de kop worden geslagen, zich afvragen: waarom zouden we voor dit alles moeten betalen?

Maar wat wil Salvini’s Lega voor Europa?

– Mijn belangrijkste doel is het redden en vernieuwen van Europa. De Lega zal dat voor elkaar krijgen – de partij die wordt omschreven als eurosceptisch, soeverein, populistisch, nazi, fascistisch, racistisch, xenofoob, homofoob en wat dan ook. Alleen wij zullen weer echt bloed in de Europese slagaders pompen. Vandaag heb ik voor de eerste week van april een eerste openbare conferentie gepland om ons idee van Europa voor de komende 40 jaar te bespreken. We zullen dit bespreken met onze bondgenoten, met wie we in juli in het Europees Parlement in Brussel bijeenkomen.

Op de vraag hoe hij de betrekkingen met grote mogendheden als China en Rusland denkt te ontwikkelen, zei de viceminister-president:

– We zullen met iedereen communiceren – China, Rusland, de VS, Brazilië, Israël en Polen. Want we bouwen niet op oorlog, maar op liefde.

Bron:

Matteo Salvini: „Mein Hauptziel ist es, Europa zu retten und zu erneuern“

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8172 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Matteo Salvini: “Mijn hoofddoel is het redden en vernieuwen van Europa

 1. MGTOW91 // maart 28, 2019 om 21:17 //

  Of we tegen de EU zijn of niet, zijn mentale instelling is als die van een held.

  Liked by 2 people

 2. antiislamnu // maart 28, 2019 om 21:30 //

  Opschieten Salvini dit gaat zo niet goed

  Like

 3. Prachtig, hij had het niet beter kunnen verwoorden…Salvini gaat ons redden, hij is een van onze helden die dit aandurven, die zich niets aantrekken van onterechte beledigingen zoals ‘racist’ waar royaal mee gestrooid wordt door de linksen, die ons maar al te graag voor rotte vis uitmaken om ons de mond te snoeren; dit gaat ze niet langer lukken. Forza Salvini! 🙂

  Liked by 1 persoon

 4. Beter is het terug verouderen van Europa. Weer terug naar de bevolkingssamenstellingen uit de jaren 70 / 80.
  En dan de grenzen superstrak bewaken om de diverse kankergezwellen (het zijn er teveel om op te noemen) buiten de deur te houden.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s