Nieuw

Gestolen formule?

Op 29 november 1903 publiceert Olinto De Pretto een rapport waarin een theorie over het verband tussen massa en energie wordt gelanceerd. Vreemd genoeg publiceert Einstein twee jaar later dezelfde theorie.

Olinto De Pretto werd op 26 april 1857 geboren in Schio in de provincie Vicenza in Noord-Italië. Hij was de zesde van zeven kinderen van Pietro De Pretto (1810-1891) en Angelica Boschetti (1822-1905). De vader was architect in de stad, maar wijdde zich ook aan de studie astronomie en geologie. Op 22-jarige leeftijd studeerde Olinto De Pretto af in agronomie. Aan de Landbouwuniversiteit van Milaan werd hij in 1879 universitair assistent van professor Gaetano Cantoni. Toen Cantoni in 1887 overleed, veranderde De Pretto van koers en werd hij administratief directeur van een gieterij van zijn oudere broer Silvio. Hij bleef zijn hele leven hoofd van de gieterij van de familie. Aangezien het bedrijf goed ging, verkeerde hij in uitstekende financiën. Zijn vaders interesse in astronomie en geologie werd doorgegeven en Olinto De Pretto en zijn broer Augusto De Pretto studeerden astronomie en geologie.

Op 29 nov 1903 publiceerde Olinto De Pretto een rapport getiteld “Ipotesi dell’Etere nella Vita dell’Universo” (“Hypothesen over Ether in het Universum”). In dit rapport concludeert Olinto De Pretto dat de radioactieve afbraak van uranium en thorium voorbeelden zijn van energieomzetting van massa naar energie. Hij concludeerde als eerste deze gevolgtrekking. Hij presenteerde ook een hypothese dat de intense hitte die vermoedelijk in het midden van de aarde aanwezig is, wordt veroorzaakt door de enorme massa van de aarde die een enorme radioactieve kern creëert die warmte en energie uitzendt. Het feit dat alle massa een gebonden energie heeft, was De Pretto echter niet de eerste om te beweren, daarentegen dat die energie proportioneel is met de snelheid van het licht, was er niemand anders die daar eerder van uitging. De Pretto lanceerde de formule: ½mv². Waar m de massa is en v (vis viva) de lichtsnelheid. Dit was baanbrekend en nieuw.

Het is zeer waarschijnlijk dat Augusto De Pretto, de broer van Olinto, een kopie van Olinto’s artikel gaf aan zijn vriend en collega Beniamino Besso, die in Rome woonde. Beniamino Besso stuurde het vervolgens naar zijn geliefde neef, Michele Angelo Besso. Michele Angelo Besso was een vriend en collega van Albert Einstein die gegarandeerd ook kennis nam van het rapport van Olinto De Pretto. De belangrijkste bibliothecarissen van het Zwitserse Octrooibureau (de werkplaats van Albert Einstein in die tijd) schreven later over het werk van Olinto De Pretto: “Momenteel hebben we dit volume niet in onze schappen”. Men suggereerde later echter dat het rapport in 1905 in de bibliotheek stond, maar dat het was weggegooid. Albert Einstein beheerste het Italiaans omdat hij in zijn jeugd (1894) voor een studie naar Milaan verhuisde om aan de militaire dienstplicht te ontsnappen.

Albert Einstein publiceerde vier artikelen in 1905 toen hij nog werkzaam was bij het octrooibureau in Zwitserland. Het vierde artikel ging over de equivalentie tussen massa en energie en ’s werelds beroemdste formule E = mc² werd gelanceerd. Later in zijn leven heeft Einstein het jaar 1905 uitgeroepen als zijn “annus mirabilis” (wonderjaar). Het was toen hij alleen met schriften en pennen uitgerust, met “zijn” nieuwe theorie een revolutie teweegbracht in de natuurkundewereld. In het vierde artikel toen de formule werd gepubliceerd, bedankte Albert Einstein slechts één persoon, Michele Angelo Besso.

Samenvatting van de betrokken relaties:

Olinto De Pretto <-> Augusto De Pretto, broers

Augusto De Pretto <-> Beniamino Besso, collega’s en vrienden

Beniamino Besso <-> Michele Angelo Besso, oom en neef

Michele Angelo Besso <-> Albert Einstein, collega’s en vrienden

Veel suggereert dus dat Albert Einstein zijn theorieën van verschillende kanten heeft gestolen en samengevat zonder de bron te vermelden. Waarom is Einstein bekend en De Pretto totaal onbekend voor de meeste mensen? In de huidige wereldorde is het beter om een ​​persoon als Albert Einstein als een genie te presenteren. Einstein was al in 1920 een geëngageerd zionist. In 1952 werd hem aangeboden om president van Israël te worden. Hij weigerde echter met de redenering “Equivalenten zijn voor mij belangrijker dan politiek. Politiek is voor het heden, maar equivalenten zijn voor altijd”. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8670 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Gestolen formule?

 1. Daniël // maart 28, 2019 om 06:23 //

  Einstein was een fanatieke zionist en heeft vrijwel zeker plagiaat gepleegd.
  Interessant in dat verband is het onderzoek van Jon Bjerkness.

  Like

 2. Onzin verhaal. De formule ½mv² was al lang daarvoor, in de klassieke mechanica, bekend om de kinetische energie van een bewegend voorwerp te berekenen. E=mc² lijkt er, voor de leek, misschien wel op. Bekijk https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Kinetische_energie maar eens.

  Like

 3. Wikipedia is geen betrouwbare bron. Wikipedia kan op elk moment door iedereen bewerkt worden. Alle informatie die het op een bepaald moment bevat kan aan vandalisme onderhevig zijn, een schrijven in uitvoering of gewoonweg verkeerd zijn.
  Wikipedia wordt door academici niet als een geloofwaardige of gezaghebbende bron beschouwd. Het heeft net zoveel betrouwbaarheidsgehalte als dat wat iemand in de kroeg tegen je zegt.

  Like

 4. Beta mèns // maart 29, 2019 om 13:04 //

  @Ruud
  Ook de formule E=MCC was al veel eerder ontdekt door Poincare
  https://arxiv.org/ftp/physics/papers/0608/0608289.pdf
  The mass-energy relation E=mc2
  has a dual origin, one grounded in the postulate of the
  existence of an aether made of “ultramondane particles” moving in space at the speed of light, c; the other,a consequence, first deduced by Henri Poincaré, of John Poynting’s celebrated electromagnetic Theorem.

  De verdienste van Einstein was dat hij de al bestaande relativiteitstheorie populair gemaakt heeft, hij had ook de wind mee van kranten als de New York Times die van hem een soort afgod maakte.
  Op school was hij helemaal niet zo briljant, hij had wel een briljante echtgenote waarmee hij veel samen deed, en die hij ook veel credits gaf, wat je niet vaak hoort in MSM.
  Zijn tegenstanders waren veel briljanter, zoals Nikola Tesla.

  Einstein had het geluk dat hij het juiste wiel koos en over een positieve pers beschikte.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s