Nieuw

Wenen – Aanslagpleger op hogesnelheidslijnen is erkende vluchteling en veiligheidsmedewerker

Alleen “een technische fout” heeft een catastrofe tijdens de aanvallen op ICE-hogesnelheidslijnen in Duitsland voorkomen. Het motief van de in Wenen gearresteerde Irakees was blijkbaar haat tegen de Duitse bondskanselier Angela Merkel – maar hij was geen terrorist.

Wraak had hem ertoe aangezet zoveel mogelijk levens te vernietigen met de aanvallen op ICE-treinen in Duitsland. Op dat moment was hij – blijkbaar in de loop van zijn militaire inzet aan de Iraaks-Turkse grens – slachtoffer geworden van een bom. Onderzoekers zien dit ook als een reden om het Westen te haten.

“Politieke statement tegen Duitsland”.
Het verhoor van de 42-jarige verdachte blijkt echter moeilijk. De erkende vluchteling, vader van vijf kinderen, die al jaren in Oostenrijk woont, spreekt nauwelijks een woord Duits. Eén boodschap was echter belangrijk voor de vermeende moordenaar in zijn bekentenis: hij had niet uit terroristische motieven gehandeld – het was een “politieke verklaring tegen Duitsland”. De Duitse en binnenlandse geheime diensten, die vier maanden lang op het spoor van de Irakees zaten, geloven niet echt in een individuele dader, maar in een IS-terreurcel in Europa!

IS-terreurcel in plaats van eenzame wreker
Het lijkt immers twijfelachtig of de verdachte van terrorisme – die met levenslange gevangenisstraf wordt bedreigd – helemaal alleen in oktober en december van het jaar daarvoor in Beieren en Berlijn in het kader van een persoonlijke campagne de spoorlijnen heeft ge-booby-trapped. In beide gevallen werden er staalkabels tussen de bovenleidingen gespannen met behulp van gooi-ankers en werden er houten wiggen met metaal voorbereid op de sporen gemonteerd. Veel inspanning voor slechts één persoon.

Qaeser A. reisde overigens naar Berlijn voor de aanslag met iemand mee in een auto. ’s Avonds ging hij met een Flixbus terug naar Wenen. Griezelig: De aanval werd verondersteld om “ongelovigen” te raken op kerstavond …..

IS vlag en bekentenisbrief brachten onderzoekers naar Wenen
Volgens officiële informatie van het Openbaar Ministerie in Wenen was het alleen te wijten aan een “technische fout” dat de aanvallen de treinen niet ontspoorden zoals gepland – en talloze passagiers stierven! Verder werden een IS-vlag en een bekentenisbrief ontdekt bij de eerste plaats delict. De twee pagina’s tellende brief en de printer leidden uiteindelijk naar de vader van verschillende families in een Weens gemeenschapsgebouw.

Gevaar van impact nog niet afgewend
De boodschap die is achtergebleven is duidelijk: Europese staten moeten de strijd tegen de islamitische staat staken, anders zouden er nog meer aanvallen op het spoorwegnet plaatsvinden. Terwijl de verdachte in hechtenis is, wordt de vrouw van de ex-militair, die gearresteerd is, nu voortdurend verhoord. De minister van Binnenlandse Zaken van Beieren, Joachim Herrmann, prees de “uitstekende samenwerking”.

Bron:

ICE-Terror: Das Geständnis des IS-Attentäters

Wien: „ICE-Attentäter ist anerkannter Flüchtling und Security-Mitarbeiter“

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Wenen – Aanslagpleger op hogesnelheidslijnen is erkende vluchteling en veiligheidsmedewerker

 1. trebor2110 // maart 27, 2019 om 23:14 //

  Grappig in de video de migrant vrouw heeft geen ondertitel nodig en de Oostenrijkse vrouw wel .

  Like

 2. LoL, ja. Ze praat ook wel héél Oostenrijks. Normaal heb ik geen moeite met Oostenrijks maar deze kan ik ook niet volgen. Dat het me niet opviel zal zijn omdat ik automatisch naar de ondertiteling overschakelde zeker.

  Like

 3. Ze spreekt Weens dialect en die migranten vrouw meer hoog Duits.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s