Nieuw

Orban: “Mensen zoals Timmermans, die thuis door de kiezers worden weggejaagd, mogen geen posities in Brussel krijgen”

Foto: Frans Timmermans PES EU ontmoeting, 23 September 2015. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: PES Communications.

Premier Viktor Orban heeft zaterdag tijdens een conferentie over migratie opgeroepen tot snelle actie om de demografische vloedgolf uit Afrika een halt toe te roepen.

Tijdens de door het Mathias Corvinus Collegium georganiseerde conferentie over migratie in Boedapest zei Orban: “We moeten nu handelen”. Als de Europese beleidsmakers niet onmiddellijk besluiten nemen, zal het onmogelijk zijn om later te stoppen wat er al in gang is gezet.

De Hongaarse leider citeerde VN-gegevens waaruit blijkt dat de bevolking van Afrika in dertien jaar tijd met een half miljard mensen zal toenemen en dat de kloof tussen de levenskwaliteit in Afrika en Europa groter zal worden. “De migratiedruk vanuit Afrika zal ongetwijfeld toenemen”, zei hij.

Orban zei dat de Afrikanen in hun eigen land geholpen moeten worden in plaats van in Europa. De aanpak van migratie door de oostelijke en westelijke delen van Europa moet nu met elkaar in overeenstemming worden gebracht, omdat dit later onmogelijk zou worden, zei hij.

Volgens de voormalige Tsjechische president Vaclav Klaus was massamigratie de grootste uitdaging van het huidige tijdperk. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen individuele migratie en massamigratie. Wanneer de Europese “politieke elite” echter spreekt over massamigratie, moeten hun argumenten voor steun alleen worden toegepast op individuele migratie, zei hij.

David Coleman, hoogleraar demografie aan de Universiteit van Oxford, verwachtte een nieuwe migratiegolf vanuit Afrika die gepaard zal gaan met een bevolkingsexplosie daar, parallel aan de demografische achteruitgang in Europa.

Coleman zei dat massale migratie geen oplossing was en hij beklaagde zich over de verwaarlozing van de Europese defensie. Hij zei dat migratie niet de juiste oplossing was voor een vergrijzende samenleving, omdat het zou leiden tot een onbeheersbare bevolkingsgroei en veranderingen in etnische verhoudingen.

Jaime Mayor Oreja, voormalig minister van Binnenlandse Zaken van Spanje en voormalig vicevoorzitter van de EVP, zei dat naast de migratiecrisis ook de ziel, waarden en persoonlijkheid van het continent verloren zijn gegaan onder de “talloze instituten” van de EU.

Een verzwakking van de Europese orde kan de voorwaarden voor geweld op de langere termijn versterken, zei hij, en voegde eraan toe dat de lidstaten van de EU, in plaats van bedreigd te worden door politiek extremisme, kwetsbaar waren voor een “extreem gebrek aan orde”. Zonder herziening zal Europa niet effectief omgaan met migratie, zei hij. Dit is de reden waarom het moet begrijpen waar en wanneer het een fout heeft gemaakt en waarom het zijn christelijke waarden heeft verloren, voegde hij eraan toe.

Alexander Downer, de voormalige minister van Buitenlandse Zaken van Australië, verklaarde het migratiebeleid van Europa als “rampzalig” en “verschrikkelijk”. Hij zei dat de verkeerde inschatting van de situatie de politieke veiligheid ondermijnde, omdat de meeste kiezers degenen geloven die beweren dat migratie in een geglobaliseerde wereld niet kan worden tegengehouden en daarom niet moet worden tegengegaan.

George Borjas, hoogleraar economie en sociaal beleid aan de Harvard Kennedy School, zei dat migratie niet alleen moet worden geïnterpreteerd als een internationale arbeidersbeweging of als een commercieel proces zonder culturele of maatschappelijke gevolgen. Verwijzend naar ervaringen in de VS zei hij dat de voordelen van arbeidsmigratie niet noodzakelijkerwijs significant zijn in vergelijking met de uitgaven voor migratie.

Nicholas Sarkozy, de voormalige Franse president, beschreef Hongarije als het “land van mijn vader”, een dappere natie met een grote geschiedenis, “een volstrekt Europees land dankzij zijn waarden, cultuur en geschiedenis, en ook een democratisch land”.

Verwijzend naar de verkiezingsoverwinning van Fidesz in 2010, 2014 en 2018, zei hij “als iemand de verkiezingen drie keer op rij wint in een onstabiele wereld, verdient ze respect”.

Orban stelde in een interview op zondag vast dat de regerende coalitie in Nederland haar meerderheid in het hogerhuis had verloren en dat de partij van Frans Timmermans daarmee een nederlaag had geleden. Terwijl Timmermans, de belangrijkste kandidaat van de Partij van Europese Socialisten (PES) voor voorzitter van de Europese Commissie, Boedapest en andere Europese steden bezoekt “om ons de les te lezen over democratie, is zijn partij net door de mensen thuis met een “with a flea in their ear” [berisping] weggestuurd”.

Orban voegde daaraan toe: “Mensen zoals Timmermans, die thuis door de kiezers worden weggejaagd, mogen geen posities in Brussel krijgen, omdat dit de samenwerking binnen de EU verzwakt.

Bron:

Orban warns against demographic tidal wave from Africa

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8486 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

16 Comments on Orban: “Mensen zoals Timmermans, die thuis door de kiezers worden weggejaagd, mogen geen posities in Brussel krijgen”

 1. Orban heeft volkomen gelijk; waren alle politici maar zo wijs als deze man

  Like

 2. antiislamnu // maart 27, 2019 om 23:35 //

  En die vieze eu honden blijven deze goed bij de les zijnde wijze man maar de hoek in trappen hun minachting en arrogantie kent geen grenzen.
  Maar hoogmoed komt voor de val en vallen zullen ze de overgrote meerderheid heeft het wel gehad met de dictatuur van de eu

  Liked by 1 persoon

 3. Als je de geschiedenis van Hongarije leest en begrijpt hoe dat land, dat volk, heeft geleden onder bezetting van de Ottomanen, de Russen en de Oostenrijkse dubbel monarchie, en daarna ook nog onder de Duitse bezetting moet je als weldenkend mens begrijpen dat ze zich rot geschrokken zijn van de geplande invasie van moslims?! En dan wat blijkt een nieuwe dictatuur, de EU, verplícht wordt deze invasie toe te laten!
  Dan ook nog publiekelijk zwaar beledigd worden door Alco Juncker en een nitwit als Serpentini, ja dan snap ik Orban heel goed. En wat Timmermans betreft die is door hoogmoedswaanzin zo vertroebeld dat hij alleen nog geschikt is om de prullenbakken te verschonen.
  Hongarije is pas sinds 1989 weer een eigen natie en dacht nu met de aansluiting met de EU een goed en zelfstandige samenwerking te krijgen, niets is minder waar.

  Liked by 1 persoon

 4. Als Frans Timmermans over populisme durft te spreken moet die ….zelf is in de spiegel kijken en zich afvragen wat populisme betekend….deze persoon is het toppunt van arrogantie ten top….en zijn doen en denken kan men bestempelden als dictatoriale gezag……die Europa in de afgrond stort…zowel economische als demografisch

  Liked by 1 persoon

 5. Als Frans Timmermans over populisme durft te spreken moet die ….zelf is in de spiegel kijken en zich afvragen wat populisme betekend….deze persoon is het toppunt van arrogantie ten top….en zijn doen en denken kan men bestempelden als dictatoriale gezag……die Europa in de afgrond stort…zowel economische als demografisch…..

  Liked by 1 persoon

 6. Fransdo // maart 28, 2019 om 14:05 //

  Hebben jullie het nieuwe salafistenbaardje van Timmerfrans al gezien?

  https://www.google.com/search?q=frans+timmermans&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwij4_Pg8qThAhUFIlAKHVAXCdEQ_AUIDigB&biw=1920&bih=937

  Ik denk dat ik mijn voornaam maar ga veranderen.

  Liked by 1 persoon

 7. “Orban zei dat de Afrikanen in hun eigen land geholpen moeten worden in plaats van in Europa.”

  Waarom zouden wij die als konijnen neukende nikkers moeten helpen,we zijn die klanten niets verplicht!

  Liked by 1 persoon

 8. Johan misschien omdat omzien naar je naaste goed is. Het is een opdracht van Christus om goed te zijn voor de ander. Ik ben tegen massa immigratie maar ben voorstander van het helpen van anderen als dat mogelijk is. Dat moet je als mens altijd proberen na te streven vind ik.

  Like

 9. Fransdo // maart 28, 2019 om 17:16 //

  Precies Klaas maar ik help ze liever in Afrika dan hier. Daarom betaal ik ook mee aan dat geldpotje daarvoor genaamd ‘ontwikkelingshulp’ .

  Liked by 1 persoon

 10. Klaas @

  Ik neem zonder twijfel aan dat u een goed mens bent die andere wil helpen,maar lijkt het u niet raadzaam om eerst u eigen volk te ondersteunen.In plaats van klanten die nog nooit iets aan de mensheid hebben bijgebracht en ook nooit iets zullen bijdragen.In tegendeel deze primaten vernietigen van alles en nog wat/veroorzaken ziektes/………../bevuilen de wereld met hun overtollige aanwezigheid.

  Graag wil ik u verwijzen naar het volgende artikel ;Het persoonlijk leven is dood: leve het volk! https://logr.org/rvfnederland/2019/03/23/309/

  Fransdo @

  Ze daar geld geven anders komen ze hier heen,pure afpersing/chantage waar u aan toe geeft.

  Liked by 1 persoon

 11. Fransdo // maart 28, 2019 om 18:47 //

  Nee boze Johan. Ik zeg dat ik ze liever daar help zodat ik ze niet hier om me heen heb om de simpele reden dat hun cultuur niet past bij de mijne. Daarom ga ik ook niet naar Afrika en blijf hier. En voor wat betreft chantage / afpersing is het precies andersom. Ik ben degene die afgeperst wordt maar niet door Afrika, de overheid is degene die zich laat afpersen en zelf ook afperst en bovendien uiterst inconsequent handelt. Ze sturen niet alleen geld naar Afrika, maar laten vervolgens Afrikanen met allerlei kutsmoezen (je kent ze wel: vluchtelingen, cultuurverrijkers, vacaturevervullers en vergrijzingsoplossers) toch hier komen. Ik ben vervolgens degene die afgeperst wordt door mijn eigen overheid omdat ik steeds meer belasting daarvoor moet ophoesten om die onzin allemaal te betalen met smoezen waar een paard de hik van krijg. Weet je ze nog? Verhoging hoge BTW vanwege de crisis, verhoging lage BTW om reden …………… ja waarom eigenlijk, energiebelasting, vliegbelasting enz.

  Dus ik betaal niet alleen ontwikkelingshulp om Afrika daar te ondersteunen, ik betaal ook belasting om die onzin allemaal naar hier te halen, ik betaal belasting om die onzin hier te ondersteunen met sociale huurwoningen, huurtoeslag, zorgtoeslag, bijstandsuitkeringen, linkse advocaten om 10 jaar te procederen en vervolgens zit ik er nog steeds mee opgescheept door middel van verblijfsvergunningen, kinderpardons inclusief ouders enz.

  Dus het is niet, ‘geld geven anders komen ze hier heen’, was dat maar zo. Het is ze daar geld geven en nog komen ze hier heen.

  Hoeveel van die ontwikkelingshulp overigens aan de strijkstok blijft hangen en Afrika dus nooit bereikt is weer een ander onderwerp. Misschien een volgende keer.

  Liked by 1 persoon

 12. Precies Fransdo. Helaas blijft het niet alleen bij het geven voor geld voor ontwikkelingshulp. Kost en inwoning van mensen hier die zich niet willen aanpassen en hier zijn gekomen vanwege economische omstandigheden draaien onze verzorgingsstaat de nek om.

  Liked by 1 persoon

 13. Dank Johan. Ik zie u ook als een goed mens. Al vind ik niet dat je kan zeggen dat mensen uit Afrika allemaal onze planeet bevuilen. Er zitten ook hele liefdevolle mensen bij met het hart op de goede plaats. Mensen bijvoorbeeld die ontzettende honger hebben, eenzaam zijn en God toch danken voor het leven elke dag. Dat stukje dankbaarheid, die liefde daar heb ik zwaar respect voor. En natuurlijk zie ik ook profiteurs die als wilde horden de Spaanse enclaves bestormen en Tommy Robinson bedreigen in Italië. Ja daar valt wat voor te zeggen. Schrijnend hoe er bijvoorbeeld met ouderen in Nederland wordt omgegaan. En jonge meiden zien het vaak als een ultiem doel om in Afrika te zijn geweest om anderen te helpen. Dat is sexy. Maar ik hoor ze nooit over een kopje koffie drinken bij een opaatje in een bejaardentehuis om de hoek. Ik hou het maar op het linkse onderwijs. Kinderen worden gebrainwashed.
  Ik ga je linkje lezen. Gegroet.

  Liked by 1 persoon

 14. Fransdo @

  Ik ben niet boos eerder teleur gesteld in lieden van mijn “eigen”volk,ik denk dat wij aangaande deze wel redelijk op een lijn zitten.Echter begrijp ik niet dat u zich verplicht voelt om die klanten te helpen (” Ik zeg dat ik ze liever daar help zodat ik ze niet hier om me heen heb om de simpele reden dat hun cultuur niet past bij de mijne.”).Hieruit maak ik op dat u liever poen geeft om ze daar te houden,Of bedoeld u hier mee dat de overheid u verplicht om poen te geven aan die klanten middels belastingen en dergelijke zaken om ze daar te houden.Dus kort gezegd als zouden die klanten niet hier heen komen zou u er uit eigen beweging ook geen poen aan geven,echter tegenstellend de overheid blijft daar poen heen sturen en als nog zitten ze hier.Wat beide een onwenselijke zaak is zolang we gebukt gaan onder dit demoNcratische bestel zal dat niet veranderen,waardoor het me raadzaam lijkt om te zorgen dat u poen niet bij de “overheid” terecht komt.

  Klaas @ Ik heb zelf enige ervaring met Zuid Afrika,ik heb gezien hoe nikkers een welvarend land naar de klote hebben geholpen.Aangaande u betoog betreffende onze ouderen kan ik geheel met u meegaan,schandalig.

  Ik wens u beide een fijne voortzetting van deze avond.

  Like

 15. Fransdo // maart 30, 2019 om 12:34 //

  @Johan
  Wat ik zeg is dat ik liever helemaal niets doe maar als de overheid dan toch beslist om geld te besteden aan Afrika dan liever in de vorm van ontwikkelingshulp dáár(!!!!) dan om ze allemaal hier heen te helpen met Linkse smoezen waar een paard inmiddels de hik van krijgt.

  Dus ook liever geen ontwikkelingshulp uitgezonderd noodhulp (bij bijvoorbeeld hongersnood), medische hulp (bij bijvoorbeeld epidemieën) en bijvoorbeeld wat ad hoc ondersteuning (leren hoe ze gewassen moeten verbouwen). Bij échte vluchtelingen zou je ook wat hulp kunnen geven in de vorm van voedselhulp, sanitaire voorzieningen en tenten in die landen dáár waar ze worden opgevangen. Maar daar moet het dan ook bij blijven. Dat doe je dan samen met andere landen zodat de belastingheffing hier voor dat doel beperkt kan blijven.

  Wat ik toen wel een mooi voorbeeld vond was dat schip met allerlei medici aan boord die rond toerde en waarbij allerlei artsen bepaalde medische handelingen pleegden bij mensen. Fantastisch!! Maar dat is wat anders dan zo maar geld weggeven aan allerlei krijgsheren die daar zware wapens voor kochten en waarbij een deel van dat geld aan de strijkstok bleef hangen om allerlei weg gepromoveerde politici van baantjes te voorzien.

  Like

 16. Helemaal mee eens en zeker die PvdA debielen moeten af gezet worden. Grote kop en maar 4 zetels in Nederland.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s