Nieuw

Facebook extends ban on hate speech to ‘white nationalists’

Facebook is broadening its definition of hate speech to apply to “white nationalists” and “white separatists.”

The company previously allowed posts from those groups even though it has long banned “white supremacists.”

In a blog post, the social network says it previously linked expressions of white nationalism with broader concepts of nationalism and separatism — such as American pride or Basque separatism, both of which are still allowed.

But civil rights groups and academics called this view “misguided” and have long pressured the company to change its stance. Facebook says it concluded after months of “conversations” with them that white nationalism and separatism cannot be meaningfully separated from white supremacy and organized hate groups.

AP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Facebook extends ban on hate speech to ‘white nationalists’

  1. tim pietersen // maart 29, 2019 om 03:05 //

    facebook = jewish racism

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s