Nieuw

Duitse politicus wil de financiële vergoedingen voor EU-kritische partijen annuleren

Manfred Weber

Manfred Weber, de belangrijkste kandidaat van de Europese Volkspartij (EVP) voor de EU-verkiezingen eind mei, stelt een sensationele eis: Als het zijn wil is, zouden rechtse populistische partijen “die tot doel hebben de Europese Unie te vernietigen” niet langer financiële steun uit de Brusselse begroting moeten krijgen.

Concreet richt hij zich alleen tot de Duitse AfD onder Alexander Gauland en het Franse Rassemblement National of Marine Le Pen, maar hij heeft blijkbaar ook andere partijen in het vizier, zoals de FPÖ onder Heinz-Christian Strache, temeer daar zij ook verdacht worden van steun van Rusland.

CDU politicus Weber noemt “de rechtsradicalen van Le Pen of grote delen van het AfD” als voorbeelden in het Duitse dagblad Die Welt. In de toekomst moeten ze “geen geld meer ontvangen van Europese potten”.

“Geen enkele instelling financiert haar eigen tegenstanders.
Hoewel elke partij kritiek kan hebben op de Europese Unie en kan uitleggen wat ze niet leuk vindt aan de alliantie, zei Weber, is er “geen enkele instelling in de wereld die zo naïef is om haar eigen tegenstanders te financieren. Deze anti-Europese partijen gebruiken het EU-geld van de belastingbetaler om te betalen voor verkiezingscampagnes, acties en posters gericht op het afschaffen van de EU”.

Dit laatste kan worden gezien als een toespeling op de Hongaarse regeringspartij Fidesz onder leiding van de rechtse populistische premier Viktor Orban, die een postercampagne tegen Jean-Claude Juncker, hoofd van de Europese Commissie, lanceerde in de EU-verkiezingscampagne die uiteindelijk leidde tot een onbepaalde schorsing van Fidesz van de EVP.

Orban’s directe antwoord op de”Hongaarse fobie” belediging. De poster toont een Soros die achter Juncker staat. De tekst luidt: “Ook u hebt het recht om te weten wat Brussel van plan is”.

Kritiek ook op de invloed van “krachten buiten de EU”.
In deze context waarschuwt Weber ook tegen dubieuze donaties van “krachten van buiten de EU” aan Europese partijen: “Het is beklemmend en beangstigend dat we in Europa partijen hebben die in hun politiek beïnvloed kunnen worden door financiële injecties uit derde landen. Europa moet ervoor zorgen dat buitenlandse krachten zoals de Russische en Iraanse leiders geen zeggenschap hebben in de Europese politiek. De EU moet deze vorm van partijfinanciering “wettelijk verbieden” en alle partijen verplichten hun financiering volledig bekend te maken.

Ruslandvriendelijke partijen zoals de FPÖ in het vizier
Met name de mogelijke inmenging van Rusland in de EU-verkiezingen is een terugkerende zorg in Brussel. Volgens de Washington Post heeft het toenmalige Front National of Marine Le Pen bijvoorbeeld miljoenen ontvangen van Russische kanalen bij de Europese verkiezingen in 2014. Andere rechtse populistische partijen zoals de Duitse AfD en, in Oostenrijk, de FPÖ, die ook als Russisch-vriendelijk wordt beschouwd, worden er ook van verdacht dat ze enige financiering van buiten de EU hebben ontvangen.

Weber binnenkort nieuwe voorzitter van de Europese Commissie?
De huidige verklaringen van Weber zijn van groot belang omdat hij een goede kans heeft om Jean-Claude Juncker op te volgen als voorzitter van de Europese Commissie na de verkiezing van de EU als top EVP-kandidaat. Daarmee zou hij de machtigste man van Brussel worden, wiens woord gewicht in de schaal legt en die een belangrijke rol speelt bij het vormgeven van het lot van de EU.

Bron:

EU-Politiker will allen EU-Feinden Geld streichen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Duitse politicus wil de financiële vergoedingen voor EU-kritische partijen annuleren

  1. Johan P // maart 28, 2019 om 07:58 //

    Nou ja, dat ZOU dan ook moeten inhouden dat er geen geld meer gaat naar wat voor islamitische organisaties dan ook aangezien die ook kunnen worden gerekend tot de vijanden van de EU. En geen geld meer naar Turkije, Syrie etc

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s