Nieuw

Deskundigen pleiten ervoor het woord ‘fietser’ te verbieden omdat het mensen die op de fiets rijden ‘ontmenselijkt’

Deskundigen hebben opgeroepen tot een verbod op het woord ‘fietser’, omdat zij menen dat de term mensen die op de fiets rijden ‘ontmenselijkt’.

Een nieuwe studie, uitgevoerd door onderzoekers van de Queensland University of Technology en de Monash University, vond dat er een verband bestond tussen de ontmenselijking van fietsers en opzettelijke agressie gericht tegen hen op de weg.

QUT professor Narelle Haworth zei de studie, die 442 mensen in Victoria, NSW en Queensland vroeg, vond dat 55 percent van niet-fietsers fietsers beoordeelde als ,,niet volledig menselijk”.

Zij is de persoon achter de druk om het woord ,,fietser” af te danken en het te vervangen door de term ,,mensen die fietsen” rijden.

The Daily Mail >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

6 Comments on Deskundigen pleiten ervoor het woord ‘fietser’ te verbieden omdat het mensen die op de fiets rijden ‘ontmenselijkt’

 1. Het wordt tijd voor een fikse wereldoorlog om de genenpool op te schonen.

  Liked by 1 persoon

 2. Geronimo // maart 27, 2019 om 21:54 //

  Meer dan tijd. Er lijkt echt geen andere uitweg meer om komaf te maken met deze en al die andere uitingen van verregaande decadentie. Het moet echt niet meer zotter worden.

  Like

 3. Gaan ze het woord ‘bestuurder’ of ‘automobilist’ dan ook verbieden? Het wordt steeds gekker…en niet alleen in dit land helaas…anders zouden we nog kunnen vluchten…

  Like

 4. trebor2110 // maart 27, 2019 om 23:28 //

  deze persoon die les geeft is het dus .
  https://staff.qut.edu.au/staff/n.haworth

  Like

 5. Fransdo // maart 27, 2019 om 23:42 //

  Ik vind ook dat ze het woord politica moeten afschaffen omdat het ontvrouwelijkt en moeten vervangen door ‘vrouwen die politiek bedrijven’.

  PS. Volgens mij heb ik net een nieuw werkwoord uitgevonden.

  Like

 6. Jack vanderVeen // maart 28, 2019 om 06:08 //

  Schaatser, skiër, coureur, hetero, homo, schaker etc etc.
  Wat een lijpers.
  Hopelijk zijn die achterlijke niet in overheidsdienst, want als het burgergeld tegenwoordig daar ook al naartoe gaat, al die onzinnige.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s