Nieuw

Vijf maanden oude baby sterft na besnijdenis

In Italië stierf een vijf maanden oude jongen van Ghanese afkomst zaterdagavond na een besnijdenisritueel thuis. Het kind was in kritieke toestand naar een ziekenhuis in Bologna gebracht, waar de artsen tevergeefs voor zijn leven vochten. Het Openbaar Ministerie doet onderzoek.

De ouders van de jongen, die uit Ghana komen, zouden zelf het jongetje hebben besneden in hun huis in de stad Scandiano in de provincie Reggio Emilia. De toestand van de baby verslechterde vervolgens snel, met als gevolg een hartstilstand en bloedingen.

In december overleed een tweejarige jongen in Monterotondo, niet ver van Rome, nadat hij thuis een besnijdenisritueel had ondergaan. Volgens de Italiaanse media is de jongen van Nigeriaanse afkomst doodgebloed. Zijn tweelingbroer werd in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen, maar kon nog steeds gered worden.

Vooral moslim- en joodse gezinnen laten hun kinderen om hygiënische en religieuze redenen besnijdenis ondergaan. De Grote Moskee in Rome – een islamitisch cultureel centrum – riep alle ouders op om hun kinderen te onderwerpen aan de procedure in een ziekenhuis. Minister van Volksgezondheid Giulia Grillo waarschuwde ook voor het illegaal uitvoeren van de besnijdenis. “De gezondheid en het leven van de kinderen is belangrijker dan wat dan ook,” schreef ze op Facebook.

Bron:

Fünf Monate altes Baby stirbt nach Beschneidung

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Vijf maanden oude baby sterft na besnijdenis

 1. skeeter // maart 27, 2019 om 04:49 //

  Ben tegen besnijden maar bij deze deze woestijn ratten is het juist aan te bevelen. Weer 1 minder die voortplant.

  Like

 2. Jeanette K // maart 27, 2019 om 10:20 //

  Onderaan deze pagina van Ann Barnhardt de schokkende feiten over FGM*
  https://www.barnhardt.biz/2015/11/23/monday-miscellany-and-catch-up/
  *female genital mutilation

  Like

 3. Jeanette K // maart 28, 2019 om 10:12 //

  Waarom gaat ook dit land kapot?
  Omdat iedereen de andere kant op kijkt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s