Nieuw

Vier asielzoekers met de boot gezonken voor de kust van Turkije

Foto ter illustratie. Bron/Auteur: Wikipedia

Een smokkelboot vol Afghanen op weg naar Europa zonk dinsdagmorgen voor de Turkse kust. Terwijl de Turkse kustwacht elf mensen wist te redden, kwamen vier mensen bij het ongeval om het leven.

Sinds de EU en Turkije zijn overeengekomen om alle zogenaamde vluchtelingen die de Griekse eilandgebieden willen bereiken terug te sturen naar Turkije zijn de verdrinkingsongevallen op de Middellandse Zee afgenomen.

Maar dinsdag meldde de Turkse kustwacht dat vier Afghanen – drie vrouwen en één kind – verdronken zijn buiten de kust van het land, terwijl ze er elf wisten te redden toen een smokkelboot zonk.

Volgens de Turkse autoriteiten kwamen de indringers uit Afghanistan en Iran, maar het is uit het verleden bekend dat “vluchtelingen” uit Iran bijna uitsluitend bestaan uit jonge Afghaanse mannen die zich al enkele jaren in het land hadden gevestigd. Volgens een recensie van de Zweedse krant Expressen van vorig jaar verklaart de helft van alle Afghaanse mannen die naar Zweden komen dat ze gemiddeld 10 jaar in Iran hebben gewoond, waar ze toegang hebben tot zowel gratis school als gezondheidszorg, alvorens te beslissen om hun geluk in het Scandinavische land te zoeken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s