Nieuw

Oostenrijk – Jihadist regelt gezinshereniging met moeder en zuster terwijl hij in de gevangenis zat

Opnieuw opwinding over een jihadist in Steiermark: de Syriër, die als verdachte van terrorisme wordt beschouwd, werd gevangengezet en ontvangt sinds zijn vrijlating sociale uitkeringen.

Bovendien kon hij zelfs zijn moeder en zus naar Steiermarken brengen! Zijn neef is een soortgelijk geval …..

Steiermarkse grondwettelijke beschermers zijn gefrustreerd. Te weinig geld, te weinig waardering, te weinig personeel om de taken uit te voeren – vooral de observatie van bedreigde personen en jihadisten. En dit ondanks het feit dat het onbetwistbaar is en vorige week door minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl werd bevestigd dat Steiermarken het centrum is van radicale moslims.

En het is een bijzonder geval, dat momenteel op de maag van de autoriteiten ligt. Ali H. (naam veranderd door de redacteur), een Syriër, kwam het land binnen als vluchteling in 2015, werd vervolgens door landgenoten ontmaskerd als terrorist en veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf. Maar al na negen maanden werd hij vrijgelaten.

Dat was een jaar geleden. Daarna was er een lascursus van de AMS en natuurlijk ontvangt Ali H. nog steeds alle sociale uitkeringen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken onderzocht een deportatie, maar deze is nooit tot stand gekomen. Omdat Syrië een oorlogsgebied is.

Familieleden gezinsherenigd
De jongeman is – dus het technisch jargon – “ankerpersoon”; dit betekent dat ook zijn familieleden legaal kunnen nareizen. Zo gezegd, zo gedaan, moeder en zus wonen nu in Opper-Steiermarken – ook zeer goed verzorgd door de staat.

Uit de AMS gegooid vanwege permanent spijbelen
En er is ook een neef in het land die momenteel wordt berecht wegens verdenking van lidmaatschap van de terroristische organisatie Livaa al Tawhid (Moslimbroederschap), en eind maart wordt het proces voortgezet bij het Strafhof van Graz. Wat zo ongelukkig is, is dat ook in dit geval de staat de sociale uitkeringen op een goede manier blijft betalen en dat de AMS een cursus heeft gesponsord voor het behalen van een certificaat van verplicht afstuderen. Niet erg succesvol overigens, de man werd weggestuurd vanwege permanent spijbelen. Toch was er 80 Euro cursusgeld per dag. Overigens: Een Oostenrijkse werkloze krijgt 54 euro per dag.

Bron:

Dschihadist holte Familie in die Steiermark nach

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s