Nieuw

Macron beschuldigd van gebrek aan empathisch vermogen – hoopte dat de gewonde 73-jarige demonstrante een lesje had geleerd

Fotocollage © Samhällsnytt.

De Franse president Emmanuel Macron wordt bekritiseerd voor zijn gebrek aan empathie. Dit na het uitspreken van de hoop dat de 73-jarige Gele Hesjes-demonstrante en grootmoeder Genevieve Legay “een lesje had geleerd” nadat ze door de oproerpolitie op de grond was geduwd en haar schedelbeen verbrijzelde.

Fenixx heeft eerder geschreven over het incident dat zich dit weekend in Nice voordeed in verband met een bestorming van de politie tegen de demonstranten. Macron bevond zich in de omgeving voor een bijeenkomst met de bezoekende Chinese dictator Xi Jinping en stuurde vervolgens via de lokale media een beleefdheidsbetuiging naar Genevieve Legay dat hij hoopte dat ze snel zou herstellen, maar ook dat ze misschien nu haar lesje heeft geleerd.

De verklaring heeft geleid tot kritiek, onder andere van familieleden van Genevieve Legay die van mening zijn dat de politie onnodig geweld heeft gebruikt tegen vreedzame demonstranten en ook een aangifte van het incident hebben gedaan. De familieadvocaat zegt in een verklaring dat de president op een hardvochtige manier spreekt over een oudere vrouw die zwaargewond in een ziekenhuisbed ligt.

Macron zei ook tegen de lokale krant in Nice dat hij niet vindt dat fragiele ouderen moeten demonstreren op plaatsen waar het risico bestaat om geduwd te worden en dat Legay zichzelf niet in die situatie had moeten plaatsen.

Kritiek is ook van de andere kant gekomen, waar wordt gezegd dat Macron eerder iets kan leren van Legay dan dat ze vinger zwaaien van hem nodig heeft.

Eerder bekritiseerd

Macron is bij verschillende gelegenheden eerder bekritiseerd voor zijn arrogante en neerbuigende opmerkingen tegen verontruste burgers, Fransen die onder het bewind van de bankiersregering het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar vast te knopen.

Een werkloze tuinman die klaagde dat hij geen baan kon krijgen, hoewel hij honderden sollicitaties had ingediend, werd door de Franse president afgewezen met de opmerking dat de man alleen maar de straat over hoefde te steken om een baan te krijgen.

Macron heeft ook arme gepensioneerden, die protesteerden tegen hun lage pensioenen, aangemaand om te “stoppen te queruleren” [ongegrond klagen om wille van het klagen] en demonstranten tegen zijn arbeidsmarktbeleid beschreven als “dagloners”.

Bron:

Macron anklagas för empatilöshet – hoppades skadad 73-årig demonstrant lärt sig en läxa

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8668 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

13 Comments on Macron beschuldigd van gebrek aan empathisch vermogen – hoopte dat de gewonde 73-jarige demonstrante een lesje had geleerd

 1. Fransdo // maart 26, 2019 om 22:43 //

  Wat is het toch een ontiegelijke LUL die Macron. Brrrrrrrr!!!! Daar moet Frankrijk nu toch echt zo snel mogelijk van af. Europa zit echt niet te wachten op zulke imbecielen!

  Liked by 4 people

 2. MGTOW91 // maart 26, 2019 om 23:14 //

  Echt een krankjorum dat mens!

  Like

 3. Fransdo // maart 26, 2019 om 23:14 //

  Mens?

  Like

 4. MGTOW91 // maart 26, 2019 om 23:18 //

  Nou ja, die Macron is een wezen dat ooit in de menselijke baarmoeder is geweest.

  Like

 5. Nee, ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat Macron in werkelijkheid is gegenereerd door buitenaardse reptielen die onder de aardkorst leven.

  Liked by 1 persoon

 6. MGTOW91 // maart 26, 2019 om 23:35 //

  Ik gaf z’n reactie waarvan mensen kunnen denken: ja duh, tuurlijk komt hij uit de menselijke baarmoeder.
  Maar misschien moet ik nog steeds wennen aan het feit dat de werkelijkheid vreemder dan fictie is, wow!

  Liked by 1 persoon

 7. MGTOW91 // maart 26, 2019 om 23:40 //

  “z’n reactie” moest “zo’n reactie” zijn, sorry!

  Like

 8. Sommige zijn hybride, zoals Jetten.

  Like

 9. In een vreedzame demonstratie kan iedereen meelopen, ook een 73 jarige, tenzij Macron je president is. Macron en empathie, laat me niet lachen, zero zero.0.0000000000000000000000000

  Like

 10. skeeter // maart 27, 2019 om 04:55 //

  eens kijken of dat ie nog zon kapsones heeft wanneer een touw on zijn nek zit.

  Like

 11. Die man die gaat binnenkort zo ongelofelijk op z,n Roemeens naar het volgende level.
  Het bewijst dat we geregeerd worden door totale wereldvreemde psychopaten die absolute scheit hebben aan de bevolking.

  Like

 12. MGTOW91 // maart 27, 2019 om 11:51 //

  Omg!

  Like

 13. Peerke Deelen // april 2, 2019 om 17:59 //

  Die heeft dezelfde mentaliteit als hitler had grrrrr

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s