Nieuw

Duitsland: Migrantencriminaliteit toegedekt om geen vooroordelen aan te wakkeren

Archieffoto.

De autoriteiten in een district op het platteland van Duitsland hebben een lange lijst van misdaden van asielzoekers, waaronder verkrachting, mishandeling en seksueel misbruik van kinderen, toegedekt om “geen vooroordelen op te wekken”, meldt Breitbart.

Uit cijfers van de interne politie is gebleken dat er in de afgelopen drie maanden 117 strafbare feiten hebben plaatsgevonden bij vluchtelingenhuisvesting in Boostedt, Noord-Duitsland, en dat migranten uit de derde wereld die in andere accommodaties in de gemeente waren gehuisvest, als verdachten van nog eens 23 misdrijven op de lijst zijn geplaatst.

Maar de agenten verzuimden de incidenten aan te kondigen nadat het ministerie van Binnenlandse Zaken de politie had opgedragen dat “actieve” meldingen van de persdienst van het korps over mogelijke betrokkenheid van migranten bij misdrijven “onverantwoordelijk” zouden zijn en waarschijnlijk tot “vooroordelen” zouden leiden, berichten lokale media.

Fenixx berichtte in 2016 al dat sinds de massale Keulse Nieuwsjaars aanrandingen de Duitse politie van hogerhand opdracht heeft om de misdaadstatistieken te vervalsen en zoveel mogelijk aan rechts-extremisten toe te schrijven.

Lübecker Nachrichten:

Na kritiek had minister van Binnenlandse Zaken Hans-Joachim Grote (CDU) in 2018 aangekondigd dat hij in de toekomst in Boostedt transparant zou omgaan met vluchtelingencriminaliteit. De lijst van strafbare feiten in het LUK ( Landesunterkunft für Flüchtlinge) is lang: in veel gevallen gaat het om lichamelijk letsel (deels met wapens), bedreigingen, schade aan eigendommen en diefstal, waaronder “bijzonder ernstige gevallen”. In januari werd zelfs melding gemaakt van een verkrachting: de ene bewoner zou door een andere vluchteling gedwongen zijn om seksuele gemeenschap te hebben. Op 12 februari werd een negenjarig meisje naar verluidt seksueel misbruikt door een andere inwoner van de opvang. Overtredingen als gevolg van illegaal verblijf worden niet in aanmerking genomen bij de 117 strafbare feiten.

Ter vergelijking: in de gemeente Boostedt zijn tussen december en februari 64 strafbare feiten geregistreerd – in 23 gevallen worden LUK-bewoners ervan verdacht strafbare feiten te hebben gepleegd. Volgens de statistieken zijn dit vooral diefstallen en verduistering. De adressen van drie supermarkten vallen herhaaldelijk op als plaats delict.

Ministerie wil geen vooroordelen aanwakkeren
Burgemeester Hartmut König (CDU) reageerde verbaasd op het grote aantal misdaden. König zei dat hij op de hoogte was gesteld van het geval van misbruik en dat hij niet op de hoogte was gesteld van verdere misdrijven.

De politie in Bad Segeberg heeft sinds december 217 persberichten uitgegeven – de 181 misdaden in Boostedt zijn allemaal onvermeld gebleven. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft gisteren op verzoek bevestigd dat het misdaadcijfer in Boostedt onlangs is gestegen. Actief perswerk aan aankondigingen of verdachte zaken zou echter onverantwoordelijk zijn, zolang er geen beveiligde realisaties aanwezig zijn. Omdat men geen vooroordelen wil aanwakkeren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Duitsland: Migrantencriminaliteit toegedekt om geen vooroordelen aan te wakkeren

  1. Vooroordelen?? Ze werken het zelf in de hand…

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Duitsland: Migrantencriminaliteit toegedekt om geen vooroordelen aan te wakkeren | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s