Nieuw

Frankrijk’s Moslimraad klaagt Facebook en Youtube aan over Christchurch video

De Franse Raad van Moslims onderneemt actie tegen Facebook en Youtube vanwege de verspreiding van de video van Christchurch. De klacht is “het verzenden van een bericht dat geweld verheerlijkt en aanzet tot terrorisme”.

De Franse Raad van Moslims (CFCM) onderneemt juridische stappen tegen de internetbedrijven Facebook en Youtube voor het verspreiden van de video van de aanslag in Christchurch, Nieuw-Zeeland. De twee Franse filialen van de twee Amerikaanse bedrijven werden aangeklaagd voor “het verzenden van een bericht waarin geweld wordt verheerlijkt dat aanzet tot terrorisme”, volgens gerechtelijke documenten die op maandag beschikbaar waren voor AFP.

De video kon ook de menselijke waardigheid schenden en was toegankelijk voor minderjarigen, aldus de Moslimraad. Dergelijke schendingen zijn in Frankrijk strafbaar met drie jaar gevangenisstraf en boetes van 75.000 euro.

Een Australische rechtsextremist had op 15 maart 50 mensen neergeschoten bij aanvallen op twee moskeeën in Christchurch. De dader heeft de aanvallen via livestream op Facebook uitgezonden. De Moslimraad bekritiseert dat het 29 minuten duurde voordat Facebook de video, die ook op grote schaal werd uitgezonden op Youtube en Twitter, blokkeerde.

Ook in de VS kwamen de internetbedrijven onder druk te staan door hun reactie op de verspreiding van de aanvalsvideo. Vorige week eiste het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden uitleg van industriereuzen Facebook, Youtube, Twitter en Microsoft. In Nieuw-Zeeland werden twee mannen aangeklaagd voor het uitzenden van de live video van de aanval op het internet.

Bron:

Frankreichs Muslimrat verklagt Facebook und Youtube wegen Christchurch-Video

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on Frankrijk’s Moslimraad klaagt Facebook en Youtube aan over Christchurch video

 1. trebor2110 // maart 25, 2019 om 22:28 //

  nou die worden dus veroordeeld en schuldig bevonden net als mevrouw Le Pen .

  Like

 2. trebor2110 // maart 25, 2019 om 22:29 //

  Frankreichs Muslimrat

  Like

 3. Wakkere Joost // maart 26, 2019 om 00:17 //

  Mmm bang dat de waarheid aan het licht komt over deze fake aanslag-valsevlag!
  Hier word al uitvoerig over gesproken en uit de doeken gedaan door prof
  onderzoekers.Bewijzen zijn al geleverd.Je moet ze alleen willen zien frame for frame.
  Zie infowars en andere.Daarom mag niemand het filmpje ook zien om te verhinderen dat
  de waarheid aan het licht komt.

  Liked by 1 persoon

 4. vangie1206j // maart 26, 2019 om 02:16 //

  Ze zeggen dat Facebook ea. Geweld verheerlijken. Stelletje achterlijken kijk eerst eens naar je zelf en denk aan isis die onthoofden lichamen online zetten.
  Smerige schurft honden.

  Like

 5. Jack vanderVeen // maart 26, 2019 om 07:18 //

  ik zie het reeds voor mij: Facebook en Youtube een half jaar in de cel!! tsja. zal wel een forse schadevergoeding worden voor elke moskeebestuurder die meent nadelige gevolgen te hebben (gehad) van het online plaatsen van het filmpje. mooi weer gecasht.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s