Nieuw

Één op de drie Zuid-Afrikaanse mannen geeft toe dat ze verkracht hebben, zo blijkt uit onderzoek

Het Zuid-Afrikaanse onderzoek in provincie van Gauteng vindt dat 37.4% van de mannen verkrachting bekennen, terwijl 25.3% van de vrouwen zegt dat zij slachtoffers zijn.

Meer dan een op de drie Zuid-Afrikaanse mannen die in een enquête werden ondervraagd, gaf toe dat ze verkrachting hebben gepleegd.

Onderzoekers vonden dat meer dan drie op de vier mannen zeiden dat ze geweld tegen vrouwen hadden gepleegd.

Bijna negen op de tien mannen vinden dat een vrouw haar man moet gehoorzamen – en bijna zes op de tien vrouwen waren het ook eens met de verklaring.

Een studie uit 2010 onder leiding van de door de overheid gefinancierde Medical Research Foundation zegt dat in de provincie Gauteng, de thuisbasis van de dichtstbevolkte stad van Zuid-Afrika Johannesburg, meer dan 37 procent van de mannen zei dat ze een vrouw hadden verkracht. Bijna 7 procent van de 487 onderzochte mannen zei dat ze hadden deelgenomen aan een groepsverkrachting.

Meer dan 51 procent van de 511 geïnterviewde vrouwen zei dat ze geweld van mannen hadden meegemaakt, en 78 procent van de mannen zei dat ze geweld tegen vrouwen hadden gepleegd.

Een kwart van de geïnterviewde vrouwen zei dat ze verkracht waren, maar de studie zegt dat slechts één op de 25 verkrachtingen wordt gemeld bij de politie.

Zuid-Afrika heeft een van de hoogste percentages verkrachtingen ter wereld. Een onderzoek door de zelfde organisatie in 2008 vond dat 28 percent van mannen in Oostelijke Kaap en provincies KwaZulu-Natal zei zij een vrouw of een meisje hadden verkracht. Van de mannen die verkrachting hadden gepleegd, voelde één derde zich niet schuldig, zei Rachel Jewkes, een hoofdonderzoeker op beide studies.

Tweederde van de mannen die in die studie werden ondervraagd, zei dat ze verkracht waren vanwege een gevoel van seksuele rechten. Andere populaire motiverende factoren waren onder andere de wens om vrouwen die hen afwezen of boos maakten te straffen, en verkrachting uit verveling, zei Jewkes.

“Verkrachting wordt volledig gebagatelliseerd door een groot aantal mannen. Het wordt gezien als een legitieme activiteit,” zei ze.

Uit het onderzoek bleek ook dat 32% van de mannen en vrouwen het erover eens was dat “in elk geval van verkrachting, men zich zou moeten afvragen of het slachtoffer promiscue is”, terwijl 20,1% van de mannen en 15,6% van de vrouwen zei dat “in sommige gevallen van verkrachting, vrouwen willen dat het gebeurt”.

Jewkes zei: “Wat we hier zien is een reeks houdingen die de opvattingen van mannen weerspiegelen dat ze legitiem zijn in het gebruik van geweld tegen vrouwen, en vrouwen in veel opzichten instemmen met deze houding.

Bron:

One in three South African men admit to rape, survey finds

Study: One in Three South African Men Admit to Committing Rape

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on Één op de drie Zuid-Afrikaanse mannen geeft toe dat ze verkracht hebben, zo blijkt uit onderzoek

 1. trebor2110 // maart 25, 2019 om 21:36 //

  1 op 3
  10 op 30
  100 op 300
  100 op 3000
  1000 op 10000
  10000 op 100000
  100000 op 300000
  1.000.000 op 3 miljoen
  op een provincie met +_ 14 miljoen mensen
  Population groups[1]
  • Black 77.4%
  • White 15.6%
  • Coloured 3.5%
  • Indian or Asian 2.9%
  dus ongeveer 10 miljoen zwarte
  http://www.statssa.gov.za/?s=gauteng

  Like

 2. skeeter // maart 26, 2019 om 01:53 //

  effe onderscheid maken graag tussen Zuid afrikaanse apen en mannen. Mannen doen dit niet.

  Like

 3. Hefzibah Yahudah // maart 26, 2019 om 21:54 //

  @skeeter wat waren het dan in de slavernij. Oh je bedoeld dat het nu pedofiele praktijken zijn. Ja kinderen kunnen zich niet verweren. P. S. Er wordt nog driftig verkracht in de US.

  Like

 4. En het houdt niet op als je ze uit Afrika haalt:

  Like

 5. skeeter // maart 27, 2019 om 04:12 //

  Hefzibah Yahudah // maart 26, 2019 om 21:54 //
  Waar heb je het over man, het ging over zuid afrikaanse mannen wat dus apen blijken te zijn. Zuid afrikaanse mannen doen dit niet. En dan pedofielen en de VS erbij slepen in je argument, slaat dat ergens op? Lees wat er staat

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s