Nieuw

Dakkoreanen in Los Angeles 1992

Op 29 april 1992 braken de rellen los in Los Angeles, ook bekend als de Rodney King-opstand. Men hoeft niet veel uit te leggen over de dominante gangster-cultuur die door enkele bevolkingsgroepen in de VS wordt vertegenwoordigd. Toen een aantal politieagenten een groep jonge Afro-Amerikanen in hun auto wilden controleren en daarbij vaststelden dat de bestuurder onder invloed was (met mogelijk meer dan alleen alcohol), wilden ze de jongeman arresteren. Het kwam tot een ruzie en een van de Afro-Amerikanen raakte gewond. De politieagenten werden beschuldigd van mishandeling maar werden vrijgesproken in de rechtbank, hoewel een videoband kon bewijzen dat de politie onevenredig geweld had gebruikt.

Een jaar later, in 1992, onmiddellijk na de veroordeling, maakten de Afro-Amerikaanse “gemeenschappen” in Los Angels van de gelegenheid gebruik om hun respect voor de rechtsstaat uit te drukken.

Afro-Amerikaanse bendes en enkele Hispanics veranderden de metropool in een slachthuis, plunderden bedrijven, vielen de politie aan, vernietigden zelfs hun eigen wijken en pleegden racistische aanvallen op blanken en Aziaten, in het bijzonder de Koreanen. Om het in de woorden van een boze Afro-Amerikaan te zeggen: “Ze hebben geen respect voor de zwarte gemeenschap!” (video-aanbeveling).

Duizenden winkels werden geplunderd en de politie, zelfs in de VS, stond machteloos tegenover deze plotselinge uitbarsting van geweld. Wat ons zou moeten doen nadenken over hoe snel zelfs een geciviliseerde samenleving kan veranderen in een kleine hel op aarde. 63 doden, enkele duizenden gewonden, meer dan een miljard aan schade, verwoeste familiebedrijven, wijken in brand gestoken, enzovoort. Anders dan gewoonlijk gebruikten de bendes vaak helemaal geen pistolen (ook), maar gaven ze de voorkeur aan machetes, knuppels en andere slag- en steekwapens, om toegang te krijgen tot winkels of de schedels van hun buren in te slaan.

Voor de Zuid-Koreanen was het een tegenvaller dat ze samen met de Afro-Amerikanen en Hispanics in de migrantenwijken quasi geïsoleerd waren. De culturele verschillen kunnen niet worden ontkend en hebben waarschijnlijk geen verdere uitleg nodig.

In deze situatie organiseerden de Koreanen, die vaak door de Zuid-Koreaanse dienstplicht militaire geschoold waren, zich in zelfbeschermende groepen, fortificeerden hun bedrijven en begonnen zich te verdedigen omdat noch de politie, noch het leger bijzonder behulpzaam waren. De vrijzinnige wapenwet in de VS stond hen toe om hun eigendommen en hun leven zelf te beschermen in plaats van te wachten op de genade en hulp van staatsorganisaties die overrompeld werden door de situatie.

Veel interessanter is eigenlijk de implicatie van hoe snel de ons bekende beschaving kan instorten. Er zijn slechts kleine vonken nodig om zelfs hightech samenlevingen tot barbaarsheid te imploderen. Het feit dat multi-etnische en multireligieuze staten met een hoge schuldenlast nog minder beschermd zijn tegen een dergelijke ontwrichting dan andere, zou ons stof tot nadenken moeten geven.

Bron:

Dachkoreaner und Los Angeles 1992

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.216 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8643 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Dakkoreanen in Los Angeles 1992

 1. Veni Vidi Foetsie // maart 25, 2019 om 13:23 //

  Aziatische mensen zijn net als blanken doelwit van Islam en Afrika, dus logica zegt samen met deze mensen te gaan staan om te overleven.

  Like

 2. Janndeman // mei 31, 2019 om 22:20 //

  Probleem is alleen dat de burger hier machteloos is tegen bendes verrijkers omdat we onszelf niet mogen wapenen om ons huis en have te verdedigen.

  Like

 3. merel vogel // juni 1, 2019 om 00:45 //

  @Jandeman .. David won van Goliath met een slinger met steentje

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s