Nieuw

Zwitserland gaat terroristen deporteren ook als hen thuis marteling of de doodstraf te wachten staat

De Zwitserse Raad van Staten is eerder deze week overeengekomen om de deportatie van terroristen naar hun land van herkomst toe te staan, zelfs als zij in hun land met de doodstraf worden bedreigd.

De Raad van Staten heeft eerder deze week besloten dat terroristen “naar hun land van herkomst moeten kunnen worden uitgezet, ook al kunnen zij worden gemarteld of ter dood veroordeeld”, met 22 stemmen voor en 18 stemmen tegen, zo meldt de Zwitserse omroeporganisatie RTS.

Linkse politici uitten hun verzet tegen de beslissing en beweerden dat deze in strijd zou zijn met de Zwitserse grondwet, het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en het Verdrag van Genève.

Minister van Justitie Karin Keller-Sutter heeft tegen de motie gepleit door te wijzen op een deel van de Zwitserse grondwet waarin staat dat “niemand mag worden teruggestuurd naar het grondgebied van een staat waarin hij of zij het risico loopt op foltering of andere wrede en onmenselijke straffen of behandelingen”.

Ondanks de protesten besloot de Raad van Staten dat de veiligheid van Zwitserland belangrijker was dan de interpretatie van de grondwet door Keller-Sutter.

Het beleid markeert een duidelijke breuk met de standaardprocedure in de meeste Europese landen, die meestal worstelen met het terugsturen van terroristen naar hun thuisland.

In 2016 meldde Breitbart London bijvoorbeeld dat rechters in het Verenigd Koninkrijk de deportatie van verschillende terroristen en anderen naar landen in het Midden-Oosten verhinderden, met name onder verwijzing naar het risico van foltering of de toepassing van de doodstraf op hen.

Het feit dat de Europese autoriteiten vaak weigeren om mensen terug te sturen naar landen waar de doodstraf wordt toegepast, heeft ook migranten bereikt die na het hoogtepunt van de migrantencrisis in 2015 zijn aangekomen.

Dit werd benadrukt toen het Openbaar Ministerie in Stuttgart en Karlsruhe in Duitsland claimde dat steeds meer migranten toegaven terroristen te zijn, specifiek om te voorkomen dat ze na een mislukte asielaanvraag zouden worden uitgezet.

Bron:

Switzerland to Deport Terrorists Even if They Face Death Penalty at Home

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

8 Comments on Zwitserland gaat terroristen deporteren ook als hen thuis marteling of de doodstraf te wachten staat

 1. Jack vanderVeen // maart 24, 2019 om 23:39 //

  (bijna)Elke gekleurde terrorist is een crimineel en in elke gekleurde crimineel schuilt een terrorist, mag men dus concluderen.
  Om op korte en lange termijn het eigen volk veiligheid te bieden dient men dus beide soorten linea recta terug naar herkomstland te sturen.

  Like

 2. vangie1206j // maart 24, 2019 om 23:51 //

  Alle gasten die zeggen dat ze terrorist zijn-waren direct oppakken en vast zetten.
  Bij de eerst volgende gelegenheid deporteren naar land van herkomst. En geen enkele advocaat toestaan deze uitzetting te saboteren.

  Like

 3. trebor2110 // maart 24, 2019 om 23:59 //

  Like

 4. Oei nee! Er staat hen iets ergs te wachten!
  Huilen en bloemetjes leggen, zoals die linkse trees in dat vliegtuig dat de uitzetting van haar ‘migrant’ wilde tegen houden terwijl hij onthoofde babylijkjes geneukt had.

  Maar hun misdaden op onze bevolking, waardoor ze uitgezet worden, negeren we want we zijn alleswetend en zo arrogant om te denken dat je aan het klimaat kan beginnen werken terwijl je continent wordt uitgemoord.

  Like

 5. Republikein // maart 25, 2019 om 10:59 //

  In Iran mag een vrouw niet op haar rug slapen, worden de buren wakker.

  Like

 6. ….en zo hoort het.Zwitserland is niet verantwoordelijk voor wat in andere landen gebeurt

  Like

 7. Op zich vind ik het heel goed dat Europa er hogere ethische standaarden op na houdt dan de barbaarse regimes in Afrika en Azië. Maar zoals altijd is gezond verstand belangrijker dan regels. En gezond verstand zegt mij dat Europa terroristen aantrekt wanneer wij ze beschermen. En dat kan niet de bedoeling zijn.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Zwitserland gaat terroristen deporteren ook als hen thuis marteling of de doodstraf te wachten staat | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s