Nieuw

Oostenrijk verbiedt buitenlandse financiering voor imams en kickt ze het land uit

Het verbod op buitenlandse financiering voor imams, zoals vastgelegd in de Oostenrijkse Islamitische Wet van 2015, is niet ongrondwettelijk. Dit is nu vastgesteld door het Grondwettelijk Hof van Wenen, dat daarmee de klachten van Turkse imams tegen hun uitzetting om deze reden heeft afgewezen. Er werd echter verklaard dat het verbod geen betrekking had op bijdragen van buitenlandse particulieren, op voorwaarde dat zij de onafhankelijkheid van de religieuze gemeenschap niet in het gedrang brengen.

Hoewel de Islamitische Wet de door het mensenrechtenverdrag beschermde vrijheid bij de financiering van erkende kerken en religieuze gemeenschappen aantast, is deze inmenging niet disproportioneel, zo vonden de hoogste rechters in hun inmiddels gepubliceerde uitspraak.

Twee imams die werken voor de vereniging ATIB (Turks-Islamitische Unie voor Culturele en Sociale Samenwerking in Oostenrijk), die toebehoort aan de Turkse Religieuze Autoriteit, en de vrouw en dochter van een van hen hadden de klachten ingediend. Eén was actief als imam in de stad Opper-Oostenrijk, de ander in Villach in Karinthië. Beiden ontvingen hun salaris van het Turkse consulaat-generaal en betaalden daarover belasting in Turkije.

Nu heeft het Grondwettelijk Hof verklaard dat zij “niet in hun rechten werden geschonden door de betwiste vaststellingen in een grondwettelijk gewaarborgd recht of door de toepassing van een onwettige algemene norm”. De klachten werden dus afgewezen en toegewezen aan de administratieve rechtbank om te beslissen of er sprake was van een inbreuk op andere rechten.

De Oostenrijkse regering ÖVP/FPÖ heeft de oorlog verklaard tegen de politieke islam en het Landambt voor Asiel heeft vanwege het verbod op buitenlandse financiering het verblijfsrecht van veel imams die voor de ATIB werken al ingetrokken. Zij verblijven dus illegaal in Oostenrijk en moeten het land verlaten als ze dat nog niet hebben gedaan. Minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl (FPÖ) merkte op: “De rechtsstaat geeft daarmee een duidelijk signaal af tegen de politieke islam”.

Bron:

Kampf gegen den politischen Islam: Auslandsfinanzierte Imame sind illegal

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Trackback / Pingback

  1. Oostenrijk verbiedt buitenlandse financiering voor imams en kickt ze het land uit | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s