Nieuw

Onderzoek beweert dat in het westen geboren moslims sneller radicaliseren

Moslims die in het Westen geboren zijn, zijn meer geneigd tot islamitisch extremisme als gevolg van een vermeend gevoel van “achtergesteldheid”, zo blijkt uit een studie van de Universiteit van Uppsala in Zweden.

De studie beweert moslims uit het Westen te hebben vergeleken met migranten en zegt dat degenen die in Europa of Noord-Amerika geboren zijn, zichzelf in de eerste plaats als moslims zullen zien en boos worden over het vermeende anti-moslimonrechtvaardigheid, volgens een persbericht van de Universiteit van Uppsala.

“De belangrijkste bevinding was echter dat moslims die in de westerse wereld zijn geboren, toegaven een grotere bereidheid te hebben om geweld te gebruiken om moslims over de hele wereld te verdedigen,” zeiden onderzoekers.

De belangrijkste reden voor de verschillen tussen de twee groepen moslims is dat moslims in het Westen “een sterkere ervaring hebben met achterstelling in vergelijking met de meerderheid van de bevolking waarin zij leven”.

De onderzoekers van de studie benadrukten ook dat, hoewel ze meer geneigd zijn tot extremisme, in het Westen geboren moslims niet gewelddadiger zijn dan hun in het buitenland geboren tegenhangers.

Bron:

Study Claims Western-Born Muslims More Likely to Be Radicalised

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Onderzoek beweert dat in het westen geboren moslims sneller radicaliseren

  1. Jack vanderVeen // maart 25, 2019 om 00:34 //

    er is maar één oorzaak aan te duiden: de zogenaamde moslims die we in Europa de laatste decennia importeren, alsook de in Europa opgegroeide öeute zonder opvoeding, zijn allen stuk voor stuk tuig dat voor galg en rad is opgegroeid en zich in Europa straffeloos kan manifesteren.
    met dank aan alle lynxze honden!!!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s